Az IT biztonság és a futball közelebb állnak, mint amennyire látszik

forrás: Prím Online, 2018. június 18. 10:56

Informatikai biztonság és futball. Két téma, amelyeknek első ránézésre semmi köze egymáshoz, viszont jobban megvizsgálva őket meglepő párhuzamokra lelhetünk közöttük. A hatékony PC/Mac védelem és a futballstratégiák közötti rengeteg kapcsolatot a leggyakoribb focibölcsességek ironikus analízisei mutatják meg a legjobban.

A rögzített játékhelyzet veszélyes!

Mindenki tudja, hogy ott a veszély - és mégis, ugyanazok a helyzetek újra és újra előfordulnak. Ami igaz a szabadrúgásokra, igaz az adathalász támadásokra is; a vágy, hogy egy adott linkre kattintsunk, ami egy bűnözők által fenntartott vagy zsarolóvírust terjesztő oldalra vezet... A Sophos kiterjedt feketelista-adatbázisát használja ahhoz, hogy megakadályozza a káros és veszélyes eloldalak elérését, elhárítva a felhasználói figyelmetlenségből fakadó kockázatokat.

 

A kontrollált támadásban hiszünk!

A csapat, amelyik nyerni akar, nem követhet defenzív stratégiát. A ránézésre ártalmatlan IT folyamatok proaktív vizsgálata a biztonságos személyi számítógép egyik fontos részét képezi. A Sophos segítségével a valósidejű védelem is a pályára lép, technológiája az új és folyamatosan fejlődő malware-ek, illetve potenciális kéretlen alkalmazások ellen (röviden PUA-k), ezzel hárítva el a később felbukkanó fertőzések fenyegetését.

 

Egy kupán nincsenek könnyű meccsek!

A "kupa" a hétköznapi valóság az IT biztonságban: a mindennapi harc milliónyi zsarolóvírus támadás ellen, ahol a legkisebb vírusból is veszélyes kiskapu lehet egy nagyobb támadásban. Az egyik kulcsfontosságú tényezőt az erős, állandó védekezés jelenti.

 

Az IT biztonságban ez valósidejű antivírusvédelmet jelent, amely eliminálja a vírusokat, zsarolóvírusokat, trójaikat, férgeket, botokat és a hasonló eszközöket. Az IT biztonsági csapat nélkülözhetetlen játékosának számít.

 

A zárt védelem számít!

Szintén kulcsfontosságú defenzív stratégiai elem az üres helyek lezárása a támadások visszaverésére. Pontosan ezt teszi a Sophos: számos taktikát használ, többek között a Banking Protectiont, amely több eszközre kiterjedő licenszvédelemmel akadályozza meg, hogy banki és hitelkártya adatait harmadik fél vagy keylogger szerezze meg. A jó védelem csak összehangoltság mellett lehetséges.

 

Figyelj a szélekre!

Támadáskor a labda szélekre való kijátszásával lehet segíteni az előrehaladást. Ez igaz az internetre is, hiszen célunkat végtelen mennyiségű útvonalon haladva érhetjük el. Éppen ezért fontos, hogy a széleket is irányítás alatt tartsuk! A Sophos segít abban, hogy a szülők a családi élet minden aspektusát lefedjék egyszerű webfilterekkel, amelyekkel gyermekeik csak az előre megadott weboldalakat érhetik el és használhatják.

 

Kritikus fontosságú, hogy megfelelően legyen kijelölve, melyik játékos kit fog az ellenfelek közül

Ezzel a hibák esélyét lehet csökkenteni a pályán; az IT biztonság területén ez a fajta magatartás biztosítja, hogy minden eszköz figyelve és védve legyen, elkerülve az adatvesztés kockázatot. A Sophos egyes termékei például folyamatosan figyelik a webkamerához való hozzáférést, és megakadályozza a billentyűzet leütéseinek figyelésére irányuló kísérleteket. Ez a magánszférát erősítő funkció a tökéletes védelmi stratégiát biztosítja.

 

A győzelem a felkészültségen múlik

A megfelelő felkészülés és a meccs utáni elemzés elengedhetetlen a professzionális csapatok és a háttérembereik számára. Az IT biztonság terén sincs máshogy, amikor a malware felismeréséről és eltávolításáról van szó. A Sophos kibővített malware-ellenes technológiája az összes lehetséges települt malware után kutatva scanneli a számítógépet és ha szükséges, eltávolítja azokat a korábbi fertőzéseket, amelyek egy ideje az eszközön rejtőztek.

 

Tiszta lappal!

Az informatikai biztonság terén mindig a tisztaságra törekszenek, csak úgy, mint a futballcsapatok a játék 90 perce alatt. Míg a játékosoknak "csak" a kapusuk az, aki a labdát távol tartja a hálótól, a vásárlók két megoldás, a Sophos Home vagy a legjobb munkát biztosító Sophos Home Premium közül választhatnak. A programok segítségével 3 vagy 10, bárhol elhelyezkedő eszközt védhetnek egy egyszerű webes felület segítségével.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09