SUSE OpenStack Cloud 8: szoftveresen vezérelt infrastruktúrát mindenkinek!

forrás: Prím Online, 2018. május 30. 13:54

A SUSE bemutatta nagyvállalati felhasználásra szánt felhőplatformjának legújabb kiadását, a SUSE OpenStack Cloud 8-at. 

Az OpenStack Pike kiadására épülő SUSE OpenStack Cloud 8 az első olyan verzió, amely integrálja a SUSE OpenStack Cloud képességeit és a SUSE által tavaly megvásárolt HPE OpenStack technológiákat. A megoldás felgyorsítja a szoftveresen vezérelt infrastruktúrák bevezetését, emellett továbbfejlesztett interoperabilitása, skálázhatósága és rugalmassága révén támogatja a nagyvállalatokat az IT-rendszer modernizálásában, és ezen keresztül az éles piaci versenyben jelentkező, új üzleti kihívások legyőzésében is. 

 

„A SUSE OpenStack Cloud platform fejlesztése során a nagyvállalatok igényeit tartottuk szem előtt, amelyek számára különösen fontos, hogy rövid határidő alatt képesek legyenek reagálni a piaci változásokra és az új igényekre. Ezért kiemelt előnyt jelent ügyfeleink számára, hogy a SUSE OpenStack Cloud rendkívül gyorsan és egyszerűen bevezethető. A hardvertanúsítások széles körének és a kiterjedt hypervisor-támogatásnak köszönhetően a SUSE OpenStack Cloud olyan egyedülálló megoldás a piacon, amely még nagyobb szabadságot kínál a vállalatoknak a szoftveresen vezérelt infrastruktúra kialakításában” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

 

 

„A terjedőben lévő új alkalmazás- és felhőmodellek jelentős előnyöket kínálnak a szervezetek számára, az informatikai részlegeknek azonban kihívást jelent az új technológiák megfelelő, gyors bevezetése. Egyre többen állnak át szoftveresen vezérelt infrastruktúrákra, illetve OpenStack megoldásokra, ezért fontos szerepet játszik a sikeres működésben az üzemeltetés, a karbantartás, valamint a frissítés minél egyszerűbbé tétele” – mondta Gary Chen, az IDC szoftveresen vezérelt számítástechnikai megoldásokkal kapcsolatos kutatásokért felelős vezetője. 

 

A SUSE OpenStack Cloud 8 olyan új fejlesztéseket foglal magában, amelyek segítik az IT átalakítását és a költségek csökkentését:

  • Nagyobb rugalmasság az ügyfelek számára az OpenStack Ironic teljes körű támogatásával. Az OpenStack Ironic segítségével gyorsan és egyszerűen beüzemelhetők a „bare metal” szerverek azoknál a végfelhasználóknál, akik egy hypervisoron futtatott, virtuális gép helyett fizikai gépre szeretnék telepíteni a szolgáltatás lemezképét. 
  • Kiterjesztett interoperabilitás, a szoftveresen vezérelt hálózati működést támogató VMware NSX-V támogatásának köszönthetően.
  • Megnövelt skálázhatóság a nagyobb rendszerbevezetéseknél. 
  • Az OpenStack Freezer támogatása, amellyel osztott mentési/visszaállítási DRaaS (katasztrófa utáni helyreállítási szolgáltatásokat) vehetnek igénybe az adatok mentését és visszaállítását automatizálni kívánó ügyfelek. 
  • Kétféle életciklus-kezelő megoldás az OpenStack környezetek bevezetéséhez, karbantartásához és frissítéséhez: a hagyományos Crowbar és az Ardana-alapú Cloud Lifecycle Management eszköz.
  • Az ügyfelek hosszabb karbantartási és kivezetési periódusaihoz igazodó, kibővített, hároméves életciklus-támogatás.
  • Integrált, teljes körűen skálázható, nagyvállalati szintű monitorozó megoldás, amely egyszerűsíti a SUSE OpenStack Cloud környezetek és feladatok ellenőrzését, illetve kezelését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05