Megnyitották az Ericsson Magyarország új székházát

forrás: Prím Online, 2018. május 29. 19:38

Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a mai napon közösen adták át  az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztés és innováció jegyében épült, új budapesti székházát. Az esemény alkalmából az Ericsson stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.

Az Ericsson Magyarország 2000 munkavállalója közül több mint 1700 fő fog dolgozni a budapesti egyetemi városrész szívében, a Duna partján található hipermodern irodaházban. Az Ericsson Házban több mint 1400 fő munkája közvetlenül a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik, a többiek a szolgáltatás, értékesítés és üzleti területeken dolgoznak majd. 

 

Az Ericsson K+F központja az Ericsson globális K+F rendszerének része. Az új központ Magyarország egyik legkorszerűbb irodaépületeként többek között hipermodern kutató laboratóriumnak, az Ericsson innovációs központjának,  az Ericsson Garázsnak is otthont ad.

 

A jeles esemény alkalmából az Ericsson szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) az oktatás, kutatás és innováció terén folytatott hosszú távú együttműködés kiterjesztéséről. 

 

A szándéknyilatkozat célja a stratégiai partnerségi platform erősítése, a BME és az Ericsson számára kölcsönösen előnyös konstrukció kialakítása az ismeretátadás és a kutatás-fejlesztés terén.

 

 

 

Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az Ericsson hagyományosan kiváló kapcsolatot ápol Magyarországgal. A helyi K+F szervezet folyamatos bővülése a magyar kutatók és mérnökök nagyszerű munkájának eredményén alapul – többek közt a magyar szakembereknek köszönhetjük a valós idejű elemzőalkalmazásunk, az Ericsson Expert Analytics fejlesztését is. 


A tehetség, szakértelem, erős helyi jelenlét és eddigi eredményeinek révén a magyarországi 5G hálózat kialakításában első számú, megbízható üzleti partnerként tudunk részt venni. 


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel aláírt szándéknyilatkozat is nagyszerű hír a helyi innováció és együttműködés szempontjából. A kutatási eredmények mellett ez tovább erősíti társaságunk jó hírnevét az egyetemi hallgatók körében, illetve növeli a BME, mint oktatási intézmény népszerűségét is.”

 

Az Ericsson Ház

A 24 000 négyzetméter alapterületű épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkjában található. 

 

Az Ericsson Ház környezettudatos megoldásai a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak is megfelelnek, az épület megkapta a LEED Gold környezettudatossági minősítést.

 

Nemcsak a kész épületben, de az építkezés alatt is környezettudatos megoldásokat alkalmaztak: fenntartható helyszín, vízhatékonyság, energia és légkör, anyagok és erőforrások, beltéri környezetminőség, innováció és design terén egyaránt. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05