A biztonságosabb internethasználatra hívta fel a figyelmet a Google

forrás: Prím Online, 2018. február 8. 08:17

Az iparágon belüli összefogást továbbá az online biztonságra irányuló technológia továbbfejlesztését hangsúlyozta a Google a Biztonságos Internethasználat Napján, melyben egyre nagyobb szerep jut a felhasználók tájékoztatásának is, hiszen “a jobb internet veled kezdődik!”

A Google 2017 év végén bejelentett adatai szerint a Safer Browsing (Biztonságosabb Böngészés) több, mint 3 milliárd eszközt óvott meg, havi szinten pedig a Google Chrome 260 millió alkalommal figyelmeztette veszélyes oldalak betöltése előtt a felhasználókat. A technológiai fejlesztések mellett a felhasználók edukációja is kiemelt szerepbe került, amelyet személyre szabva alakít a Google. 

 

Mit tehet a felhasználó a biztonságosabb internethasználatért? 

  • Kezdő lépések
    A Security Checkup elnevezésű projekt például az általános érvényű checklistek helyett egyedi útmutatást ad mindenkinek saját accountja védelmének megőrzése érdekében. 
  • Internetbiztonság haladóknak
    Természetes, hogy nem minden felhasználó van kitéve ugyanannak a veszélynek, ezért a Google “Advanced Protection Programmal” kíván segíteni az internetet haladóbb szinten alkalmazóknak, akik a legjobban ki vannak téve a rosszindulatú támadásoknak. Többek között újságírók, reklámszakemberek, vagy magánéletükben párkapcsolati erőszak elől menekülő, biztonságot keresőket is képes megvédeni az adathalászat, vagy az account feltörése ellen.
  • Mit tehet a közösség?
    Az edukáció mellett az egymás iránti tisztelet és az interneten formálódó közösségek hívták életre a “Trusted Flagger” elnevezésű, független szakértők hatékony riportálását elősegítő programot. Ezzel olyan eszközt adott a résztvevők kezébe, melynek segítségével akár több, nem megfelelő videós tartalmat is meg tudtak jelölni egyszerre, aktívan védve ezzel a káros tartalmak terjedésétől a közösséget.

 

 

További információ: BLOGPOSZT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05