A Dell a VMware Horizon Apps alkalmazásokkal bővíti virtuális asztali infrastruktúra megoldását

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 14. 10:46

A Dell Horizon-alkalmazásokkal, valamint NVIDIA Tesla M10 és M60 grafikus gyorsítókkal bővíti portfólióját. 

A vállalat VMware Horizon technológiára épülő VDI Complete megoldásainak kibővítésével elhárítja a VDI környezet bevezetését nehezítő akadályokat, így megkönnyíti a szervezetek számára az asztali infrastruktúra- és alkalmazásvirtualizáció megtervezését, megvalósítását és működtetését saját informatikai környezetükben. Emellett azon felhasználók számára, akik folyamatosan úton vannak, mégis szeretnék teljes biztonságban és ellenőrzésük alatt tudni bizalmas adataikat, már elérhető a Latitude 5280 mobil vékonykliens is.

 

Személyre szabott, teljes körű VDI-megoldások

Azok a szervezetek, amelyek egyszerűsíteni szeretnék a virtuális alkalmazások telepítését a számítógépekre vagy vékonykliensekre mostantól megvásárolhatják a Horizon-alkalmazásokkal bővített VDI Complete megoldást. A megoldás az akár 1400 üzemeltetett alkalmazás révén magas munkamenet-sűrűséget tesz lehetővé, így még több felhasználó még gyorsabban érhet el még több alkalmazást. A rendszergazdák valós időben adhatnak hozzá, frissíthetnek vagy vonhatnak ki alkalmazásokat, illetve azonnal telepíthetik azokat minden felhasználó vagy a felhasználók bizonyos csoportjai számára. A végfelhasználók maguk kezelhetik a szükséges applikációkat így csökkennek a végponti erőforrásigények.

 

A szabványos webes és irodai programcsomagok minden korábbinál lenyűgözőbb élményt kínálnak, de sokkal több grafikai erőforrást is igényelnek. A Lakeside Software tanulmánya szerint a Windows 7 operációs rendszerhez képest a Windows 10 rendszernek 32 százalékkal nőtt a CPU-igénye, és 2012 óta megduplázódott a grafikusan gyorsított alkalmazások száma is. A Dell kínálatában ezért mostantól elérhető az NVIDIA virtuális grafikus vezérlőkkel (GPU-kkal) és (a külön megvásárolható) NVIDIA GRID vPC szoftverrel bővített VDI Complete megoldás. Az NVIDIA Tesla M10 grafikus gyorsító zökkenőmentesen biztosít nagyobb teljesítményt, gyors válaszidőt és gazdag végfelhasználói élményt a haladó felhasználók számára. A szervezetek a nagy teljesítményt igénylő felhasználók egyéni megoldásként választhatják az NVIDIA Quadro vDWS szoftvert Tesla M60 grafikus gyorsítóval az olyan erőforrás-igényes alkalmazásokhoz, mint például a CAD/CAM. Az NVIDIA GPU-funkciók hozzáadhatók egyetlen node-hoz vagy egy legfeljebb négy tagból álló clusterhez. Így az informatikai részlegek folyamatosan fejleszthetik a grafikai megoldásokat, vagy külön-külön is alkalmazhatják őket az ezeket leginkább igénylő felhasználók vagy részlegek számára. A virtuális asztal fejlett grafikai megoldásainak használatához NVIDIA GRID szoftverlicenc szükséges, amely külön vásárolható meg.

 

A Dell EMC World konferencián bejelentett Dell EMC VDI Complete megoldások a VMware Horizon szoftverre épülnek, és Dell EMC VxRail appliance-en vagy Dell EMC VMware vSAN ReadyNodes szervereken futnak. Emellett lehetővé teszik a Dell Wyse vékonykliensek, a Dell OptiPlex számítógépek vagy a szolgáltatásként kínált számítógépek végpontként való használatát, beleértve a monitort tartalmazó megoldásokat is. A megoldások egyetlen szállítótól származó egyértelmű, kiszámítható árakat és kiemelkedően jó TCO-t (teljes birtoklási költséget) biztosítanak, emellett egyetlen vállalat látja el a hozzájuk kapcsolódó terméktámogatási feladatokat is.

 

Útközben is biztonságos és hordozható felhő alapú számítástechnika

A portfólió legújabb tagja, a Latitude 5280 mobil vékonykliens hordozható formában ötvözi a Wyse vékonykliensek kezelhetőségét, teljesítményét és biztonságát a Dell díjnyertes Latitude számítógépeinek minőségével. Az új Latitude 5280 utazás közben is hatékony használatot biztosít a nagyobb kapacitást igénylő felhasználók számára, akiknek biztonságos digitális munkahelyre van szükségük, bárhová is mennek.

 

A Windows 10 IOT Enterprise operációs rendszerre épülő Latitude 5280 alkalmazások és perifériaeszközök széles választékát támogatja, így segítségével zökkenőmentesen végezhetők a mindennapi feladatok.

 

 

A Latitude 5280 főbb jellemzői:

Vállalati szintű teljesítmény. A Latitude 5280 vékonykliens 7. generációs Intel Core i5 processzorra épül és 8 GB DDR4 RAM-mal érkezik. Hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosít, 12,5 hüvelykes, Full HD kijelzővel rendelkezik, és az opcionális dokkolóegységen keresztül képes a 4K monitorok támogatására.

Széles csatlakoztatási lehetőségek. Az új modell a perifériaeszközök és hálózati csatlakozók széles körét támogatja, például: USB 3.1, RJ45, HDMI- és VGA-portok, valamint WLAN- és Bluetooth-kapcsolatok. Ez a Dell első USB Type-C-t támogató vékonykliense, amely integrált 3G és 4G hálózati kapcsolattal is rendelkezik.

Szoftverválaszték. Az ügyfelek számos virtuális asztali közvetítőrendszerhez csatlakozhatnak, ilyen például a Citrix XenDesktop, a Microsoft RDS és a VMware Horizon.

 

A felhasználók emellett egy további biztonsági réteggel is bővíthetik a rendszerüket. A Dell Threat Defense továbbfejlesztett fenyegetésvédelmi megoldás mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használva proaktívan megakadályozza a kártevők –  köztük a zsaroló vírusok és a nulladik napi támadások – futását az összes Windows vékony kliensen. Az eszközök a Wyse Device Manager (WDM) vagy a Wyse Management Suite (WMS) szoftverrel felügyelhetők, amelyek egyetlen intuitív konzolról teszik lehetővé a helyszíni vagy felhő alapú távoli konfiguráció és házirendkezelés végrehajtását.

 

Elérhetőség

  • A Horizon-alkalmazásokkal bővített Dell EMC VDI Complete megoldások 2017 végétől lesznek elérhetőek.
  • A Dell EMC VDI Complete megoldások grafikusan bővített változata már megvásárolható az Egyesült Államokban és a világ egyes országaiban.
  • A Dell Latitude 5280 mobil vékony kliens már megvásárolható az Egyesült Államokban és más országokban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17