Hív a Sziget, jár a MÁV!

Kedvezményekkel, fesztiváli jegypénztárral, sűrűbben járó és éjszakai HÉV-vel készül a vasúttársaság

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 8. 15:51

Ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV az augusztus 9-16. között zajló „Sziget Fesztivál 2017” rendezvényre utazóknak. 

A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető Budapesten a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásra. A Sziget ideje alatt nappal a megszokottnál sűrűbben indítja és éjjel is közlekedteti a H5-ös (szentendrei) járatokat a MÁV-HÉV. 

 

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, illetve meg kell váltani az igénybe vett vonat típusának megfelelő pót-, illetve helyjegyet is. Jegyváltáskor jelezni kell a pénztárnál, hogy az utas a „SZIGET 2017” rendezvényre utazik, így jogosult a félárú alkalmi menettérti menetjegy vásárlására. 

 

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a belépő (karszalag) felmutatásával, vagy az alkalmi menettérti jegy lebélyegeztetésével érvényes. A bélyegzés helyszíne a „Sziget városközpontban” található MÁV-START-os mobilpénztár-autónál lesz, ahol nemzetközi menetjegyváltásra is lehetőség nyílik a nyitvatartási időben: augusztus 9-15. között, 11-20 óráig (augusztus 16-án már nem működik a jegypénztár a Szigeten). A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki, és a kiegészítést menettérti útra számítja fel. 

 

A rendezvény ideje alatt a helyszínen a MÁV-START mobilpénztáránál 20 százalékos kedvezményű menetjegyek válthatók a MÁV-START szolgáltatási területén bármely viszonylatra, igény szerint egy útra vagy menettérti útra. A rendezvény fizetőeszköze a FestiPay kártya, a helyszíni mobilpénztárban is kizárólag ezzel lehet fizetni. A fesztiválkártya használatáról a Sziget Fesztivál, illetve a FestiPay ad tájékoztatást (www.sziget.hu). 

 

Éjszakai és több nappali HÉV jár a szentendrei vonalon

Közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös (szentendrei) HÉV-vel közelíthető meg az Óbudai-sziget, a fesztivál helyszíne, ezért augusztus 9-én (szerdán) 5:00-tól 16-án (szerdán) 20 óráig a megszokottnál sűrűbben, hatkocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Kaszásdűlő között éjszaka is jár, negyedóránként. Az augusztus 5-től érvényes Sziget-Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

 

További hasznos információk:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/gyere-velunk-sziget-fesztivalra

http://www.mav-hev.hu/hu/hirek/utazzon-kozossegi-kozlekedessel-a-sziget-fesztivalra-20170804

Térképes tájékoztató érhető el a MÁV-csoport honlapján arról, hogyan lehet a budapesti pályaudvarokról a Szigetre eljutni: https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/travel-offer/document/public/sziget_trkp_hu_a5_02-1_2016-07-28_web.pdf

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05