Egy menedzser mindenek felett: SUSE Manager 3.1

forrás: Prím Online, 2017. július 23. 10:12

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bemutatta a vállalatok számára tervezett, nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti eszköz, a SUSE Manager 3.1-es verzióját. 

A megoldás egypontos felügyeletet biztosít a Linux szerverek felett: lehetővé teszi többek között a szerverek automatikus telepítését és monitorozását, a konfigurációk, szoftvercsomagok, frissítések és javítások kezelését, valamint hardver- és szoftverleltár készítésére is alkalmas. A legújabb kiadás javítja a DevOps folyamatok hatékonyságát, és megkönnyíti a vállalatok számára a konténerek használatának bevezetését és felügyeletét. 

 

„Az informatikai részlegeknek át kell alakítaniuk működésüket ahhoz, hogy támogathassák a legmodernebb digitális üzleti folyamatokat. Ehhez pedig rugalmasabbnak kell lenniük, hogy gyorsan tudjanak alkalmazkodni a piaci és a technológiai változásokhoz. A SUSE Manager segítségével rövidebb idő alatt reagálhatnak az új igényekre, és optimalizálhatják a működést. Az infrastruktúra-felügyeleti eszközt arra terveztek, hogy támogassa a bonyolult vállalati DevOps- és informatikai műveletek kezelését, miközben az informatikai erőforrások monitorozását és felügyeletét is egyszerűbbé teszi” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A SUSE Manager 3.1 továbbfejlesztett felügyeletet tesz lehetővé a szoftversablonok felett, ezáltal javítja a DevOps-műveletek hatékonyságát a hibridfelhő- és konténerkörnyezetekben. Segítségével a vállalatok könnyebben vezethetnek be és menedzselhetnek különböző konténereket meglévő infrastruktúrájukban, és ehhez ugyanazt az eszközt használhatják, amellyel jelenleg is felügyelik rendszereiket és virtuális gépeiket.

 

A SUSE Managert bemutató videó: 

 

A SUSE Manager 3.1 a szoftveralapú infrastruktúra kulcsfontosságú eleme, amely többek között az alábbi előnyöket kínálja:

  • A konténerinfrastruktúra konfigurálására és felügyeletére alkalmas eszköz jól használható a DevOps-folyamatok hatékonyságának növelésére és az üzemeltetés optimalizálására is. A SUSE Manager-adattárolók alapján az informatikai részlegek gyorsan létrehozhatják és rendelkezésre bocsáthatják a konténer image-eket, valamint automatizálhatják és felügyelhetik azokat a fejlesztési, tesztelési és termelési környezetekben, ezzel támogatva a DevOps-műveletek folyamatos integrációra és üzembe helyezésre épülő modelljét.
  • A konténerek és a felhőbeli virtuális gépek garantáltan megfelelnek az ügyfelek saját belső biztonsági szabályzatainak a DevOps-környezetekben. A SUSE Managernek köszönhetően az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a hibridfelhő- és konténerinfrastruktúrákban kialakított fejlesztési, tesztelési és termelési folyamataik illeszkednek a belső biztonsági és megfelelőségi szabványaikhoz.
  • Csökken a komplexitás, és az átláthatóbb működésnek köszönhetően az IT-részlegek visszanyerik az irányítást az informatikai eszközök felett. Az informatikai rendszerek és a közöttük lévő kapcsolatok fejlettebb grafikus megjelenítésével könnyebben átláthatóvá válnak az infrastrukturális függőségek és a rendszer állapota.

 

„A SUSE Manager új konténerfelügyeleti és megfelelőségi képességei lehetővé teszik az ügyfelek számára a konténeralapú szolgáltatások automatikus összehangolását és üzembe helyezését, miközben a megfelelőségről is gondoskodnak. Ráadásul mindehhez nincs szükségük más eszközre, mint amelyet jelenleg is használnak Linux-infrastruktúrájuk felügyeletéhez. A kiegészítő vizualizációs és kezelőfelületi funkciók segítik a könnyebb használatot, ezáltal a problémák gyorsan azonosíthatók és megoldhatók. A SUSE Manager 3.1 folyamatosan bővülő funkcióival kielégíti a modern vállalatok IT-üzemeltetési és DevOps-csapatainak igényeit, akiknek az idő során egyre bonyolultabbá váló infrastruktúrákban kell elboldogulniuk a szolgáltatások fejlesztésével, üzembe helyezésével és felügyeletével” – foglalta össze Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős alelnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09