Integrált adatvédelem és bővített felhőalapú adatvédelmi termékkínálat a Dell EMC-től

forrás: Prím Online, 2017. június 26. 15:16

A Dell EMC egy olyan új biztonsági mentési és adatvédelmi megoldást mutatott be, amellyel az ügyfelek adataikat megbízható helyen tárolhatják, és másolatot készíthetnek róluk vészhelyzetek és leállások esetére.

Az új, célzottan kialakított, előre integrált és kulcsrakész Dell EMC IDPA (Integrated Data Protection Appliance – integrált adatvédelmi készülék) egy eszközben egyesíti a védelmi tárolást, a szoftvert, a keresést és elemzést. Emellett alkalmazások és platformok széles kínálatához biztosít adatvédelmet, illetve beépített felhőalapú tieringet a hosszú távú adatmegőrzéshez. Ezen felül a Dell EMC a felhőalapú adatvédelmi kínálatát is új képességekkel bővíti, így az ügyfelek bárhol és bármikor élvezhetik az egyszerű és hatékony adatvédelem és biztonsági mentés előnyeit.  

 

A Dell EMC integrált adatvédelmi készüléke

A hatékony adatvédelem kialakítása sok esetben nem egyszerű, ugyanis a megoldások telepítése gyakran rendkívül összetett feladat, és a különböző alkalmazások, platformok és adatsilók esetében is többpontos megoldásokat kell kezelni. Gyakran több terméket kell menedzselni (például a biztonsági mentési szoftvert, a biztonsági másolatokat tároló szervereket, a keresőszervereket, illetve számos szállító megoldásait), ami hosszadalmas üzembe helyezéssel, az adatvédelmi környezetek elkülönítésével, illetve összetett és költséges felügyelettel jár.  

 

A Dell EMC IDPA egy előre integrált készülék, amely segítségével a cégek közvetlenül szállhatnak szembe az adatvédelmi kihívásokkal.  

 

Az IDPA legfontosabb előnyei:

  • Adatvédelmi tárolót és szoftvert, illetve keresést és elemzést biztosít egyetlen, könnyen üzembe helyezhető, előre konfigurált készülékben. 
  • Gyorsabb megtérülés és kimagasló teljesítmény: akár 10-szer hatékonyabb védelmet kínál a hagyományos, saját adatvédelmi telepítési alternatívákhoz és 20 százalékkal nagyobb teljesítményt a legnagyobb versenytársakhoz képest. 
  • Számos fizikai és virtuális terhelést támogat, beleértve számos hypervisort és alkalmazást, továbbá az azokra épülő megoldásokat. 
  • A támogatás felhőre is könnyedén bővíthető a beépített felhőalapú tiering segítségével, így a hosszú távú adatmegőrzés megoldható a privát, illetve nyilvános felhőben is.
  • Támogatja a titkosítást, valamint a hibaészlelést és -javítást.
  • Az iparágban vezető mértékű deduplikációt biztosít a helyszíni és a felhőben tárolt adatok számára (átlagos deduplikációs arány: 55:1).
  • Kiválóan skálázható a biztonság és megbízhatóság csökkenése nélkül. 
  • Flash-alapú és VMware optimalizált, ezért a virtuális gépek azonnal hozzáférhetők és helyreállíthatók a VMware környezeteknek megfelelő szigorú RPO/RTO-követelmények betartása érdekében.
  • A flash-tárolók támogatásának köszönhetően az ügyfelek az eszközt elsődleges tárolóként is használhatják a fejlesztési és tesztelési környezetekhez. 

 

Az IDPA integrációt kínál a legfontosabb üzleti alkalmazásokhoz és platformokhoz a nagyobb teljesítmény és a magasabb szintű adatszabályozás érdekében. Ilyen például a MongoDB, Hadoop és MySQL támogatása. Ezen felül egyszerű, egységes felhasználói felületen biztosítja a mindennapi feladatok elvégzését is. A felhasználók ütemezhetik és kezelhetik a mentési feladatokat, házirendet állíthatnak fel a felhőben történő hosszú távú adatmegőrzéshez, illetve gondoskodhatnak a védelmi szolgáltatási szint teljesítéséről is.

 

Négy különböző IDPA modell érhető el (DP5300, DP5800, DP8300 és DP8800), amelyek a közép- és nagyvállalatok igényeinek egyaránt megfelelnek. A legkisebb modell felhasználható kapacitása 34 TB, a csúcsmodellek pedig akár 1 PB-ig is skálázhatók. További biztosítékot jelentenek az ügyfelek számára a szolgáltatások, például a világ különböző pontjain működő szolgáltatóközpontokból történő távoli megfigyelés vagy az automatikus alkatrész-kiszállítás, hogy adataikat és befektetésüket a Dell EMC üzleti életben is tesztelt és bevált szervizelhetősége védelmezi és támogatja.

 

 

Új felhőalapú adatvédelmi képességek

A Dell EMC többfelhős adatvédelmi megoldások átfogó termékkínálatát biztosítja a vállalatok számára a felhőalapú eszközökre való áttérési folyamat során – függetlenül attól, hogy hol tartanak. Jelenleg több mint 150 PB-nyi adat védelmét biztosítja a felhőben a Dell EMC technológiája, ez kétszer több, mint a legnagyobb versenytársé. A vállalat tovább bővíti termékkínálatát két új felhőalapú adatvédelmi képességgel: a felhőben működő Protection Storage segítségével, illetve a Disaster Recovery felhőbe történő bevezetésével szélesíti a felhasználási lehetőségeket. 

 

A Data Domain Virtual Edition (DD VE) 3.1-gyel a vállalkozások tovább növelhetik a Data Domain teljesítményét, hatékonyságát és megbízhatóságát a felhőben.  A DD VE lehetővé teszi az Amazon Web Services-ben (AWS) és a Microsoft Azure-ban a hagyományos és az új típusú terhelések biztonsági mentését, azok hatékony másolását a felhőből, a felhőbe és a felhőben. A Data Protection Suite emellett képes a felhőben található biztonsági mentések megfigyelésére és jelentések készítésére is. 

 

 

A Data Domain és a Data Protection Suite ötvözésével most lehetőség nyílik a felhő alacsony költségű vészhelyreállítására is, mivel a vállalatok kiterjeszthetik helyi környezeteik védelmét az AWS S3-ra is. Az adatküldés biztonságos és hatékony, ráadásul kevés számítási ciklust és helyet igényel az AWS környezetben. Vészhelyzet esetén a virtuális gépek lemezképeinek helyreállítása és futtatása az AWS környezetben történik. Miután sem a Data Protection Suite, sem a Data Domain futtatása nem a felhőben történik, a számítási ciklusokra csak helyreállítás esetén van szükség, így a költségek tovább csökkenthetők.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05