Magyarországra érkezik az LG G6

forrás: Prím Online, 2017. május 4. 14:11

A napokban Magyarországra is megérkezik az LG új csúcstelefonja. A készülékaz idei MWC-n mutatkozott be a nagyközönségnek. A G6-tal a dél-koreai cég visszatért a gyökerekhez — a tervezésénél kifeje-zetten azokra a tulajdonságokra koncentráltak, melyeket a fogyasztók a leginkább fontosnak tartanak.

A LG új csúcskészüléke olyan különleges, úttörő megoldásokkal, melyekkel a prémium készülékek mezőnyéből is magasan kiemelik. Ez az első olyan okostelefon, amely a hagyományos, 16:9-es formátum helyett, 18:9-es arányú képernyőt kapott, így 5,7 hüvelykes, QHD+ (2880x1440) FullVision kijelzőjével még több felületet és egyedülálló élményt kínál a képek, videók nézegetéséhez vagy éppen a telefonos játékhoz. Az LG egy különleges ajándék játékcsomaggal igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét a készülék képességeire. Minden G6-vásárló megkapja a 200 dollár értékű G6 Game Collectiont a Temple Run 2, a Spiderman Unlimited, a Cookie Jam, a Genies & Gems, a SimCity BuildIt és a Crossy Road alkalmazásokkal, amelyek a Google Playről tölthetők le. 

A szinte káva nélküli G6 egy kézben tartva is kényelmesen kezelhető. A FullVision kijelző a Dolby Vision és HDR 10 formátumokat is támogatja. A képernyő az egyedi 18:9-es képaránynak és a megjelenítőnek köszönhetően két egyforma négyzetre osztható. A beépített angol nyelvű Google-asszisztenssel pedig a szükséges információ is mindig kéznél van. 


Az LG G6 széleslátószögű 5 MP-es előlapi kamerát kapott, melyet a hátoldalon egy duális széleslátószögű kamerarendszer egészít ki. A 125 fokos hátlapi lencsék éles panorámaképeket készítenek a korábbinál kisebb torzítással, de a széleslátószögű és hagyományos lencsék közötti váltás is egyszerű és gördülékeny lett
.  

 

Az alumíniumból és üvegből készült, fekete és platina színű mobil a minimalizmust képviseli. A telefont körülölelő finoman megmunkált matt fémkeret a kompakt egyszerűséget és az erő érzését sugallja, a hátlap pedig tökéletesen sima, még a kamera sem emelkedik ki belőle. A kijelzőt a készülék tetején és alján rendkívül keskeny peremrész határolja, előbbi a kamerának, a szenzornak és a hangszórónak ad helyet. A kijelző és a ház lekerekített sarkai egységbe zárják a formát, és az esetleges ütődések káros hatásaival szemben is védik a telefont.

Nemcsak a ház, a telefon minden egyes alkatrésze a tartósság szempontjait szolgálja. A készülék a MET (Maryland Electrical Testing) független ellenállósági próbáján megszerezte a MIL-STD 810G minősítést, miután  az okostelefonok esetében alkalmazható legtöbb 14 féle környezeti hatásnak kitéve tesztelték: alacsony és magas hőmérséklet, páratartalom, vibráció, napsugárzás, nyomás, homok és por, extrém hőmérsékletváltozás, sós közeg és eső.

 

Az LG Magyarország május elején kezdte meg a készülékek magyarországi terjesztését, így a készülék már a hónap első heteiben kapható lesz a hazai mobilszolgáltatóknál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05