A kábelkommunikációs cég vezetője személyesen kötötte be a szupergyors internet és digitális TV szolgáltatást egy monori előfizetőnél

forrás: Prím Online, 2016. december 8. 09:50

Magyarországra érkezett a világ legnagyobb kábelkommunikációs vállalatának, a Liberty Globalnak, a UPC Magyarország anyavállalatának a technológiai vezetője. 

Balan Nair a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor és Monor polgármestere, Zsombok László jelenlétében személyesen, saját kezűleg kötötte be a UPC egyik magyarországi előfizetőjének a szélessávú internet és digitális televízió szolgáltatást. Az esemény a UPC eddigi legnagyobb hálózatfejlesztési beruházását kíséri, melynek keretében  a jelenleginél akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat tud biztosítani a szolgáltató Monoron és a környező településeken.

 

UPC Magyarország Kft.

Balan Nair a Liberty Global technológiai vezetője

 

Balan Nair fél napos látogatásának célpontja a Pest megye keleti részén fekvő Monor volt. A kisváros különös szerepet foglal el a UPC életében, hiszen a vállalat 2016 októberétől nagyszabású hálózatfejlesztésbe kezdett Monoron és a környező településeken. A több milliárd forintból megvalósuló beruházás keretében 500 Mbit/s átviteli sebességre képes optikai hálózatot építenek ki, amely a szélessávú internet mellett olyan innovatív szolgáltatásokat is elérhetővé tesz a helyi előfizetők számára, mint a Műsorvisszanéző, a Horizon Go vagy a Wi-Free. Mindez összhangban van a kormány Digitális Magyarország 2018 célkitűzésével, amelynek keretében két év múlva minden településen elérhető lesz a szélessávú internet.

 

UPC Magyarország Kft.

Robert Redeleanu a UPC Magyarország és UPC Románia vezérigazgatója, Gulyás Viktor a UPC Magyarország munkatársa, Balan Nair a Liberty Global technológiai vezetője, és Koós Attila a UPC Magyarország műszaki igazgatója

 

Magyarországon most először jár a Liberty Global képviseletében ilyen magas rangú vezető. A világcég technológiai vezetőjeként Balan Nair irányítja 14 országban a több mint 27 millió ügyfelet kiszolgáló, több millió kilométer hosszúságú infokommunikációs hálózat és a hozzá kapcsolódó technológiai funkciók üzemeltetését. A vezető Pogácsás Tibor államtitkárral és Zsombok László polgármesterrel folytatott megbeszélést Monoron, majd egy előfizető otthonába látogatva, közösen kötötték be és avatták fel az új és korszerű szolgáltatásokat és akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat biztosító, szupergyors internetet és digitális televíziós szolgáltatást.

 

UPC Magyarország Kft.

Balan Nair átadja a UPC szolgáltatásait a megújult hálózathoz csatlakozó első monori ügyfélnek

 

Az elavult ADSL technológia helyébe lépő, korszerű optikai kábelhálózat a helyi vállalatok és vállalkozások számára is új lehetőségeket teremthet majd üzleti működésük fejlesztésére. A hosszú távú, több milliárd forint értékű beruházás megvalósítása 2017-ben folytatódik. A körzetben először Monoron kezdődnek meg a fejlesztési munkálatok, ahol a UPC az év végéig közel tízezer háztartásban teszi elérhetővé az új hálózatot. A korszerűsítésnek köszönhetően a településeken is rendelkezésre áll majd a UPC országos digitális kínálata, így nemcsak a szupergyors internetet, de a teljes HD minőségű televíziós csatornaválasztékot és a digitális tv szolgáltatásokat is elérhetik az előfizetők. Elérhetők lesznek a vállalat olyan innovatív szolgáltatásai is, mint a közelmúltban bevezetett Műsorvisszanéző funkció, a televíziós tartalmak mobil elérését biztosító Horizon Go vagy a MyPrime interaktív videotéka. Az itt élők ugyancsak csatlakozhatnak majd az országosan 430 000, Európa-szerte pedig több mint 6 millió ponton elérhető ingyenes UPC Wi-Free közösségi Wi-Fi hálózathoz. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05