Amikor két gép helyett elég egy

Mosás és szárítás kényelmesen, egyetlen gombnyomásra

forrás: Prím Online, 2016. október 29. 11:08

A nagymosás lebonyolítása a legtöbb háztartásban külön logisztikát és alapos tervezést igénylő feladat. Nem csoda: amíg a szennyesből tiszta, vasalt ing lesz, órák, esetleg napok telhetnek el. Ha gyorsan, egyszerűen, kényelmesen akarjuk elintézni a mosást, és a száradó ruhákkal sem akarunk bajlódni, érdemes elgondolkodni egy mosó-szárítógép beszerzésén. Hat érvünk is van mellette.

Ha felgyűlik a szennyes, a mosás önmagában is komoly munka, de az igazi kihívást rendszerint a gépből előhalászott nyirkos ruhák szárítása jelenti, ami ilyenkor ősszel, a hűvösebb időben igencsak elhúzódhat. Csábító megoldásnak tűnik, hogy a teregető állványról leszoruló nedves ruhát a meleg radiátoron szárítsuk, ettől azonban könnyen bepenészesedhetnek a falak, és a rendetlenség hangulata uralja el a lakást. A szárítást rábízhatjuk egy szárítógépre is, persze csak akkor, ha a lakásban van elég hely egy újabb háztartási eszköznek. De miért használnánk két gépet, ha a ruhatisztítás egyetlen mosó-szárítógéppel is kényelmesen elintézhető?  

 

 

 

Ha kevés a hely a lakásban 

A mosó-szárítógép egy kompakt háztartási eszköz, ami a mosógép mellett szárítót is tartalmaz, így nincs szükség se teregetésre, se külön gép beszerzésére. Ez a berendezés könnyen megtalálja a helyét egy kisebb fürdőszobában vagy bármilyen helyiségben, ahol okosan kell bánni a térrel. Ilyen otthonokba tervezték az LG Electronics mosó-szárítógép családjának legkeskenyebb kialakítású tagját, mely 60 cm-es szélességével és 44 cm-es mélységével a lehető legkevesebb helyet foglalja. Ha tehát új mosógép vásárlásán gondolkodunk, a lakás mérete semmiképpen se szabjon határt elképzeléseinknek: érdemes megfontolnunk egy kifejezetten keskeny mosó-szárítógép beszerzését. 

 

Ha illatos ruhát szeretnénk, vasalás nélkül 

A mosógépből kikerülő ruha gyakran gyűrött és kellemetlen szagú, mert az öblítés nem készíti elő elég hatékonyan a ruhát a mosási fázishoz. A modernebb mosó-szárítógépekben már gőz segít a ruhák felfrissítésében. Az LG gépekben ezt a megoldást a TrueSteam funkció biztosítja, amely forró, 100 %-os vízgőzzel puhítja fel a mosnivalót, miközben elsimítja a gyűrődéseket és megszűnteti a kellemetlen szagokat. A ruhák így nemcsak illatosabbak, de vasalni is könnyebb őket -– sőt, gyakran nem is szükséges. 

 

Ha a gyermek bőre érzékeny

Sok családban probléma, hogy a gyermek bőre érzékeny a mosószerre, de sajnos a felnőttek között is egyre több a vegyszerallergiás, ezért ha mosó-szárítógépet használunk, érdemes az öblítést is gőzzel végezni. A gőz emellett a természetes allergének 99,9 %-át eltávolítja, ezért kifejezetten ajánlott a gyerekruhák fertőtlenítésére. A mélyhűtőt is megszabadíthatjuk a beleszuszakolt plüssjátékoktól, hiszen a gép sokkal hatékonyabban írtja ki a szálak közül az atkákat és a polleneket, mint a fagyasztó. 

 

 

 

Ha még sokáig szeretnénk hordani kedvenc ruhánkat

Az LG mosó-szárítógépeinek többsége 6 különböző dobmozgással dolgozik, amelyek a klasszikus kézi mosás mozdulatait imitálják. A hagyományos mosási módok mellett áztatva, hintázva, sulykolva, görgetve, sőt dörzsölve is képesek tisztítani a ruhákat, így minden szövettípust a megfelelő módon, a legkímélőbb hatékonysággal kezelnek. A szárító funkció is óvatosan bánik a szövettel, így a gépből puha tapintású, csaknem tökéletesen sima ruha kerül elő.

 

Ha szeretjük az okos megoldásokat 

A fejlettebb mosó-szárítógépekbe már számos okostelefonnal irányítható funkciót is építenek. Az LG gépeire a Smart Laundry alkalmazással olyan újabb mosási programokat is telepíthetünk, amiket azok eredetileg nem tudtak, ha pedig el akarjuk indítani a gépet, NFC-kapcsolaton keresztül egyetlen gombnyomással megtehetjük a telefonunkról. A Smart Diagnosis intelligens megoldása bármilyen hibát beazonosít: ehhez elegendő az okostelefont a gép kapcsolójához érinteni, ezután pedig azonnal leolvashatjuk a mobil kijelzőjéről, hogy pontosan mi a hiba oka, és hogy szükség van-e szerelő segítségére.

 

 

 

Ha pénzt és energiát szeretnénk spórolni

Ha mosó-szárítót vásárolunk, kétszer is pénzt takarítunk meg. Egyrészt két gép helyett csak egyet kell beszereznünk, vagy éppen nem kell párátlanítóra költeni utólag, ha azzal szembesülünk, hogy a nyirkos ruháktól penészesedik a lakás. Másrészt ez az egy kombinált gép is kifejezetten takarékosan működik: az Eco Hybrid technológiának köszönhetően a gép éppen csak annyi energiát fogyaszt, amennyit feltétlenül szükséges. Az egyszerre környezettudatos és pénztárcabarát Eco üzemmódban egyáltalán nem használ vizet a szárításhoz, normál módban pedig időtakarékos szárítással csökkenti az energiaköltségeket. 

 

Az LG új mosó-szárító gépei különböző méretekben és kapacitásokkal már Magyarországon is kaphatók, hogy mindenki megtalálhassa a saját igényeinek leginkább megfelelő modellt. Még több információ az LG új gépeiről az LG oldalán.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09