Maximális adatbiztonság a Kingston új pendrive-jaival

forrás: Prím Online, 2016. október 11. 12:03

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bemutatta legújabb IronKey D300 és D300 Managed titkosított pendrive-jait. Mindkét USB a 2016-ban felvásárolt IronKey fejlett adatvédelmi technológiájának segítségével biztosítja a legnagyobb szintű titkosítást. 

Kingston IronKey D300 USB

Az IronKey D300 FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkezik, és 256 bites AES hardveralapú titkosítást használ XTS módban. A meghajtó külső borítása cinkből készült, 1,5 méterig vízálló, a belső alkatrészek fizikai védelmét pedig az epoxipecsét biztosítja, amelyen azonnal látszik minden beavatkozás. Az IronKey D300 digitálisan aláírt firmware-rel rendelkezik, amely kizárja a BadUSB kártevőket, illetve érvényesít egy jelszóprotokollt, amely bármilyen minimális gyanú esetén meggátolja az illetéktelen hozzáférést. A titkosítás és annak feloldása hardveresen, tehát magán a meghajtón történik, így a gazdarendszeren nem marad nyoma. Lehetetlen a számok kombinációjának próbaszerű kitalálása, hiszen 10 érvénytelen kísérlet után a meghajtó automatikusan zárolja és formatálja önmagát.

 

 

Kingston IronKey D300 Managed USB

A Kingston és a DataLocker hosszú ideje dolgoznak együtt partnerekként felügyelt és titkosított megoldások kidolgozásán. Az IronKey D300 Managed meghajtóhoz a DataLockerIronKey EMS szolgáltatása szükséges, amely egyszerre több ezer eszközön teszi lehetővé a meghajtók felügyeletét akár helyben azonnal, akár a felhőn keresztül. A szolgáltatással továbbá meghatározható a jelszó erőssége vagy az újrapróbálkozási lehetőségek száma, emellett lehetővé teszi a rendszergazda számára az elveszett vagy ellopott meghajtók távoli letiltását, vagy az elfelejtett jelszavak visszaállítását is. 

 

„A kiváló minőséget képviselő flash memóriáiról ismert Kingston és a megbízhatóságáról híres, titkosított tárolókat gyártó IronKey technológiáival olyan hatékony USB-kulcsot készítettünk, amely hosszú évekre garantálja a kimagasló teljesítményt. Célunk, hogy az IronKey D300 minden eddiginél több szervezethez jusson el, hiszen a titkosított meghajtókat igénylő vállalatok számára ez a modell bizonyul majd a leginkább naprakész és költséghatékony megoldásnak” – mondta Valentina Vitolo, a Kingston flash üzletágának vezetője az EMEA régióban. 

 

 

„A Kingstonnal való partnerségünknek köszönhetően vezető szerepet töltünk be az USB-felügyelet területén. Az IronKey D300 és D300 Managed titkosított pendrive-okkal a felhasználók bizalmas adatai a legfejlettebb szintű biztonsági megoldásokkal védhetők” – mondta Jay Kim, a DataLocker vezérigazgatója.

 

Mindkét pendrive gyors USB 3.0 adatátviteli sebességet kínál. 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB vagy 128 GB-os kapacitással érhetők el. Az IronKey D300 és a D300 Managed meghajtóhoz 5 éves jótállás és ingyenes, napi 24 órában elérhető technikai támogatás jár.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05