A Samsung 960 PRO és EVO SSD-i tovább gyorsítják az NVMe korszak fejlődését

A Samsung 960 PRO és 960 EVO szilárdtest-meghajtók áttörik a kapacitás- és a teljesítményhatárokat

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 26. 15:12

A Samsung Electronics - a fejlett memóriamegoldások területének két évtizede az egyik vezető vállalata - bemutatta legújabb szilárdtest-meghajtóit (SSD), a Samsung 960 PRO-t és 960 EVO-t. A V-NAND alapú, M.2 formátumú SSD-k a vállalat meghatározó, Non-Volatile Memory Express (NVMe) vezető SSD-technológiájára épültek. A kiváló teljesítménnyel, tartóssággal és kapacitással, valamint az ezeket kiegészítő teljesen új és még erőteljesebb Samsung Magician szoftvercsomaggal a Samsung tovább gyorsítja az NVMe korszak fejlődését.

A minden korábbinál több technológiai megoldást és innovációt felvonultató 960 PRO és 960 EVO azoknak készült, akik nagyobb sávszélességet és kisebb várakozási időt biztosító, kisebb méretű tárolási megoldásokat keresnek az ultravékony laptopokon és a számítógépeken, legyen szó nagy mennyiségű adatok feldolgozásáról,  játékokról, nagy fájlok átviteléről, 4K-s videomegjelenítésről vagy adatelemzésről.  

 

 

A 960 PRO és a 960 EVO egyaránt a Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) Gen.3 x4 sávillesztőt használja. Ezek megfelelnek az NVMe előírásoknak, így biztosítják a nagy sebességű PCIe busz hatékony kihasználását, valamint a hardver- és a szoftverkonfigurációk optimalizálását az NVMe SSD technológia kiaknázása érdekében. Az SSD-k a Samsung Dynamic Thermal Guard technológia alkalmazásával a szélsőséges munkaterheléseknél is biztosítják a megfelelő teljesítményt.

 

„A Samsung több mint 30 éve folyamatosan feszegeti a lehetséges innovatív felhasználói memóriaélmény határait” – mondta Un-Soo Kim, a Samsung Electronics Branded Product Marketing, Memory Business részlegének első alelnöke. – „V-NAND technológiánk a legújabb fejlesztésünk az NVMe alapú tárolási termékekhez az NVMe korszakban.”

 

A 960 PRO és a 960 EVO SSD - részben az új vezérlőnek köszönhetően, amely a felhasználói SSD-teljesítmény új mércéjét állítja fel - újraértelmezi a személyi számítógépek teljesítményét. A 960 PRO maximális szekvenciális olvasási és írási adatátviteli sebessége 3500 MB/s, illetve 2100 MB/s, míg a véletlenszerű olvasási és írási IOPS érték akár 440 000 és 360 000 is lehet.

 

 

A 960 PRO amellett, hogy a világ leggyorsabb M.2 NVMe SSD eszköze, az 512 GB és az 1 TB kapacitású változat mellett az M.2 NVMe SSD eszközöknél a kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb, 2 terabájtos (TB) kapacitást is kínál. A 960 PRO nagy adatsűrűségét a Samsung V-NAND technológiája és az egyedülálló tokozási kialakítás tette lehetővé. Mivel a felhasználói tárolási igények folyamatosan növekednek, a nagy sűrűségű 960 PRO kapacitásai megfelelően kielégítik a személyes adattárolási igényeket. A 960 PRO további megbízhatóságot és tartósságot nyújt a 2 TB kapacitásnál az öt éves korlátozott vagy az 1,2 írott petabájt (PBW) garanciával (attól függően, hogy melyik következik be előbb).

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a múlt évben, a 950 PRO SSD bevezetésével elindítottuk az NVMe korszakot. Az NVMe 960 PRO és a 960 EVO SSD bemutatásával a Samsung újabb lépést tett a több terabájtos SSD technológia terén. Ez az új forradalmi adattárolás minden korábbinál nagyobb kapacitást és sebességet biztosít a felhasználóknak egy NVMe PCIe meghajtón belül, új lehetőségeket teremtve ezzel az ügyfelek és az üzleti szakemberek számára” – tette hozzá Kim. 

 

A 960 EVO 250 GB, 500 GB és 1 TB kapacitással kapható, és a személyi számítógépek teljesítményének következő generációját jelenti. A Samsung új Intelligent TurboWrite technológiája a 960 EVO eszközökben mutatkozik be, megnövelve a szekvenciális olvasási és írási sebességet, amely így a 3200 MB/s, illetve 1900 MB/s értéket is elérheti.   A 960 EVO véletlenszerű olvasási sebessége akár 380 000 IOPS, míg a véletlenszerű írási sebessége akár 360 000 IOPS is lehet. A 960 EVO az 1 TB kapacitású változatnál három éves korlátozott vagy 400 írott terabájt (TBW) garanciával kapható (attól függően, hogy melyik következik be előbb). 

 

 

A 960 sorozatú SSD-k által kínált ágazatvezető teljesítmény, kapacitás és garanciával alátámasztott megbízhatóság mellett a Samsung bevezeti a teljesen új és átalakított Magician szoftvert is olyan új felhasználói felülettel, amellyel a felhasználók szabályozhatják az SSD különféle beállításait, így például a belső vezérlőprogram frissítését. 

 

A 960 PRO és a 960 EVO SSD világszerte 2016 októberétől lesz kapható, a gyártó által ajánlott kezdő fogyasztói ár 329,99 $, illetve 129,99 $. A további tudnivalókért, így a garancia részleteiért, látogasson el a következő webhelyre: www.samsungssd.com

 

Termékjellemzők:

960 EVO

  • Tökéletes megoldás a PC következő generációs teljesítményét kereső korszerű NVMe felhasználók számára 
  • 250 GB, 500 GB és 1 TB kapacitású változatban kapható 
  • A Samsung első olyan terméke, amely tartalmazza a szekvenciális olvasási és írási sebességet növelő Samsung Intelligent TurboWrite technológiát
    – A szekvenciális olvasási sebesség akár 3200 MB/s
    – A szekvenciális írási sebesség akár 1900 MB/s
  • Három éves korlátozott vagy 400 TBW garancia (attól függően, hogy melyik következik be előbb) az 1 TB kapacitású változatnál 
  • Dynamic Thermal Guard technológia a teljesítményszintek kezeléséhez és a túlmelegedés megelőzéséhez
  • M.2 formátum, amely tökéletes megoldás az ultravékony laptopokhoz és a számítógépekhez
  • PCIe Gen.3 x4 sávillesztő
  • Megfelel az NVMe összes előírásának 

 

960 PRO

  • A Samsung legnagyobb kapacitású NVMe felhasználói SSD eszköze (2 TB) a következő generációs, professzionális szintű teljesítmény és tartósság érdekében új, innovatív NYÁK-kialakítással kerül forgalomba 
  • 512 GB, 1 TB és 2 TB kapacitású változatban kapható 
  • A szekvenciális olvasási sebesség akár 3500 MB/s
  • A szekvenciális írási sebesség akár 2100 MB/s
  • Öt éves korlátozott vagy 1,2 PBW garancia (attól függően, hogy melyik következik be előbb) a 2 TB kapacitású változatnál
  • Dynamic Thermal Guard technológia a teljesítményszintek kezeléséhez és a túlmelegedés megelőzéséhez 
  • M.2 formátum, amely tökéletes megoldás az ultravékony laptopokhoz és a számítógépekhez 
  • PCIe Gen.3 x4 sávillesztő
  • Megfelel az NVMe összes előírásának 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09