A Fujitsu Európában is bevezeti biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszközét

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 22. 07:17

Már Európában is elérhető a Fujitsu biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszköze, amely cégmérettől függetlenül minden vállalatnál könnyen telepíthető, kulcsrakész alternatívát kínál a meglévő beléptető megoldás kiváltására vagy továbbfejlesztésére. 

A PalmSecure ID Access megoldás egy integrált PalmSecure érzékelővel felszerelt terminál segítségével, érintkezés nélküli tenyérbeolvasás alapján ellenőrzi az egyén személyazonosságát. A PalmSecure ID Access gyorsan és könnyen integrálható a meglévő hardverinfrastruktúrába. 

 

 

A biometrikus személyazonosítás jóval pontosabb a PIN-t, jelszót, kódot vagy beléptető kártyát kérő egyéb módszereknél. Felhasználóbarát és higiénikus módszer, amely a hagyományos beléptető rendszerekkel ellentétben nem alkalmaz elveszthető, megosztható, lemásolható vagy ellopható elemeket. Lehetővé teszi, hogy a vállalkozások konkrét személyekhez társítsák a műveleteket, és kiiktassák működésükből az elfelejtett jelszavak miatt kieső időt. 

 

A PalmSecure ID Access eszköz a Fujitsu PSN900 díjnyertes biometrikus tenyérvéna-beolvasási technológiájára épül. Az esztétikus terminál integrálva tartalmazza a PalmSecure érzékelőt és az érintőképernyőt, és többféle módon is konfigurálható a többfaktoros hitelesítéshez. A lehetőségek között szerepel például olvasók beépítése Mifare kártyákhoz vagy HID proximity kártyákhoz. Igény esetén az eszköz egyedül a PalmSecure érzékelővel is konfigurálható. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

A PalmSecure ID Access már jelenleg is kapható az EMEIA-régióban, országtól és konfigurációtól függő áron.

 

A Fujitsu PalmSecure technológiája

A PalmSecure infravörös közeli fény segítségével, a felhasználó tenyerében futó oxigénszegény vért szállító erek mintázatáról készít felvételt. A saját fejlesztésű algoritmus e kép alapján egyedi biometrikus sablont generál. A felhasználó személyazonosítása úgy történik, hogy ezt a sablont összevetik az előregisztrált felhasználók adatbázisával. A PalmSecure-ral végzett felhasználói regisztráció alig egy percet, maga a személyazonosítás pedig kevesebb mint egy másodpercet vesz igénybe, ami jóval rövidebb, mint a biztonságos jelszó beírásához szükséges idő, ráadásul a hibakockázat is sokkal alacsonyabb. 

 

 

A Fujitsu PalmSecure technológia rendkívül biztonságos, hiszen az erek a bőr alatt futnak, és szemmel alig láthatók. A mintázat mindenkinél egyedi, és a kor előrehaladtával sem változik. A tenyér érmintázata különösen bonyolult, és több mint ötmillió különálló összehasonlítási pontot biztosít. Ráadásul az olvasó csak akkor ismeri fel a mintát, amikor az erekben vér áramlik, így gyakorlatilag nulla a hamisítás veszélye. 

 

A technológia kezelése könnyen elsajátítható. A megoldás érintkezésmentessége miatt is népszerű a felhasználók körében, mivel használata során nem kell tartani a jellemzően kéz által közvetített kórokozók terjedésétől. A PalmSecure működését az olyan külső tényezők sem befolyásolják, mint a bőr típusa, a tenyér hőmérséklete vagy a bőrön található esetleges vágások és karcolások. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05