A check point második alkalommal is „ajánlott” minősítést kapott

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 27. 11:18

A Check Point Software Technologies Ltd. SandBlast következő generációs fenyegetések elleni védelmi megoldása „ajánlott” („recommended”) minősítést kapott az NSS Labs legutóbbi Breach Detection Systems (BDS) tesztjén; a legmagasabb pontszámot kapó megoldások között végzett a biztonsági hatékonyság és érték tekintetében. Ez a Check Point második „ajánlott” minősítése a Breach Detection Systems (BDS) teszten, míg összességében a vállalat tizenkettedik alkalommal kapott „ajánlott” minősítést az NSS-től.

A független biztonsági terméktesztek és kutatások terén vezető szerepet játszó NSS Labs közismerten az iparág legátfogóbb külsős vizsgálatait végzi, a való világ kihívásainak megfelelő kutatásokat és elemzéseket kínál a vállalatoknak, a kormányzati szerveknek, és a legkülönbözőbb méretű szervezeteknek. Az NSS Labs biztonsági hatékonysággal kapcsolatos vizsgálatai a kereskedelmi, a nyílt forrású és a szabadalmazott eszközök széles körét használó mérnökök alapos ismereteit aknázzák ki.

 

 

Az NSS Labs 2016 BDS jelentésének a Check Point fenyegetések elleni védelmi megoldásával lapcsolatos legfontosabb megállapításai:

  • A drive-by visszaélésekkel (amikor a felhasználó egy létező, ám fertőzőtt weboldalt látogat meg) és az emberi tényezőkre építő támadásokkal szemben 100%-os eredmény.
  • 100%-os védelem az e-mailekkel érkező rosszindulatú programokkal (SMTP protokollon keresztül) szemben.
  • 100%-os védelem a sandbox behatolási technikákkal szemben.
  • A támadások felderítése terén 99,4%-os összeredmény.

 

„Az NSS Labs BDS teszt a modern hacker technikák felderítésével kapcsolatos képességeket vizsgálja: ezen a teszten második alkalommal is „ajánlott” minősítést kapni, a SandBlast Zero-Day védelmi megoldásunk erejének és innovatívitásának a bizonyítéka,” mondta Nathan Shuchami, a Check Point fenyegetésekkel szembeni védelemért felelős vezetője. „A fejlett, ismétlődő fenyegetések gyakran ismeretlen rosszindulatú kódokon alapulnak és céljuk a hagyományos biztonsági megoldások támadása. A SandBlastot, a CPU-szintű érzékelésével, azzal a céllal tervezték, hogy a zero-day fenyegetéseket azonnal beazonosítsák, még azelőtt, hogy a rosszindulatú programnak alkalma lenne telepítenie önmagát, vagy akár csak lehetősége lenne átcsúszni a biztonsági ellenőrzésen.”

 

A Check Point folyamatosan bővíti SandBlast portfolióját annak érdekében, hogy proaktív védelmet kínáljon a veszélyes támadási vektorok ellen. Például, a vállalat a napokban jelentette be SandBlast Agent for Browser termékét, mely védelmet kínál a web-alapú rosszindulatú programokkal, az adathalászattal és az emberi tényezőkön (social engineering) alapuló támadásokkal szemben. A SandBlast iparágvezető védelmi technológiájának böngészőkre való kibővítésével ez az új megoldás megvédi a felhasználókat ezen fenyegetésekkel szemben, miközben minimális hatással van a végpont berendezés működésére.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09