Magyarországon is bemutatkozott az LG legújabb, HDR-képes 4K OLED TV-portfóliója

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 8. 14:18

Az LG Electronics (LG) Magyarországon is bemutatta legfejlettebb 4K felbontású HDR-képes OLED TV-it, köztük a luxuskategóriás LG SIGNATURE OLED TV G6 készüléket, valamint az ettől a hónaptól már kapható E6, B6 és C6 modelleket, amelyek az idei CES-en debütáltak Las Vegasban. 

Az LG SIGNATURE G6 és az E6 modellek a vállalat első olyan OLED-televíziói, melyek a cég új, stílusos, egyedi Picture-on-Glass formavilágát használva készültek el: az ultravékony (a 65 colos G6 esetében mindössze 2,57 milliméteres) OLED panel egy letisztult és elegáns üveg hátsó borítást kapott. Az LG új OLED-portfóliójának valamennyi tagja — köztük az 55 és 65 colos méretben elérhető B6 és C6 modellek — harman/kardon hangrendszerrel és Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval érkezik, illetve egyszerre támogatja a HDR10 és a Dolby Vision HDR-formátumokat. A B6 és a C6 modell egyedi jellemzője a papírvékony kialakítás és a lebegő hatású talapzat. A csúcskészülék, az LG idén debütált SIGNATURE prémium termékcsaládjának tagja, a G6 elnyerte a 2016. évi CES legjobb innovációjának járó elismerést és a neves iF Design Award dizájndíját is.

 

Az LG a legmodernebb televíziós technikák terén trendszetternek számít, szakértők szerint pedig az OLED-technológia hasonlóan jelentős mérföldkő a televíziózásban, mint amilyen a lapostelevíziók két évtizeddel ezelőtti, vagy a színes tévék 60 évvel ezelőtti megjelenése volt. 

 

 

Végtelen kontrasztarány a tökéletes fekete révén

Az OLED TV-k képernyőjén a HDR-tartalmak egészen új élményt nyújtanak az innovatív OLED Pixel Dimming technológiának köszönhetően. Míg az LCD kijelzők esetén a LED háttérvilágítás egész képernyőrészleteket egyben világít meg, addig az OLED panelek minden egyes pixele külön-külön vezérelhető, valamint ki- és bekapcsolható, így háttérvilágításra egyáltalán nincs szükség. Ennek eredményeként az OLED TV-k élénk színeket, végtelen kontrasztarányt és részletes sötét tónusokat jelenítenek meg még olyankor is, amikor fényes objektumok közvetlenül a mélysötét területek mellett helyezkednek el. Mivel az egyes pixelek külön kikapcsolhatóak és nincs külön háttérvilágítás, a képek tökéletes feketével jeleníthetők meg. Ez a tökéletes fekete az igazán élénk színek garanciája is egyben, így az OLED TV-k a HDR tartalmak ideális közvetítőjének számítanak. 

 

A 10 bites panellel és a 10 bites feldolgozási képességgel az LG OLED TV-k több mint egymilliárd lehetséges színbeállítást tesznek elérhetővé, a ColorPrime Pro technológia segítségével pedig ezek a készülékek a színek és színárnyalatok legkisebb részleteit is képesek megjeleníteni, lefedve a DCI-P3 színtér 99 százalékát. A magasabb színvisszadási rátának köszönhetően az LG OLED TV-kel a néző teljesen és pontosan megtapasztalhatja az alkotó elképzelését. És mivel a készülékek támogatják a BT.2020-at, vagyis a legújabb generációs tartalomsugárzási sztenderdet, a G6 és az E6 tévék egyben „jövőbiztosak” is. 

 

 

Természetes hangzás, intuitív navigáció

Az LG a high-end audioeszközök úttörőjének számító harman/kardonnal dolgozott együtt az LG G6 és E6 előrenéző hangprojektor-rendszerének kifejlesztésében. Azáltal, hogy a hangszórók előre és nem lefelé irányulnak, mint sok vékony kialakítású televízió esetén, a nézők tiszta, részletgazdag hangzást hallhatnak, torzítás- és visszaverődés-mentesen még akkor is, ha a készüléket falra rögzítik. A hangrendszer extra mélysugárzói még erőteljesebbé teszik a hangzást, így különböztetve meg az LG OLED televízóit más stílusos, ultravékony készülékektől.

 

A most bemutatott OLED TV-portfólió a legfrissebb webOS okostelevíziós operációs rendszerrel érkezik. Az LG webOS 3.0 kivételes felhasználói élménnyel segíti az LG okostévéinek használóit, így azok intuitívabb módon navigálhatnak a készülékek számos funkciója, az internetes és egyéb tartalmak között. Kereskedelmi forgalomba hozatala óta a webOS-t számos szaklap az egyik legsokoldalúbb okostévé-platformnak minősítette. Továbbfejlesztett mobil csatlakoztathatóságának, távirányítási lehetőségeinek és további tartalomfunkcióinak köszönhetően az LG webOS 3.0 várhatóan még elődjénél is nagyobb népszerűségre számíthat.

 

„50 évvel ezelőtt, 1966. augusztus 1-jén mutatta be az LG elődje, a Goldstar Korea legelső televízióját. Ez alatt az 50 év alatt a tévézés számos forradalmi újítást élt meg, az egyik nagy fordulópont éppen az OLED TV-k megjelenése volt” — fogalmazott Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztató elektronikai marketing menedzsere. „E paneltechnológiával, valamint az idei újításokkal — úgy, mint a különleges formatervezés, 4K HDR-képesség és a webOS 3.0 okostelevíziós platform — a tévézés élménye mára új szintre emelkedett, amiben az LG kiemelkedő szerepet játszott. Nem is ünnepelhetnénk méltóbban ezt az évfordulót, mint új OLED portfóliónkkal, amelyet e fantasztikus fejlődés újabb csúcsának tekintünk.” 

 

Árak és elérhetőség:

  • Az LG B6 OLED TV már kapható Magyarországon, a 65 colos készülék ajánlott bruttó fogyasztói ára 1 899 990 forint, míg az 55 colos modellé 1 199 990 forint.
  • Az LG C6 OLED TV már szintén kapható hazánkban, ajánlott bruttó fogyasztói ára 1 899 990 forint, míg az 55 colos modellé 1 199 990 forint.
  • Az LG E6 is már kapható Magyarországon, ajánlott bruttó fogyasztói ára 2 199 990 forint míg az 55 colos modellé 1 499 990 forint.

 

Az LG G6 SIGNATURE OLED TV várhatóan idén év végén érkezik a magyar piacra 65 és 77 colos méretben.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05