A hackerek okosabbak a Smart TV-knél?

forrás: Prím Online, 2016. január 28. 12:54

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) kiadott egy jelentést az EZCast, HDMI kábeles TV-szolgáltatónál talált sérülékenységekről (az EZCast szolgáltatásával az internethez nem kapcsolódó készülékeket lehet Smart TV-vé átalakítani).

Az anyag azt mutatja be, hogyan képes egy hacker teljeskörű, jogosulatlan hozzáférést szerezni egy EZCast előfizető otthoni hálózatához, és így személyes információkat eltulajdonítani, illetve irányítani az otthoni készülékeket.

 

A mintegy 5 millió felhasználót számláló EZCast szolgáltatás alapja egy adapter, mely saját WiFi hálózatán működik és okostelefonnal vagy asztali géppel irányítható. Az eszköz az egyre növekvő, úgy nevezett Internet of Things (IoT) trendet példázza, mely szerint egyre több eszközt csatlakoztatunk az internethez, és amely kapcsán komoly biztonsági kihívásokkal kell szembenéznie mind a felhasználóknak, mind a cégeknek. A Check Point kutatása a legfontosabb kockázati tényezőkre hívja fel a figyelmet: 

 

  • A támadók a Wi-Fi rendszeren keresztül tudnak bejutni és hozzáférni mind az EZCast rendszerhez, mind az otthoni hálózathoz.
  • Ahogy bejutottak, észrevétlenül tudnak mozogni a hálózatokban, így titkos információkhoz férhetnek hozzás és megfertőzhetik az otthoni eszközöket.
  • A támadások távolról is végrehajthatóak; a hackerek bárhonnan el tudják indítani a rosszindulatú kódokat. 

 

„A kutatás betekintést nyújt abba, hogy mi lesz az új alaphelyzet 2016-ban és azután – a cyber bűnözők kreatív módokon használják ki az összekötött világ réseit,” mondta Oded Vanunu, a Check Point biztonsági kutatásokat végző csoportjának vezetője. „Az Internet of Things trend egyre szélesebb körű, aminek következtében az ügyfeleknek és a vállalatoknak fontos foglalkozniuk okos eszközeik védelmével és fel kell készülniük az IoT térnyerésére.”

 

Az IoT az eszközök széles körét foglalja magába – az egyszerű eszközöktől az autókon át a kifinomult ipari rendszerekig. Az EZCast adapter jó példája ennek, tekintve, hogy lehetővé teszi a hálózati adatátvitelt emberek, vagy emberek és gépek közti interakció nélkül. Az IoT piac exponenciálisan nő, alapjaiban meg fogja változtatani nem csak azt, ahogyan a vállalatok, a kormányzatok és a felhasználók lépnek interakcióba a fizikai világgal, hanem ennek a biztonságossá tételét is.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kreditbeszámítással érkezhetnek az Audi Hungaria Iskolaközpont tanulói a Széchenyi-egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal május 8-án. Ennek értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

2024. május 13. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36