Kaphatók az első Windows 10 csúcsmobilok: a Lumia 950 és a Lumia 950 XL

forrás: Prím Online, 2015. november 26. 09:14

November végével megérkeznek a boltokba az első Windows 10 operációs rendszert futtató, prémium kategóriás okostelefonok: a Lumia 950 és a Lumia 950 XL – jelentette be a Microsoft. Ezekre a modellekre vártak régóta a Windows Phone rajongói: erősek, egyediek és innovatívak, a még nagyobb hatékonyságra tervezték őket. Velük egyszerre mutatkoznak be azok az eszközök – laptopok, tabletek – is a magyar piacon, amelyek előtelepített operációs rendszere szintén a Windows 10.

A Microsoft új, zászlóshajó okostelefonjai ugyanazt az ismerős felhasználói felületet nyújtják, mint a többi új Windows 10-es eszköz. Így például az új telefonokon is bemutatkozik a Windows Hello beta, valamint a Continuum telefonra optimalizált verziója. A készülékek  a legújabb technologiát és Microsoft legjobb innovációit ötvözik: QuadHD felbontású AMOLED kijelzőt, új 4K videó-felvételre képes PureView kamerát 20 megapixeles érzékelővel és három, természetes fényű LED vakuval, valamint a legújabb Qualcomm Snapdragon processzorokat. Magyarországon a Lumia 950, a Lumia 950 XL készülékek kaphatóak lesznek mobilszolgáltatóknál, illetve a független csatornákban is, ahol már november közepétől online előrendelhetőek a telefonok.

 

 

Egyszerű szerkesztés, hipergyors kommunikáció

 

Az Office alkalmazások – melyek előretelepítve érkeznek –  a OneDrive felhőben tárolt korábbi dokumentumokat is képesek elérni.  Az új funkcióknak és eszközöknek köszönhetően a dokumentumok szerkesztése telefonon soha nem volt még ennyire egyszerű, mint a legújabb Lumiákon. Az Outlookba érkező leveleket egyszerű ujjmozdulatokkal lehet rendezni, a levélírásához pedig Office-hoz hasonló funkciók állnak rendelkezésre – így a gyors kommunikációnak semmi sem szabhat határt. A felhasználó szabadon közlekedhet az eszközök között, a dokumentumait, fényképeit, videóit pedig mindig és minden eszközön eléri a folyamatos OneDrive felhő szinkronizációnak köszönhetően.

 

A HD-500 Microsoft Dokkoló segítségével az új Lumia csúcstelefonokat csatlakoztathatjuk monitorhoz vagy TV-hez illetve billentyűzethez és egérhez. A Continuum telefonokra optimalizált verziójának köszönhetően a Windows 10-re fejlesztett univerzális alkalmazások – alkalmazkodva a nagy képernyőhöz – automatikusan átméreteződnek, így például az Office dokumentumok a PC-n megszokott környezetben tekinthetők meg és szerkeszthetők. Mindeközben a telefonon – nagy képernyőtől függetlenül – továbbra is lehet hívásokat fogadni, sms-ezni, egyéb alkalmazásokat futtatni. A dokkolóhoz csatlakoztatva a telefon folyamatos töltése is biztosított.

 

A lezárt készülék a Windows Hello beta  használatával lehető legtermészetesebb módon, egy infra-vörös kamera segítségével, az íriszre fókuszálva azonosítja a telefon tulajdonosát és oldja fel a telefonzárt.

 

 

Prémium telefonokhoz méltó az új Lumiák teljesítménye is. Mindkét készülék QuadHD AMOLED kijelzővel rendelkezik, amely maximum 564ppi pixelsűrűségű. Ennek köszönhetően a fényképek, videók, a dokumentumok nagyon jól láthatók és olvashatóak erős fényben is. A legújabb generációs, 20 megapixeles érzékelővel, természetes fényű, három LED vakuval ellátott, 4K videó felvételre képes PureView kamerával a Lumia 950 és Lumia 950 XL gyorsabban fókuszál és maximálisan éles képeket és videófelvételeket készít még kedvezőtlen megvilágításban is. Az elkészült fotók a Windows Photo alkalmazáson keresztül automatikusan feltölthetők a felhőbe és a többi Windows 10 eszköz számára is elérhetővé válnak, vagy könnyedén megoszthatók a barátokkal és családtagokkal. Hogy mindez gyorsan, gördülékenyen történhessen meg arról a legújabb Qualcomm Snapdragon processzorok gondoskodnak – a Lumia 950  hatmagos. a Lumia 950 XL nyolcmagos erőforrást kapott.

 

Megérkezett a Windows 10-es Luma 550 is

 

A szintén Windows 10-zel érkező Lumia 550-es készülékkel a Windows rajongók és az üzleti felhasználók köre is bővülhet, akik az okostelefont minden lényeges funkcióval, de a csúcsmodelleknél elérhetőbb áron vásárolhatják meg. A legfrissebb operációs rendszert futtatva a Lumia 550 a legelérhetőbb 4G LTE okostelefon azok számára, akik a legjobb ár-érték arányú Lumia készüléket keresik, minőségi kompromisszumok nélkül.

 



A különlegesen gyors LTE 4G kapcsolattal felszerelt, Qualcomm Snapdragon processzoros, 4,7 colos HD kijelzős, 5MP-es hátlapi és 2MP-es előlapi kamerával ellátott készülék már decemberben elérhető lesz az értékesítő partnereknél.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05