Az ASUS ZenFone 2 Laser okostelefon már itthon is kapható

forrás: Prím Online, 2015. október 22. 10:20

Immáron Magyarországon is kapható az Asus ZenFone 2 Laser okostelefon. A mobil ütős kamerát és processzort kapott, a kijelző védelméről pedig a Corning Gorilla Glass 4 gondoskodik.

A hazai felhasználók számára is elérhetővé vált a ZenFone 2 Laser készülék; a 13 megapixeles PixelMaster kamerával és a lézeres autofókusszal szinte azonnal tiszta képeket készítő új okostelefonok családja. Az 5 hüvelykes (ZE500KL) és 5,5 hüvelykes (ZE550KL) változatban kapható készülékek 1280 x 720 pixeles HD kijelzővel érkeznek. A ZenFone 2 Laser a legfrissebb Corning Gorilla Glass 4 kijelzőtechnológiával gondoskodik a karcállóságról, erőről és mindennapos strapabírásról. Az egyenletes teljesítményért a négymagos, 64 bites Qualcomm Snapdragon processzor és 2 GB gyors memória felel.

Az új ZenFone Laser modellek 2 f/2.0-s széles rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával nagyfelbontású felvételek készíthetők exponálási késleltetés nélkül. Ezt egy olyan lézeres autofókusz-technológia egészíti ki, amellyel a felhasználók mindössze 0,3 másodperc alatt tökéletes tisztaságú képeket készíthetnek.

A PixelMaster iparágvezető Low Light módja pixelegyesítéses technológiát használva akár 400%-kal fényesebb képeket tud készíteni éjjel vagy rosszul megvilágított környezetekben anélkül, hogy vakura volna szükség. Amikor a villanófény jól jön, akkor a ZenFone 2 Laser meleg bőrtónusokat és precíz színvisszaadást eredményező Real Tone vakuja működésbe lép.

 
 
A ZenFone 2 Laser PixelMaster kamerájának Backlight (Super HDR) módja akkor is gondoskodik az élénk, egyenletesen megvilágított képek készítéséről, ha például napnyugtakor hátulról megvilágított portrét szeretnénk. A pixelkiemeléses technológia akár 400%-kal javítja a kontrasztot, biztosítva, hogy az előtérben álló tárgy tisztán, árnyékoktól mentesen váljon el a háttértől. Ha valaki részletesebben is be szeretne avatkozni a kamera beállításaiba (pl. ISO, zársebesség stb.), akkor a Manual (kézi) móddal az okostelefonon a DSLR-gépekéhez hasonló használati élményt érhet el.
 
A ZenFone 2 Laser képernyője 1280×720 pixeles felbontással és akár 294 ppi-s pixelsűrűségű kijelzővel rendelkezik, amely széles, 178 fokos betekintési szögekkel garantálja a fotók és videók életszerűségét, az alkalmazások látványos megjelenítését. Az ASUS TruVivid technológia fényes, intenzív színeivel még élvezetesebbé teszi az akár 72%-os remek képernyő-test arányú készülék által megmutatott képeket.
 
 
 
 
Mindegyik ZenFone 2 kijelzője a Corning legfrissebb Gorilla Glass 4 üvegéből készül. Ez azt jelenti, hogy a ZenFone 2 Laser kétszer jobban ellenáll a leejtés okozta károknak, mint az elődje, az apróbb karcolások után is 2 és félszeres a megmaradó ellenállása, és 85%-os valószínűséggel kevésbé fog betörni a napi használat során. Mikroszkopikus vastagságú szennytaszító bevonata csökkenti a kopást és a maszatolódást, hogy a ZenFone 2 Laser képernyője mindig ragyogjon.
 
A szabadság, a kapcsolattartás és az önkifejezés adja az ASUS ZenUI mobil felhasználói felületének alapját. Ez a három tényező ihlette a ZenFone 2 Laserhez készített ZenUI továbbfejlesztéseket. A legfrissebb változat még egyszerűbb és intelligensebb felhasználói élményt, az áttekinthetőbb megjelenéshez fehér területeket használó elegáns új elrendezést kínál. Az egyszerűbb és intelligensebb használat érdekében előre veszi, középre helyezi az információkat.
 
A készüléket mindenki a saját képére és használati preferenciáihoz faragja, beleértve a ZenUI alkalmazásindító, témák, betűkészletek, ikonok és egyebek személyre szabását is. A ZenUI számos új szolgáltatással rendelkezik – pl. ZenMotion, SnapView, Trend Micro biztonsági szoftver és ZenUI Instant Updates –, amelyek nem csak jobban használhatóvá teszik a készüléket, de a biztonságot és az adatok védelmét is segítik, valamint simább felhasználói élményt kínálnak.
 
 
Az ASUS ZenFone 2 Laser mindkét méretben elérhetővé vált hazánkban. Az 5 hüvelykes ZE500KL ajánlott bruttó végfelhasználói ára 74 900 Ft, míg az 5,5 hüvelykes ZE550KL 84 900 forintos árcédulával jelent meg a boltok polcain.
 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05