Új Asus Zen termékek az idei Computexen

forrás: Prím Online, 2015. június 9. 15:24

Az Asus az idei Computexen, Taipeibanúj termékeket mutatott be: köztük van a ZenFone Selfie, a ZenPad 8.0, a ZenPad S 8.0, a Zen AiO sorozat, illetve a ProArt PA329Q 4K/UHD monitor is.

Mint ahogy arról már korábban a Kütyü Magazinon beszámoltunk, az Asus nem ment üres kézzel az idei Computexre. A vállalat új okosórája, a ZenWatch 2 és a Zenfone Selfie okostelefon mellett azonban számos újdonságot tartogatott a gyártó a felhasználóknak.
 


 

ZenPad

 

A ZenPad egy felsőkategóriás táblagépcsalád neve. Ezek az eszközök a kifinomult eleganciát kombinálják a remek szórakoztatással és a hatékonysággal, teljesen újfajta táblagépes élményt nyújtva és valódi luxust kínálva a vásárlóiknak. A háromféle méretben – a 7 hüvelykes (Z370C/CG/CL) modelltől a 8 hüvelykes ZenPad 8.0 (Z380C/KL) és az akár digitális tollal is vásárolható ZenPad S 8.0 (Z580C/CA) készülékeken át a billentyűzettel kiegészíthető 10 hüvelykes ZenPad 10.1 (Z300C/CG/CL)-ig  – sokféle választási lehetőséget kínáló termékek között Wi-Fi-s, illetve LTE/3G kapcsolattal és telefonos funkcionalitással is rendelkezők is vannak.

 

A ZenPad úgy készült, hogy kivételes szórakozást kínáljon. A HD IPS kijelző az exkluzív Asus VisualMaster termékcsalád vizuális képjavító technológiáival – köztük az Asus Tru2Life és TruVivid megoldásokkal – is fel van szerelve, ami először teszi a csúcskategóriás TV-kben használt fejlett képfeldolgozást egy táblagépen is elérhetővé, és nyújt teljes körú vizuális optimalizálást. A Tru2Life a képek minden egyes pixelét elemzi a megjelenítés előtt, majd intelligens kontraszt- és élességállítást alkalmaz a dinamikatartomány kiteljesítésére. Így még a legkisebb részlet is jól látható, ami hihetetlenül realisztikus élményt eredményez.

 

Az Asus TruVivid tisztábbá teszi a képernyőt, és az érintéses választ is javítja azzal, hogy a hagyományos négyrétegű felépítést – borítóüveg, érintőpanel, légrés, LCD-modul – egy kétrétegű, laminált megoldásra cseréli, amelyben nincs légrés, és az így megnövelt átlátszóságot csodás színek és nagyobb fényerő elérésére használja.

 

A ZenPad a világ első olyan táblagépcsaládja, amelynek hangját az integrált DTS Premium Sound technológia adja. A beépített DTS-HD kóder-dekóder (kodek) Hi-Fi minőségben képes megszólaltatni mindenfajta multimédiás tartalmat, és lehetővé teszi, hogy a használója a gépről, vagy akár a hálózatról lejátszott filmeket és zenéket egy csatlakoztatott audiorendszeren akár 5.1 csatornás DTS surround hanggal nézze. A ZenPad DTS Sound Studio szoftvere a sztereó hangokból virtuális térhatásúakat csinál.

 

 

ZenPad 8.0 (Z380)

 

A ZenPad 8.0 letisztult vonalai, bőrdomborításos mintája és különleges stílusa mellé olyan divatkiegészítők társulnak a mobileszközök között szokatlan luxusmegjelenéshez, mint a kézitáskák vagy a tárcák. Ergonomikus lekerekített éleivel a ZenPad 8.0 kényelmesen kézbe fogható és hordozható, a csiszolt fémkeret pedig igazán látványos.

 

A ZenPad 8.0 a világ első cserélhető hátlapos táblagépe, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén a saját ízlésükhöz szabják az eszköz megjelenését a funkcionális hátlapokkal. Ezek nem csak illeszkednek a ZenPad 8.0 kinézetéhez, de extra funkciókat és még nagyobb színválasztékot is kínálnak. A Zen Clutch egy olyan elegáns tartozék, amely az eleganciát felsőkategóriás anyagokkal kombinálja a tökéletes hordozhatóság és a ZenPad 8.0 védelme érdekében. A Zen Case egy másik divatos kiegészítő, amellyel a felhasználók ötféle élénk színbe öltöztethetik ZenPad 8.0 készüléküket. A finom bőrhatású védőborítás alig foglal helyet. Az Audio Cover először tesz elérhetővé 5.1 csatornás hangot egy táblagépen. A Power Case a ZenPad 8.0 akkumulátoros üzemidejének kibővítésével akár 15 órányi használatot is lehetővé tesz, így könnyedén végigkíséri a gép gazdáját a teljes napon, hogy a leghosszabb nemzetközi repülőút se legyen unalmas.

 

A ZenPad 8.0 LTE/Wi-Fi kapcsolattal és telefonos funkcionalitással is kapható (Z380KL), illetve csak Wi-Fi-s változatban is létezik (Z380C).

 

ZenPad S 8.0 (Z580CA)

 

A ZenPad S 8.0 a csodás eleganciát és szépséget a teljesítménnyel kombinálva felsőkategóriás ZenPad élményt kínál. A Zen ihlette ZenPad S 8.0 letisztult vonalait még jobban kiemeli a különleges hajszálvékony vonalakkal díszített fémház, illetve a csillogó gyémántmarású élek. Mindössze 6,6 mm-es vastagságával és 298 grammos súlyával annyira vékony és könnyű, hosszabb ideig is kényelmes kézben tartva használni.

 

A készülék 2K QXGA (1536 x 2048 pixeles) IPS kijelzője széles, 178 fokos szögből látható. 324 ppi-s pixelsűrűsége nagy részletességű képeket eredményez. Az Asus Tru2Life Plus technológiájával is felszerelték, ami a Tru2Life összes előnye mellett azzal javítja a videomegjelenítést, hogy a gyors akciójeleneteknél csökkenti az elmosódottságot, így zökkenőmentes, de részletes mozgások láthatók a képernyőn.

 

A készülék szintugrást jelent a táblagépes teljesítményben. 64 bites Intel Atom Z3580 processzorával és a világ első 4 GB RAM-mal felszerelt 8 hüvelykes táblagépeként a legnagyobb kihívást jelentő játékokat és alkalmazásokat is gyorsan futtatja, és több feladat párhuzamosan végezése esetén is megállja a helyét.

 

A ZenPad S 8.0-hoz Z Stylus digitális toll is vásárolható. A hozzá tervezett Z Stylus úgy használható, mint egy toll, írni és rajzolni is teljesen természetesen lehet vele. Hajszálpontosságával és érzékeny többujjas technológiájával a Z Stylus illeszkedik az olyan kreatív feladatokhoz, mint a rajzolás, festés vagy akár művészeti tervezés.  Max. 1024 nyomásszintet képes érzékelni, és akár 1,2 mm-es heggyel is használható.

 

Asus ZenPad 8.0 és ZenPad S 8.0

 

Zen AiO sorozat

 

A Zen AiO – korábban a 23,8 hüvelykes Zen AiO Z240IC és a 21,5 hüvelykes Zen AiO Z220IC modellekből álló – az „all-in-one” PC-k családját jelenti. A Zen AiO karcsú és elegáns egy darabból készült háza  – amelyet egyetlen eloxált alumíniumtömbből martak ki – a pereménél mindössze 6 mm vastag, és egy precíziós kiképzésű saját állvánnyal is rendelkezik. A megjelenést a képernyőt fedő teljes szélességű üveglap is fokozza. A hátoldalon a márka ikonikus Zen ihletésű körkörös mintázatát halvány aranyszínnel párosították.

 

A Zen AiO legfrissebb négymagos, akár i7-es Intel Core processzorok és az akár 32 GB gyors DDR4 memória mellé akár PCIe Gen 3 x 4 SSD tároló is választható, ezért a Zen AiO bőven elég erős az azonnali válaszkészséghez. A különálló, játékhoz tervezett NVIDIA GeForce GTX 960M grafika a maga max. 4 GB-os videomemóriájával gondoskodik róla, hogy a felhasználók akadozások nélkül élvezhessék a full HD filmeket és videókat, illetve a legmagasabb felbontással játszhassák a legfrissebb játékokat.

 

A világ első olyan „all-in-one” PC-jeként, amely a következő generációs USB 3.1 Gen 2 kapcsolatot használja, a Zen AiO gyors, akár 10 Gbit/s sebességű adatátvitelre képes – ami kétszerese az USB 3.0 sebességének, és hússzorosa az USB 2.0-énak. A legújabb USB 3.1 Type-C csatlakozóval szerelték fel: ez teljesen szimmetrikus, vagyis nem lehet rosszul bedugni.


A Zen AiO Z240IC elképesztően pontos 3D kamerája az Intel RealSense technológiájával futurisztikus interaktív szolgáltatásokra képes. A kamera előtt álló emberek vagy más objektumok mozgásának precíz érzékelésével korábban elképzelhetetlen interakciós módszerek váltak elérhetővé. A gép például precíz 3D-s arcfelismerésre képes, így a felhasználó arca helyettesítheti a belépési jelszót; vagy az egész család élvezheti a legfrissebb mozdulatvezérelt játékokat.

 

A Zen AiO összesen hat hangszórót használ a telt és tiszta, minden tartományban egyformán élvezetes hangok megszólaltatására. Mindegyik 8 wattos sztereocsatorna három-három erős hangszórót hajt meg, amelyek a Zen AiO két oldalán helyezkednek el és valósághű sztereo-elkülönítést, valamint összesen 16 watt tiszta, torzítatlan hangot produkálnak. 

 

ProArt PA329Q 4K/UHD monitor

 

Az Asus ProArt PA329Q 4K/UHD monitor egy 32 hüvelykes, 4K/UHD (ultra magas felbontású) monitor professzionális felhasználók számára, amely a képeket akár 100%-os Adobe RGB színtérrel jeleníti meg. A PA329Q egy 3840 x 2160 pixeles felbontású, 16:9-es képarányú IPS-kijelző, amely 178 fokos szögből nézhető, kiküszöbölve ezzel a színelcsúszást. A PA329Q 138 ppi-s pixelsűrűsége több mint nyolc millió pixelt jelent, ami négyszerese a szokásos Full HD képernyőkének: nem csoda, hogy olyan döbbenetes a képe.

 

Minden egyes PA329Q-t gyárilag bekalibrálták a lehető legjobb színhűség (Delta 2) eléréséhez. Széles, 100%-os Adobe RGB színterével a fényképeken látható színek valósághű és mindig egyforma megjelenítésére képes. A BT2020 / DCI-P3 színtér használatát is támogatni tudja a videogyártási és vágási munkák támogatásához. A PA329Q 10 bites mélységben kezeli a színeket (ez több mint 1,07 milliárd, a képernyőn megjeleníthető színt jelent), és támogatja a 16 bites belső keresőtáblák (lookup table, LUT) használatát. Ez finomabb árnyalatokat és a színárnyalatok közötti átmeneteket eredményez.

 

A monitor használja az Asus ProArt kalibrációs technológiáját is – ez egy 16 bites LUT-táblával és egyenletesség-kompenzációval felszerelt professzionális hardverkalibrációs alkalmazás. A hagyományos színkalibrációs módszerrel szemben ez közvetlenül a monitor hardvelemeit vezérli, és a képernyő IC lapkájára menti az összes színparamétert, nem pedig a PC-re. Ezért a felhasználók maguktól újrakalibrálhatják a monitort, biztosítva ezzel a színek állandóságát. Tökéletesen kompatibilis ugyanakkor a legnagyobb hardveres kalibrátorokkal, pl. az  X-rite és a Datacolor termékekkel.


 

A PA329Q a kapcsolati lehetőségekben is nagyot dob, a következő csatlakozókkal van felszerelve:

 

- 1 db DisplayPort 1.2 (4K felbontás 60 hertzen)

- 1 db Mini DisplayPort 1.2 (4K 60 hertzen)

- 1 db HDMI 2.0 (4K 60 hertzen)

- 2 db HDMI 1.4 (4K 30 hertzen)

- 4 db USB 3.0 csatlakozó

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05