Mennyit ér egy lojális vásárló szavazata, avagy hol szeretünk online vásárolni?

forrás: Prím Online, 2015. május 1. 09:11

Lezárult az Év Internetes Kereskedője Díj 2015 közönségszavazása. Kiderült, hogy ki a 1,5 milliárd forgalom alatti 20 legnépszerűbb webáruház Magyarországon. 9278 szavazat érkezett, közülük került ki a TOP 20 online áruház, akiket a következő fázisban a Testbirds 400 tesztelője tesztel. A 10 legjobb felhasználói élményt nyújtó webáruház pályázatot nyújthat be, végül szakmai grémium és a felelős kereskedőkből álló zsűri dönt, ki lesz az év internetes kereskedője.

Lezárult  az Év Internets Kereskedője Díj 2015 közönségszavazása. A közönség szerint a legjobb 20-ba jutott internetes kereskedők, így a díjra esélyesek:

 

btech.hubutlers.hucarpmania.hucsapuniverzum.huemanufaktura.hu

gyerekjatekok.huhadawebshop.hu,hdishop.hukezimunkakellek.hu

lifestyleshop.humaesteszinhaz.humetroman.humukoromalapanyagok.net,

netkazan.hurusztikhome.huszamoskozigobelin.huszerszam.shop.hu

trendmaker.hututitinta.huvilagitas.eu

 

A Testbirds csapata az Év Internetes Kereskedője Díj kapcsán abban segít, amivel ügyfeleinek is: aktívan bevonni az igazi felhasználókat. A crowdtesting szolgáltató 400 lelkes felhasználót kér fel több ezer tesztelője közül, hogy a közönségszavazás 20 legnépszerűbb webáruházát próbára tegyék. Minden webshopot 20 felhasználó tesztel le, majd mindegyikük egy részletes kérdőíven értékeli a bolt által nyújtott felhasználói élményt. 

 

A díj nyertesének ünnepélyes kihirdetésére és a díjátadására 2015. június 4-én, a SzEK.org XII. E-Kereskedelem Konferenciájának ünnepélyes díjkiosztóján kerül sor. A nyertes egy évig használhatja az Év Internetes Kereskedője címet és logót, és a hozzá tartozó jelentős médiafigyelmet, megkapja a díj főtámogatójának a MasterCardnak a fődíját, a Testbirds részletes értékelését, tanácsadását és a Szallas.hu wellness hétvégéjét összesen 2,5 millió forint értékben.

 

A MasterCard - a korábbi évekből is ismerve a verseny koncepcióját, célkitűzéseit és eredményeit -, szívesen vállalta a főtámogatói szerepet. „Az internet és a mobileszközök elterjedésével a vásárlási szokások is megváltoztak: ma már akár a tömegközlekedési eszközökön utazva is vehetünk termékeket és szolgáltatásokat a webshopok széles kínálatából, a bankkártyánk segítségével pedig azonnal, biztonságosan fizethetünk, időt és pénzt megtakarítva" – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. – „A MasterCard elkötelezett az innovatív kártyás fizetések fejlesztésében, és szívesen áll olyan kezdeményezések mellé, amelyek növelik az internetes vásárlás színvonalát és biztonságát, ezáltal is közelebb hozva az elektronikus fizetést a fogyasztókhoz."

 

A Díj kiemelt támogatója a Netrisk.hu, aki felelős online kereskedőként elkötelezetten támogatja  az internetes kereskedelem minőségének, színvonalának fejlesztését. Ezért örömmel segítette a "Az Év Internetes Kereskedője 2015" közönségszavazását, hiszen a minőségi szolgáltatáshoz az ügyfelekkel folytatott motiváló és inspiráló párbeszéd a legjobb, legrövidebb út.

 

 

Tények és érdekes morzsák a haza e-kereskedelemről:

 

A magyar online kiskereskedelem már 2014-ben is nagyon erős volt: tavaly közel 266 milliárd forintot költöttünk el az 5500 bejegyzett kiskereskedelmi webáruházban, 49 milliárd forinttal többet, mint egy évvel korábban. További érdekesség, hogy tavaly átvették az internetes vásárlásban a vezetést a nők, az év második felében a vevők 53 százalékát ők teszik ki.

 

Ugyanígy meghökkentő, hogy az 5500 magyar kiskereskedelmi webshop közül már körülbelül 180 van, ami 100 millió forint feletti forgalmat bonyolított: a magyar e-kereskedelem szintet lépett. Az online kiskereskedelemben 2014-ben jelentősen nőtt a bankkártyás fizetések aránya is egy év leforgása alatt kétszeresére, az összes vásárlás értékére vetítve 15%-ot már bankkártyával fizettek.

 

Gondolta volna, hogy...

 

·        2013-ban a Shopline-os csomagokhoz összesen 260 km ragasztószalagot és 25 tonna kartondobozt használtak fel?

 

·        A Shopline egyik legérdekesebb karácsonyi csomagja tavaly egy könyv, egy gumikesztyű és szivacs volt külföldi szállítással.

 

·        A JátékNet legkisebb összegű rendelése, amit futárral szállítottak: 5 darab füzetborító volt, összesen 350 Ft értékben?

 

·        Egy alkalommal pedig Pick Pack Pontra kértek 1 darab füzetborítót, 290 Ft értékben, amiért szállítással együtt a vevő 1080 Ft-t fizetett.

 

·        A Szallas.hu-n volt olyan vendég, aki télvíz idején mezei virágokkal akarta megkérni szíve választottját – a szállásadónak talpraesettnek kellett lennie - más élő nyulat szeretett volna ajándékozni.

 

·        Tavaly a legdrágább extra kérés a Szallas.hu-n mintegy félmilliós költséget jelentett, ekkor egy Rolls-Royce-ot kellett szerezni a vendégnek hölgykísérettel.

 

·        A Magyarországon 2013-ban indult Tesco Online volt az első nagy internetes kereskedő, akiknél kizárólag bankkártyával lehet fizetni, és egy év leforgása alatt a legnagyobb online értékesítő FMCG cég lettek.

 

·        A fizetéssel kapcsolatban minden tizedik szállásadó jelezte a Szallas.hu-nak, hogy valamelyik vendég nem pénzzel vagy utalvánnyal kívánt fizetni – a természetbeni megoldások között a csereüdülés, a csokoládé és a bor mellett többek között tűzifa, életbiztosítás és szőnyeg is szerepelt.

 

·        A hdishop.hu által meghirdetett Első Magyar Zoknicsereprogram ideje alatt annyi használt zokni jött össze tavaly, hogy a belőle újrahasznosult szigetelőanyaggal egy egész focipályát be lehetne takarni.

 

·        A hdishop.hu legnagyobb harisnya rendelését tavaly egy bankos hölgyekből álló csoport hozta össze, akik 147 darab harisnyát rendeltek közel 200 ezer forint értékben – ráadásul rendszeresen visszatérő vendégek.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50