Dinamikusan nőtt az ipari online árverések piaca

forrás: Prím Online, 2015. március 30. 10:31

Az Intergavel Aukciószervező Kft. szerint egy év alatt jelentősen nőtt az ipari online árverések piaca. Tavaly a teljes értékesített volumen 100 millió forinttal növekedett 2013-hoz képest, a regisztrált vásárlók száma egy év alatt megduplázódott. Új tendencia, hogy a kis- és középvállalkozások is egyre inkább jelentkeznek eladóként is, nemcsak vásárlóként.

Egyre népszerűbbek hazánkban az online ipari aukciók. Az Intergavel Aukciószervező éves gazdasági beszámolójából kiderül, hogy a lebonyolított aukciók száma 20-ról 30-ra emelkedett. Az állandó megbízók száma 2013-ban 5 volt, ehhez társult néhány egyedi megbízás. A tavalyi évben már 20 olyan cég volt, amely nagy tételt értékesített online ipari aukción – ismertette Kocsis Csaba, az aukciószervező ügyvezetője.

 

A regisztrált vásárlók száma 1500-ról 3000 fölé nőtt egy év alatt. A teljes értékesített volumen a 2013-as 200 millióról tavaly 300 millió fölé emelkedett. A legmagasabb áron elkelt tétel egy fémmegmunkálásban használt termikus robbantásos sorjázó berendezés volt, amely 18 ezer eurós (5,3 millió forintos) áron talált gazdára – ismertette az ügyvezető.

 

Az online árverés legnagyobb előnye, hogy tiszta, átlátható helyzetet teremt. Nem fordulhat elő, hogy a résztvevők összebeszélnek. Az árverések oka lehet, hogy egy-egy nagyáruházban időszakonként lecserélik az eszközöket, akkor is, ha azok műszakilag még nem avultak el. Ugyanígy előfordul, hogy a cégek áthelyezik a telephelyüket és a korábbi eszközöket nem viszik magukkal. Előfordul, hogy gyárbezárás, vagy egy cég kivonulása miatt szükséges az ingóságok értékesítése.

 

Kocsis Csaba ismertette, egyre inkább megfigyelhető egy új tendencia; egyre többen vannak, akik vásárlóként kerülnek kapcsolatba az online ipari aukciókkal, majd később eladóként is jelentkeznek. Az áruk áramlása így nem egyirányú a multiktól a KKV-szektor felé, ma már ennél összetettebben működik. A legkeresettebb termékkategóriák a targoncák, szerszámgépek, logisztikai eszközök.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14