A Samsung texasi gyárában gyárthatják az új iPhone-ok processzorát

Farkas Norman, 2015. január 28. 13:35

A dél-koreai média szerint a következő generációs iPhone mobilba szánt alkalmazásprocesszorok mintegy 75 százalékát a Samsung szállítja majd az Apple-nek. A Reuters úgy tudja, a chipeket a Texas állambeli Austinban gyártják majd.

Tovább folynak a találgatások a következő iPhone modell leleplezéséhez közeledve, hogy vajon miként alakul a Samsung és az Apple ügyfél-beszállító viszonya. Tavaly novemberben még egyértelműnek tűnt, hogy technológiai előnye miatt ismét a Samsung lesz az Apple elsőszámú processzorbeszállítója, de nemrég arról is hallhattunk, hogy az iPhone 6S néven emlegetett készülékbe szánt processzoroknak csak cirka 30%-át gyártja majd a dél-koreai cég. Most ismét fordulni látszik a kocka.
 


A koreai Maeil Business Newspaper névtelen ipari forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az új iPhone-ban „dobogó”processzorok csaknem 75 százaléka a Samsung gyártósorairól fog lekerülni, ugyanakkor az üzlet pénzügyi részleteiről nem szolgáltak infóval. Az sem derült ki, hogy a Samsung mellett mely más cégeket bízott meg az Apple az alkalmazásprocesszor gyártásával, de a Reuters jelentése rámutat, hogy a Samsung a Texas állambeli Austinban lévő üzemében fogja legyártani a tőle megrendelt chipeket.

 

Kíváncsian várjuk, beigazolódnak-e a tippek, és újra erősebb lesz-e mobilpiacon komoly riválisoknak tekinthető cégóriások kapcsolata. Joggal kételkedhetünk annak tudatában, hogy az Apple az iPhone 5S-hez szánt A7 processzorokat még a Samsunggal szállíttatta le, majd éles váltás következett, s a tajvani TSMC-hez fordult, s tőle rendelte meg az iPhone 6 és 6 Plus készülékekhez szükséges chipeket.

 

[Forrás: GSM Arena]

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36