Olcsó alapmobillal rukkolt elő a Microsoft – Nokia 215

Farkas Norman, 2015. január 6. 11:38

A Microsoft bemutatta az egy- és kétkártyás változatban is piacra kerülő Nokia 215 készüléket, amely egy igen olcsó, alapfunkciókra kihegyezett butamobil gyors és adatforgalom-takarékos böngészési lehetőségekkel és extrém hosszú üzemidővel felvértezve.

A redmondi szoftveróriás bebizonyította, hogy a Nokia bekebelezése után nem feledkezett meg a klasszikus mobiltelefonokat előnyben részesítő felhasználókról: bemutatta a Nokia 215 és 215 Dual SIM készülékeket.

 

A hagyományos kialakítással (fizikai számgombok, fölöttük kijelző) megáldott újdonságok az alapfunkciókra, vagyis a telefonálásra és az üzenetkezelésre  vannak kihegyezve, de ezek mellett  extrém hosszú üzemidőt és internet elérést is kínálnak. Utóbbira az Opera Mini böngésző teszi őket alkalmassá, amely csekély adatforgalom generálása mellett, a GPRS/EDGE hálózati támogatás dacára is viszonylag gyorsan tölti be a weboldalakat.

 

 

A készülékekről lehetőség van a közösségi fiókok elérésére és kezelésére az előtelepített Facebook, Facebook Messenger és Twitter alkalmazások jóvoltából. A szoftverek között a Bing kereső és az MSN Időjárás appja is megtalálható.

 

A Series 30+ platform köré épülő Nokia 215 és Nokia 215 Dual SIM tipikus alapmobilok, de a telefonáláson és üzenetkezelésen felül több extrát is kínálnak. Támogatják például az MP3 zeneszámok lejátszását, Bluetooth 3.0 moduljuk és a SLAM szolgáltatás révén pedig lehetőséget kínálnak a beléjük helyezett – max. 32GB méretű – microSD memóriakártyán tárolt fájlok megosztására.

 

A zöld, fehér és fekete árnyalatokban piacra kerülő készülékek előlapján egy 2,4 hüvelykes, 320 x 240 pixel (QVGA) felbontású megjelenítő terül el, hátlapjukon pedig egy 0,3 megapixeles, QVGA videók rögzítésére alkalmas kamera csücsül, ami mellé egy LED villanót is tettek a mérnökök. A segédfénynek minden bizonnyal több hasznát veszik a gyakorlatban elemlámpaként a felhasználók, mint gyenge fényviszonyok között való fotózáskor.

 

A telefonok burkolata alatt egy 1100mAh kapacitású akkumulátor lapul, ami az alacsony fogyasztású hardvernek köszönhetően az egy SIM-es Nokia 215 esetében akár 20 órányi telefonbeszélgetést, vagy 29 napos készenléti időt képes produkálni egy feltöltéssel. A kétkártyás testvérmodell esetében maximum 21 napos készenlétet ígér a Nokia.

 

A Microsoft újdonságai Afrika, a Közel-Kelet, Ázsia és Európa bizonyos régióban is elérhetők lesznek, várható áruk (adók és illetékek nélkül) 30 dollár körül alakul.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38