Az Epson pályázatából kiderült, van igény a nyomtatott segédanyagokra

forrás: Prím Online, 2014. december 15. 09:13

Eredményt hirdetett az Epson két tannyelvű általános iskolák körében kiírt országos pályázatán, melynek célja volt, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő nyomtató kiválasztásának fontosságára és a megtakarításra.  A tendert kiegészítő, nem reprezentatív felmérés szerint igény van a nyomtatott segédanyagokra: az intézmények havonta akár ezernél több oldalt is kinyomtatnak.

A több mint 100 hazai, két tanítási nyelvű általános iskola számára meghirdetett pályázat során a jelentkező intézmények kiszámolhatták, hogy jelenlegi nyomtatóik üzemeltetési költségeihez képest mekkora összeg takarítható meg egy év alatt az Epson külső tintatartályos készülékeivel.

 

A vállalat a pályázati anyagban megjelölt lehetséges megtakarítás összegét, valamint egy költséghatékony Epson L550 multifunkciós, külső tintatartályos nyomtatót a zalaegerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának ítélte oda.  A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedig eszköztámogatásban részesült. A pályázatok elbírálásánál szempont volt, hogy a pályázó intézmény a megtakarítható összeget milyen célokra használná fel.

 

„Iskolánk a két tanítási nyelvű képzésben tanuló diákok számára évente szervez angliai tanulmányi kirándulást, amelynek egy nyelvtanfolyam is a része. Az elnyert összeget a szociálisan hátrányosabb helyzetű tanulók utazásának támogatására fordítjuk, így még több diákunk jut majd el angol nyelvterületre” – mondta Makovecz Tamás, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

 

A pályázat során a jelentkezők egy, az intézmények nyomtatási szokásait vizsgáló kérdőívet is kitöltöttek, amely rávilágított, hogy a megkérdezett iskolákban használt nyomtatók 75 százaléka lézernyomtató, ráadásul a készülékek jó része 5 évnél idősebb. A pályázó két tannyelvű általános iskolák háromnegyede 1000-nél több oldalt nyomtat ki havonta, amelyek többsége nyelvórákhoz, környezetismerethez szánt segédanyag.

 

A kérdőívből világossá vált számunkra, hogy az intézmények havonta átlagosan több tízezer forintos nyomtatási költséggel számolnak” – mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője. „Új nyomtatók beszerzésekor a legtöbben a készülékek árát és a várható lapköltséget veszik figyelembe, a legtöbb iskola ugyanakkor a költségesebb lézertechnológiával dolgozik. A beküldött pályázatokból egyértelműen látszik, hogy az oktatási anyag kiegészítéseként nyomtatott sok száz oldal akár havonta több tízezer forintos megtakarítást is eredményezhetne egy-egy iskola számára, megfelelő nyomtató használata esetén.”

 

A japán gyártó külső tintatartályos modelljei a lézernyomtatók költséghatékony alternatíváját kínálják az oktatási intézményeknek: a készülékek fekete-fehér és színes oldal esetén egyaránt 1 forintos lapköltséggel nyomtatnak. A technológiák közötti különbségek nem csak a lapköltségben, hanem a kellékanyagok beszerzése és az üzemeltetés területén is megmutatkoznak a tintatartályos nyomtatók javára. Epson külső tintatartályos nyomtatót használva úgy tűnik, egyik iskolának sem kell aggódnia a tintaköltségek miatt, hiszen egyes színes modellekhez a gyártó 12 000 fekete-fehér és 6500 színes oldalra elegendő tintát mellékel.

Epson L550 multifunkciós készülék
 

A korszerű tintasugaras készülékek energiafelhasználása sokkal alacsonyabb, mint a lézernyomtatóké, így használatuk akár 95 százalékkal kevesebb áramfogyasztást eredményezhet. Ezekkel a tintasugaras modellekkel az iskolák hatékonyan csökkenthetik kiadásaikat.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36