Az Amazon már tesztelné a drónokokat

Az FAA még nem hozott döntést

Czipperer Dia, 2014. december 12. 09:08

Tavaly év végén lehetett először arról hallani, hogy a kiskereskedelmi óriás, az Amazon drónokkal szállítana. Ám úgy tűnik, közel egy év alatt nem sok előrelépés történt az ügyben. A vállalat lépni szeretne.

Az Amazon már nagyon szeretne drónokkal szállítani, vagy legalábbis tesztelni a járműveket, ám úgy tűnik, a folyamat lassabb, mint hitték. Már arról is szárnyra kaptak a hírek, hogy a drónfejlesztést egy másik országba vinnék, és azt is rebesgetik, hogy egy elérhetőbb utat választanak.

 

Ha nincs drón, jó a bicikli is

 

A Techspot számolt be a napokban arról, hogy az FAA (légügyi hivatal) nem kapkodja el a döntést a drónokkal való szállítás ügyében. Szerintük a kiskereskedelmi óriás egy másik módszert vetne be a gyorsabb szállítás érdekében. Ha minden igaz, biciklikkel kézbesítenék a csomagokat.

 

A hírek szerint a vállalat már teszteli új szolgáltatását, melyet Amazon Prime Now névre kereszteltek. A megoldás révén a vásárló egy órán belül megkapja csomagját, melyet biciklis futár szállít ki neki.

 

Egyes források a The Wall Street Journalnak arról számoltak be, hogy a vállalat New Yorkban már teszteli a biciklis kézbesítést. A futárok egy megadott címet kapnak, ahol készítenek egy képet, ha odaértek, majd a bázisra visszaérve szintén. Az információk szerint a biciklis futárok nyolc órás munkarendben dolgoznak majd.
 


Viszlát Amerika

 

A legutóbbi hírek arról tanúskodnak, hogí a drónokkal való szállítást sem hagyja parlagon heverni a vállalat. Nem hogy feladná a tervét, de még az FAA döntését sem bírja kivárni. Már szeretnék tesztelni a vezető nélküli repülő járműveket, ám jelen helyzetben még erre sincs lehetőségük.

 

Az Amazon Prime Air projekt egyelőre áll, ám lehet, hogy már nem sokáig. A Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy a vállalat azt fontolgatja, hogy kivonul Amerikából. Persze nem végleg és teljesen, csak a drónok fejlesztését telepítenék át.

 

A hírek szerint az Amazon nincs megelégedve a hatóságok tevékenységével, eddig ugyanis még nem kaptak engedélyt a drónok tesztelésére. Az FAA-nak külön szabályozásokat kell alkotniuk a drónokra vonatkozóan, ugyanis össze kell őket hangolni a légi járművek közlekedésével.

 

Az Amazon az FAA-nak írt levelükben azt írták, hogy ha nem találnak megoldást a tesztelésre, kivonulnak az országból.

 

 Kép: techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05