Szeptember 30-án jöhet a Windows 9

Czipperer Dia, 2014. augusztus 22. 14:23

Egy új jelentés szerint szeptember 30-án érkezik a Windows új változata, a Threshold kódnéven ismert Windows 9-es verzió. Igaz, érdemes fenntartással kezelni a dátumot, de a jövő évre datált rendszer fejlesztői verziója, lehet, mégis idén érkezhet.

Idén januárban röppentek fel a hírek arról, hogy jövőre érkezhet az új Windows, a Threshold névre hallgató 9-es verzió. Tavaly decemberben is írtunk már a Thresholdról annak kapcsán, hogy végre visszatérhet a Start menü a windowsos gépekre.

 

Lehet, hogy mindez már hamarabb is megtörténhet, ugyanis a legújabb híresztelések szerint még ebben az évben érkezik a program fejlesztőknek szánt változata. A The Verge szerint azonban érdemes fenntartással kezelni a szeptember végi dátumot, hiszen egyelőre még ők is csak forrásokra hivatkozva számoltak be arról, hogy a vállalat a jövő hónapban tervezi a bemutatót.

 

Microsofthoz közelállóbennfentesek szerint egy nagyszabású sajtóesemény keretében mutatják majd be a Windows 9-et. Lehet, hogy a dátum még változik, de egyre több technológiai portál ír a szeptember végi, október eleji bemutatóról.

 

A pletykák szerint nemcsak a Start menü térhet vissza az új verzióval, hanem a Mashable és a The Verge szerint a Cortana, a Microsoft személyi asszisztense is elérhető lenne. A felhasználók és fejlesztők körében bizonyítottan népszerűtlen Charm menütől pedig végleg megválnának.

 

Valószínűsíthető, ha nem is használható rendszert mutatják be szeptember végén, a főbb újdonságokról lehull a lepel. Aztán a fejlesztői verzió után jövő tavasszal valóban érkezhet a nagyközönségnek szánt verzió.

 

Forrás: Mashable.com, TheVerge.com; Kép: news.softpedia.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05