50 millió Sharp Plasmacluster technológiájával felszerelt terméket értékesítettek

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 17:24

Az első Plasmacluster technológiával rendelkező légtisztító 2000 októberi bemutatása óta, a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiájával szerelt termékek világszintű eladásai 2013. decemberében elérték az 50 millió készüléket.

Az évek során a Plasmacluster eszközök hatékonysága fokozatosan fejlődött, ahogy a Sharp egyre kompaktabbá tette őket és lehetővé vált, hogy jelentősen magasabb koncentrációjú ionokat bocsássanak ki. Ennek eredményeként népszerűségük folyamatosan növekedett, más iparágakban való elterjedésük is felgyorsult.

 

A Plasmacluster rendszer a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiája, amely természetes módon, pozitív és negatív ionok kibocsátásával tisztítja a levegőt. A magas fokú biztonságot és megbízható hatékonyságot számos független kutató és minősítő szervezet bizonyította Japánban és más országokban.

 

A Sharp eddig összesen 15 saját termékkategóriájában alkalmazta a Plasmacluster technológiát, többek között légtisztítókban, légkondicionálókban, hűtőszekrényekben, mosógépekben, és hűtőventilátorokban. Ezen túlmenően a technológia bevezetése más üzleti és ipari területeken is egyre növekszik: ez év januárjában a Sharp higiénikus terek energiatakarékos módon történő kialakítására tett új megoldási javaslata egy esettanulmányban öltött testet.

 

A Plasmaclusterrel rendelkező készülékekkel szereltek fel egy halfeldolgozó üzemet, és ezzel elnyerték a japán Természeti Erőforrások és Energia Ügynökség főigazgatójának díját a 2013-as Energiatakarékossági nagydíj program részeként. A technológia közforgalmú, nyilvános helyeken történő használata is bővül, kísérleti jelleggel többek között az Osakai Városi metró Midosuji vonalának járműveit szerelték fel Plasmacluster eszközökkel április 23-tól kezdődően.

 

 

30000-es sorozatú metrószerelvény az osakai városi metró Midosuji vonalán

 

Az elmúlt években a PM2.5 finom részecskék beáramlása, a "sárga por" homokviharok, pollenek és hasonló légszennyező anyagok miatt romló levegőminőség azt eredményezte, hogy kevesebbet nyitunk ablakot, és egyre többet kell küzdeni a beltéri penésszel és a különböző kellemetlen szagokkal. A Plasmacluster technológiával felszerelt légkondicionálók és mosógépek belső felületein és keverő csövekben kialakuló penészgombák elleni hatékonysága bizonyított. 

 

A penészgombák szobába való kibocsátását és ruhákra történő rátapadását szintén csökkenti a technológia. A hűtőszekrényekbe szerelt Plasmacluster technológia csökkenti a hűtőtér belső felületein előforduló kellemetlen szagokat. A Plasmacluster technológia megoldást kínál az olyan azonnali kezelést igénylő problémákra, mint a penészgombák és a kellemetlen szagok, és segítséget nyújt az egészséges életmód kialakításához.

 

Sharp továbbra is jobb életkörülményeket kíván teremteni vásárlóinak a Plasmacluster technológia fejlesztése révén, új termékekbe történő beszerelésével, valamint légtisztító megoldások nyújtásával, amelyek az energiatakarékosságot is szem előtt tartják.

 

Jelenleg forgalmazott, Plasmacluster Ion technológiával felszerelt Sharp termékek: légtisztítók, légkondicionálók, hűtőszekrények, párátlanítók, párásítók, kerámiabetétes termoventilátorok, porszívók, mosógépek, Plasmacluster Ion generátorok, LED világítás, multifunkciós nyomtatók, szépségápolási eszközök, szárítók, ventilátorok, háztartási robotgépek

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09