Rekordot döntött a Dolgozz Otthonról Nap

forrás: Prím Online, 2014. május 10. 14:26

Rekordszámú támogató, több mint 150 cég és 4000 munkavállaló csatlakozott idén a Telenor és a Microsoft kezdeményezésére létrejött Dolgozz Otthonról Naphoz.

A Telenor és a Microsoft munkatársai számára természetes, hogy néha otthonról vagy akár egy kávézóból, parkból dolgozhatnak, ha úgy érzik, bizonyos feladatokat ott tudnak a legjobban elvégezni. A lényeg, hogy munkájuk kiváló minőségben és határidőre elkészüljön, így a munkavégzés helyszíne bárhol lehet. Hiszen a kreativitás, inspiráció nem feltétlenül az irodai környezetben a legerősebb. Ez az új szemlélet nagyobb önállóságot ad a kollégáknak, akik ezt hatékonyabb eredményekkel hálálják meg.

 

Ebben az évben május 10.-re, egy szombati munkanapra tűzték ki a Dolgozz Otthonról Napot, hogy minél több cég csatlakozhasson. A Telenor vállalta, hogy erre a napra előfizetői számára korlátlanul elérhetővé teszi a Hipernet adatforgalmát és korlátok nélküli mobilinternet elérést biztosít.

 

 

A szervezők saját tapasztalataikból kiindulva arra buzdítják a többi hazai vállalatot, hogy legyenek nyitottak, tegyék kultúrájuk részévé, hogy irodában dolgozó munkatársaik alkalmanként otthonról, vagy más, irodán kívüli, inspiráló környezetben végezhessék munkájukat. Az idén második alkalommal megrendezett Dolgozz Otthonról Naphoz az eddiginél több cég és a korábbiaknál is több munkavállaló csatlakozott: több mint 150 cég és szervezet összesen 4000 munkavállalóval regisztrált a kezdeményezés weboldalán.

 

Örülök, hogy idén még több vállalat csatlakozott kezdeményezésünkhöz. A mobiltechnológia fejlődésének, a Hipernet 4G-nek és a mindenki számára elérhető felhőmegoldásoknak köszönhetően ma már nincs akadálya annak, hogy bárhonnan elérjük leveleinket, anyagainkat és teljes értékű munkát végezzünk bárhonnan. Rendszeresen dolgozom otthonról, és ez a lehetőség természetesen a munkatársaim számára is elérhető, mert azt tapasztalom, hogy egy-egy irodán kívül eltöltött munkanap kifejezetten hatékony tud lenni.” – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.  

 

A Telenor kisokost is összeállított azok számára, akik nemcsak május 10-én, hanem munkakultúrájuk részeként évente több alkalommal élnének a rugalmas munkavégzés nyújtotta lehetőséggel. A dolgozzotthonrolnap.hu oldalon az összeállítás mellett a WWF kiadványa is elérhetővé vált, amely a környezettudatos városi cégeknek ad értékes tanácsokat ökológiai lábnyomuk csökkentésére.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05