Belépőkategóriás VIERA LED TV-k a Panasonictól

forrás: Prím Online, 2014. március 26. 14:58

A Panasonic VIERA LED LCD TV-inek széles választékával rukkolt elő, melyből a középkategóriás modellekről már beszámoltunk. A vállalat belépőszintű készülékekkel is készült (AS600, AS520, AS500 és a A400 sorozat), melyek kifinomult LED technológiával és továbbfejlesztett hálózati integrációval érkeznek. 

A nagy teljesítményű képfeldolgozó technológia – a 100 Hz-es háttérfény (Back Light Blinking) – természetes, egyenletes és részletgazdag képet biztosít még gyors mozgások esetén is. Az AS600-as modellben Dual Core Central Processing Unit (CPU) dolgozik – ez gondoskodik a kiváló képminőségről és az okos funkciók zökkenőmentes működéséről. A my Stream, Remote Sharing funkcióknak és a még teljesebb hálózati integrációnak köszönhetően ezek a készülékek még könnyebben kezelhetőek, még intuitívabb tévénézési élményt kínálnak, mint az elődeik.

 

Intelligens funkciók a jobb kezelhetőségért (csak az AS600)

  

Az AS600-as sorozatban elérhető My Stream funkció teljesen újraértelmezi a tévénézést. Ez a szolgáltatás személyre szabott tartalmakat biztosít a nézőnek és minden családtagnak, amelyeket változatos forrásokból gyűjt össze. A filmek és tévéműsorok a kábelcsatornákról, a földfelszíni sugárzású adókból és a VOD (video on Demand) szolgáltatásból származnak a néző saját preferenciáinak megfelelő arányban. Nem kell többé időt pazarolni a kedvenc tartalmak felkutatására, a tévé ezekhez könnyű hozzáférést biztosít. A felvett filmek, műsorok, a házi videó, családi fotók, weboldalak és online videók mind-mind egy helyen és egyszerűen elérhetőek a My Stream felületen.

 

A Panasonic TV Remote 2 applikáció és egy új, a tévé távirányítóján található “My Button” gomb használatával, egy teljesen személyre szabott felület hozható létre a néző saját, kedvenc tartalmaival. Ezt a gombot megnyomva a tévé az adott, éppen nézett tartalmat a kedvencek közzé sorolja. Egy továbbfejleszt algoritmus alkalmazásával, a műsor metaadatait felhasználva ez a funkció további tartalmakat is felajánl a nézőnek megtekintésre és a kedvencek közzé történő besorolásra.

 

A Panasonic TV Remote 2 applikáción belül elérhető Voice Assistant (hangutasítás) funkció segítségévek a készülék hanggal is irányítható, méghozzá nem csupán szavak, hanem teljes mondatok kiejtésével is.

 

A VIERA AS600, AS520 és AS500 modelleket úgy tervezték, hogy még azok is könnyen kezelhessék, akiknek nincs érzékük a kütyükhöz. Az optimalizált My Home Screen például – a VIERA tévék kezdő képernyője – minden családtag ízlése és igénye szerint berendezhető. Az új modellekben már további kezdőképernyők is letölthetők az Internetről, például a sport, a játék, Twitter, Facebook és YouTube témaköre köré épülő konfigurációk.

 

Intelligens hálózati integráció az otthonok igényeire szabva (AS600, AS520, AS500)

 

Az integrált HD tunernek köszönhetően az új modellek könnyen integrálhatók az otthoni hálózatba és kompatibilisek a földfelszíni és kábeles jelekkel. A több szórakozási lehetőség érdekében a HbbTV összeköti a hagyományos TV műsorokat az Internettel, így bővebb információt képes nyújtani az adott műsorról vagy filmről és sok más csatorna média kínálatába is betekintést enged.

 

Ablak a világra

 

Az AS500, AS520 és az AS600 sorozat modelljei fejlett hálózati integrációt és változatos multimédiás funkciókat kínálnak már a kis képernyős modellek esetében is. A beépített Wi-Fi és DLNA segítségével lehet a készülékkel az internetet is böngészni, hozzáférhetünk az internetes applikációk folyamatosan bővülő kínálatához - mindezt a fotel kényelméből. A multimédiás tartalmak, az otthoni hálózaton vagy pendrive-val csatlakoztatott tárolókon tárolt fotók, filmek és zeneszámok szintén elérhetők a tévén keresztül.

 

A Swipe & Share funkcióval a kedvenc tartalmak gyorsan és könnyen átmozgathatók a laptopról vagy okostelefonról a tévéképernyőre. Az innovatív Remote Sharing funkció használatával pedig a Panasonic TV Remote 2 App az okostelefonról vagy tabletről is működtethető, így üzenetek, videók és képek küldhetők át felhőszolgáltatás igénybevételével egy ismerős tévékészülékére akár az otthontól távol, útközben is. Soha nem volt még ennyire egyszerű az élmények megosztása a barátokkal és családtagokkal azonnal, és a világ bármely pontjáról.

 

 

Minden otthonba jól illik

 

Attól függően, hogy a nappaliba, a hálószobába vagy a dolgozószobába, első vagy második tévének szánja a tulajdonosa, a Panasonic kínálatában bármilyen méretű tévé megtalálható a 32 colostól (80 cm) az 50 colosig (126 cm) az AS600, AS520 és A400 sorozatban, és a 24 colostól (60 cm) az 50 colosig (126 cm) az AS500 modellek között.

 

Az AS600 és az AS520 modellek fekete színben kaphatók egy modern ezüst csíkkal keretezve, amely a karcsú formát hivatott kihangsúlyozni. Az AS500 és az A400 szintén elegáns fekete, az AS600 viszont a prémium minőséget kiemelő selymes fehér színt kapott. A modern forma a keskeny kerettel remekül illik a mai otthonok enteriőrjéhez. 

 

Intelligens öko-funkciók a nagyobb energiahatékonyságért

 

Az új modelleket intelligens öko- és energiatakarékossági funkciókkal látták el, amely nemcsak az alacsonyabb fogyasztást szolgálja, hanem a természeti erőforrások megóvását is. Egy szenzor a környezeti fények erősségét észleli és a kép fényességét automatikus ehhez igazítja. A csatlakoztatott eszközök csak akkor fogyasztanak áramot, amikor szükséges. Az AS600*, AS520, AS500 és A400 modellek  A+ energiaosztályba tartoznak.

 

A 2014-es belépő kategóriás európai  VIERA LED LCD TV-k specifikációi:

 

AS600

 

·    100Hz-es Full HD LED TV (BLB) és Dual Core CPU – a jobb képminőségért és az okos funkciók zökkenőmentes működéséért

·     my Stream – a néző preferenciái szerint megválogatott tartalom, intuitív interfész

·     Internet applikációk - böngészés, hozzáférés közösségi oldalakhoz, Skype videóhívások nagy képernyőn

·     Voice Assistant – tévé irányítása hangutasítással, saját tartalmak elérése a hálózaton és a weben

 

AS500 and AS520

 

·     100 Hz-es Full HD LED TV (BLB) – éles kép gyors mozgások megjelenítése (akció és sport jelenetek) közben is

·     My Home Screen – a kezdőkép személyre szabható, így a kedvenc tartalmak, további applikációk gyorsan elérhetők

·     Internet applikációk – böngészés, hozzáférés közösségi oldalakhoz, Skype videóhívások nagy képernyőn

·     Swipe & Share – mobiltelefon használata Panasonic TV Remote App 2-vel média tartalmak streamelésére közvetlenül a tévéképernyőre.

 

A400

 

·     100 Hz-es Full HD LED TV (BLB) – éles kép gyors mozgások megjelenítése (akció és sport jelenetek) közben is

·     Media Player – fotók, filmek és zeneszámok lejátszása a tévén keresztül bármilyen USB-n keresztül csatlakoztatható tárolóról

·     Éles kontraszt – mély fekete és fényes fehér színek, amelyek még dinamikusabb és színesebb képmegjelenítést tesznek lehetővé

·     V-Audio – gazdag hangzás kétutas hangszórókból

 

 
Kulcsszavak: TV Panasonic LCD LED Full HD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05