LG okos izzók Android és iOS felhasználóknak

Farkas Norman, 2014. március 25. 17:02

A kisebbik dél-koreai gyártó bemutatta Smart Bulb nevű okos izzóit, melyek azontúl, hogy vezeték nélkül összeköthetők, majd irányíthatók az androidos és az iOS rendszerű készülékekkel, néhány igen praktikus és vagány funkcióval is rendelkeznek.

A technológiai fejlődés előrehaladtával egyre okosabbá válnak otthonaink is. Egy Smart Home, azaz okos otthon nélkülözhetetlen elemei lehetnek az LG most bemutatott okos izzói.

 

Hogy mitől okos a Smart Bulb izzó? Nos, elsősorban azért, mert képes kommunikálni az Android és iOS rendszerű kütyükkel, melyekről kedvünkre vezérelhetjük. Ez a funkció a kockák számára nyilván annyira alap, hogy itt el is veszítik érdeklődésüket a cucc iránt, viszont érdemes tovább olvasni a cikket. Az okos izzó repertoárjában ugyanis néhány igazán érdekes dolog is helyet kapott.

 

Ilyen okosság például, hogy az izzó villog, ha hívás érkezik a vele összekapcsolt készülékre. Ez a funkció engem például eléggé zavarna, ezért biztos nem használnám. Sebaj, akad még biztonsági üzemmód és játék mód is, ezek sokkal izgalmasabbak. Előbbi egy praktikus megoldás, ami révén a távollétünkben is fel- lekapcsolnak az izzók, így azt a látszatot kelthetjük, mintha otthon lennénk. Az egyelőre csak androidos készülékek esetén használható Play módnak a házibulikon vehetjük hasznát, mert bekapcsolásával az éppen játszott zene ütemére kezdenek villogni a fényforrások.

 

 

A gyártó elmondása szerint a Smart Bulb nemcsak okos, hanem energiatakarékos és tartós is: átlag napi 5 órás használattal számolva 10 évig bírja egy izzó.

 

Ami az árat illeti, egy darab okos izzó ára 32 dollár körül alakul, ami nem kis összeg, de nem is vészes, ha az extra funkciókat is számításba vesszük. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy az LG mikor dobja piacra az újdonságot Európában, sőt az is rejtély, még, hogy egyáltalán eljut-e hozzánk a jövőben.

 

 [Forrás: IntoMobile]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05