Középkategóriás VIERA LED LCD TV-kkel rukkolt elő a Panasonic

forrás: Prím Online, 2014. március 25. 09:59

A Panasonic  bemutatta az európai piacra szánt 2014-ik évi, középkategóriás VIERA LED LCD televízióit, az AS640, AS650, AS740 és a AS750 modelleket. A Full HD képminőség és a korszerű hálózati integráció, valamint az „okosnál is okosabb” funkciók, például TV Anywhere és távoli megosztás (Remote Sharing), egyszerre vannak jelen a készülékekben.

A készülékek új, innovatív műszaki megoldásokat és funkciókat tartalmaznak, amelyek a tévézést intelligens szolgáltatásokkal teszik élményekben még gazdagabbá, egyben egyszerűbbé. A TV Anywhere funkcióval a tévéműsorokhoz és a felvett műsorokhoz bárhonnan, a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni, a Remote Sharing funkcióval pedig képeket, videókat és üzeneteket lehet közvetlenül a tévékészülékre küldeni. A my Stream szolgáltatás gondoskodik arról, hogy a tévé kezelése teljesen intuitív legyen, a tévézés pedig személyre szabott: a tévében elsősorban a nézők számára fontos tartalmak jelennek meg.

 

Keskeny, kecses káva

 

A tévét az időtlen elegancia jegyében keskeny kerettel tervezték, így az összes modell remekül illik bármilyen nappali berendezéséhez, miközben igazi moziélményt biztosít. Az AS640 sorozat három képernyőméretben érkezik, 40, 48 és 55 colos képátmérővel, az AS650 sorozat pedig hat méretben, 39-től 60 colos képernyőméretig kapható. Az AS740 és AS750 sorozat készülékei három méretben, 42-55 colos méretben kaphatók.

 

A képminőség az első

 

A Direct LED (D-LED) háttérvilágításnak köszönhetően az új készülékek egyenletes fényességű, kiváló képminőséget nyújtanak. Dual Core Plus processzorral és 1200 Hz-es BackLight Scanning Intelligent Frame Creation Pro (BLS IFC) technológiával a képfeldolgozás hatékonysága olyan szintet ért el, amely a villámgyors mozdulatokat borotvaéles képeken, részletgazdagon képes visszaadni. A Brilliant Contrast funkcióval a feketék mélyek, a fehérek fényesek.

 

AS740

 

Intelligens hálózati integráció

 

A 2014-es modellek változatos csatlakozási lehetőségeik miatt jól integrálhatók az otthoni hálózatokba. Az AS750 modellek beépített Twin HD Tuner-rel rendelkeznek, amely bármilyen digitális HD és SD program jelét képes fogni vezetéken, műholdon vagy DVB-T-n keresztül anélkül, hogy ehhez külön vevőkészülékre lenne szükség. Egyszerre képes venni két HD adás jeleit, miközben felvételt készít egy másik csatorna műsoráról, amelyet egy USB-n csatlakoztatott külső tárolóra rögzít. Ez ideális megoldás a családi tévézéshez, hiszen így miközben az egyik családtag egy tévéműsort néz, egy másik felvehet vagy nézhet egy másik adást a tabletjén vagy okostelefonján.

 

A HbbTV tovább gazdagítja a tévénézési élményt azzal, hogy összeköti a sugárzott adást az Internettel és bővebb információkat ad az éppen futó műsorról és több más műsorszolgáltató média tartalmainak kínálatából. A beépített Wi-Fi és DLNA segítségével lehet böngészni az Interneten és hozzáférhetünk az internetes applikációk folyamatosan bővülő kínálatához – mindez a fotel kényelméből. Az otthoni hálózaton, USB-n csatlakoztatott külső tárolón lévő média tartalmak, fotók, filmek és zeneszámok ugyancsak könnyen elérhetők. Az AS750 modelleken három USB csatlakozási pont van, ezek közül az egyik USB 3.0-ás, amelyen keresztül az adattovábbítás villámgyorsan történik (az AS650 modelleknek két USB 2.0 csatlakozásuk van).

 

Az AS740-es modellek beépített, nagy felbontású kamerával is rendelkeznek a Skype videóhívások lebonyolításához – ez használatkor automatikusan kiemelkedik a képernyő keretéből, majd a hívás befejezése után visszasüllyed a helyére.

 

A felhővel bárhol ugyanott folytathatjuk

 

A VIERA AS750, AS740 és AS650 sorozat készülékei olyan szolgáltatást nyújtanak, amellyel lehetséges a tartalmak elérése az otthontól távol is. A Panasonic TV Remote 2 App segítségével és a Panasonic felhőszolgáltatáshoz csatlakozva, élőben is lehetséges a tévéhez csatlakoztatott pendrive-on (vagy más tároló eszközön) tárolt tévé műsort vagy filmet a világ bármely pontján lévő tabletre vagy okostelefonra streamelni. A TV Anywhere funkcióval például elkezdhetünk nézni egy filmet otthon a tévén, majd a tévézést megszakítva felvételre állíthatjuk a tévét és elmehetünk otthonról. Később a filmnézést onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk egy másik helyen, mondjuk egy szállodában, ahova időközben megérkeztünk. Ha elfelejtenénk indulás előtt beállítani a filmfelvételt, ezt a Panasonic TV Remote 2 App segítségével még út közben is megtehetjük.

  

A Remote Sharing funkcióval hihetetlenül egyszerűen megoszthatjuk az élményeinket a barátokkal és a családdal azonnal és bárhol. Mindegy, hogy hol vagyunk éppen, csak a Panasonic TV Remote 2 Appet kell használni az okostelefonon vagy tableten az üzenetek, videók vagy képek tévére való továbbításához a Panasonic felhőszolgáltatásának igénybevételével.

 

 AS650

 

Intelligens funkciók

 

Az AS640, AS650, AS740 és AS750 sorozatban elérhető My Stream funkció teljesen újraértelmezi a tévénézést. Ez a szolgáltatás személyre szabott tartalmakat biztosít a nézőnek és minden családtagnak, amelyeket változatos forrásokból gyűjt össze. A filmek és tévéműsorok a kábelcsatornákról, a földfelszíni sugárzású adókból és a VOD (video on Demand) szolgáltatásból származnak a néző saját preferenciáinak megfelelő arányban. Nem kell többé időt pazarolni a kedvenc tartalmak felkutatására, a tévé ezekhez könnyű hozzáférést biztosít. A felvett filmek, műsorok, a házi videó, családi fotók, weboldalak és online videók mind-mind egy helyen és egyszerűen elérhetőek a My Stream felületen.

 

A Panasonic TV Remote 2 applikáció és egy új, a tévé távirányítóján található “My Button” gomb használatával, egy teljesen személyre szabott felület hozható létre a néző saját, kedvenc tartalmaival. Ezt a gombot megnyomva a tévé az adott, éppen nézett tartalmat a kedvencek közzé sorolja. Egy továbbfejleszt algoritmus alkalmazásával, a műsor metaadatait felhasználva ez a funkció további tartalmakat is felajánl a nézőnek megtekintésre és a kedvencek közzé történő besorolásra.

 

A Panasonic TV Remote 2 applikáción belül elérhető Voice Assistant (hangutasítás) funkció segítségével a készülék hanggal is irányítható, méghozzá nem csupán szavak, hanem teljes mondatok kiejtésével is.

 

A VIERA AS600, AS520 és AS500 modelleket úgy tervezték, hogy még azok is könnyen kezelhessék, akiknek nincs érzékük a kütyükhöz. Az optimalizált My Home Screen például – a VIERA tévék kezdő képernyője – minden családtag ízlése és igénye szerint berendezhető. Az új modellekben már további kezdőképernyők is letölthetők az Internetről, például a sport, a játék, Twitter, Facebook és YouTube témaköre köré épülő konfigurációk.

 

Intelligens öko-funkciók a nagyobb energiahatékonyságért

 

Az új AS640, AS650, AS740 és AS750 modelleket intelligens öko- és energiatakarékossági funkciókkal látták el, amely nemcsak az alacsonyabb fogyasztást szolgálja, hanem a természeti erőforrások megóvását is. Egy szenzor a környezeti fények erősségét észleli és a kép fényességét automatikusan ehhez igazítja. A csatlakoztatott eszközök csak akkor fogyasztanak áramot, amikor szükséges.

 

Műszaki jellemzők röviden: 

 

AS750

·   1200 Hz-es (BLS) Full HD LED TV – nagy jelfeldolgozó sebesség a káprázatos, éles mozgóképekért 3D-ben is

·   my Stream - a néző preferenciái szerint megválogatott tartalom, intuitív interfész

·   Kettős HD Tuner – a tévénézés szabadsága: egy műsor nézése és egy másik felvétele, vagy két tévéműsor nézése egy időben

·   TV Anywhere – tartalmak továbbítása tévéről bármilyen webkapcsolattal rendelkező mobil eszközökre, házon kívül is

 

AS740

·   1200 Hz-es (BLS) Full HD LED TV - nagy jelfeldolgozó sebesség a káprázatos, éles mozgóképekért 3D-ben is

·   my Stream - a néző preferenciái szerint megválogatott tartalom, intuitív interfész

·   Beépített kamera - Skype videó hívások, arc felismerő, személyre szabott My Home Screen képernyő

·   TV Anywhere - tartalmak továbbítása tévéről bármilyen webkapcsolattal rendelkező mobil eszközökre, házon kívül is

 

AS650

·  1200 Hz-es (BLS) Full HD LED TV - nagy jelfeldolgozó sebesség a káprázatos, éles mozgóképekért 3D-ben is

·   my Stream - a néző preferenciái szerint megválogatott tartalom, intuitív interfész

·   TV Anywhere - tartalmak továbbítása tévéről bármilyen webkapcsolattal rendelkező mobil eszközökre, házon kívül is

·   Nagy látószög – látványos színek, kontrasztok és fényesség szinte bármilyen látószögből

 

 

AS640 

·   1200 Hz-es (BLS) Full HD LED TV - nagy jelfeldolgozó sebesség a káprázatos, éles mozgóképekért 3D-ben is

·   my Stream - a néző preferenciái szerint megválogatott tartalom, intuitív interfész

·   TV Anywhere - tartalmak továbbítása tévéről bármilyen webkapcsolattal rendelkező mobil eszközökre, házon kívül is

·   Voice Assistant - tévé irányítása hangutasítással, saját tartalmak elérése a hálózatot és a weben

Kulcsszavak: LCD LED TV Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05