Elindult a Hello90, a kilencven után születettek blogja

OTS - Cégvonal, 2014. január 18. 07:56

Mennek vagy maradnak, esznek vagy isznak, szavaznak vagy távol maradnak? Erdélyi, felvidéki, budapesti és más nagyvárosok kilencven után született   fiataljai első alkalommal készítenek közös blogot. Kiderül, hogy nem is annyira passzív ez a generáció.

2013. január 14-én, kedden indult Hello90, ahol végre azok mondhatják a magukét, akikről mindig mindenkinek megvan a véleménye. A Hello90 az első online magazin, amit a kilencvenes években születettek írnak hasonló korú közönségüknek. A Hello90-en helyet kap minden, ami a mai huszonéveseket érdekli: a könnyedebb, szórakoztató tartalmak között megjelennek majd közéleti témák is. A magyar  fiatalok közül kevesen olvasnak közéleti híreket; a cél ennek az aránynak a javítása, a legérdekesebb, számukra fontos közügyek formabontó feldolgozásával.

A stáb 15 tagját novemberben pályázati úton választotta a ki a szervező X Kommunikációs Központ (XKK). Közel tízszeres túljelentkezés volt, ami ellentmond a korosztályról kialakult képnek, miszerint ők a passzív generáció.

A csapat tagjaiban egy közös van: mindenki 17 és 23 év közötti, ám más az érdeklődési körük, máshonnan jöttek és másban jók. Többen  a határon túlról, Kolozsvárról és a Felvidékről csatlakoztak a projekthez, mások Miskolcról vagy Keszthelyről írnak. Néhányan fotósnak, videósnak, mások újságírónak készülnek, de még senki sem profi. A felkészülésben az XKK munkatársai és neves újságírók segítették a fiatalokat. A stábtagok cikkei mától hetente 3-4 alkalommal a hello90.444.hu-n olvashatóak.

A projekt leírása az http://hello90.hu/alábbi linken olvasható, az aktuális események a Hello90 Facebook-oldalán olvashatók.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09