Fókuszban az online pénztárgépek biztonsági megoldásai

forrás: Prím Online, 2014. január 5. 08:49

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület január 15-i fórumán, a NAV informatikai elnökhelyettese, Vágujhelyi Ferenc  fog előadást tartani az online pénztárgépek biztonsági megoldásairól. A téma igen csak esedékes, hiszen 2014. január elsejétől a NAV már csak az online pénztárgépeket fogadja el.

Kristóf Csaba, aki a Hétpecsét Egyesülettől 2013-ban nyerte el az év információbiztonsági újságírója díjat, Vágujhelyi Ferenc korábbi, az online pénztárgépekről szóló előadásáról ezt írta:
 

Vágujhelyi Ferenc, a NAV informatikai elnökhelyettese átfogóan ismertette, hogy az online pénztárgépek kezelése érdekében a hatóság milyen informatikai és biztonsági intézkedéseket hozott. … egy olyan rendszert sikerült kidolgozni, amely biztonsági szempontból követi a kor követelményeit, és számos olyan potenciális támadási, csalási felületre kiterjed, amelyeknek ideje korán sikerült kihúzni a méregfogát. A legérdekesebb védelmi intézkedések közé sorolható a pénztárgépek egyedi azonosíthatóságának biztosítása, a többszintű tanúsítványkezelés, a gyenge térerőből eredő problémák kiküszöbölése (offline adattárolás), a pénztárgépek szünetmentes tápellátása, a cellainformációk követése, a központosított időszinkronizáció, az APN-ek (Access Point Name) szigorú kezelése, a pénztárgépek valamint az AEE (Adóügyi Ellenőrző Egységek) szabotázsvédelme és természetesen a központi, adatelemzésekre épülő csalásfelderítő megoldások.”

Természetesen az Egyesület fórumán a pénztárgépekről szóló előadás az információbiztonságra lesz kiélezve, valamint a legaktuálisabb információk fognak elhangozni.
 

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2014. január 15-én, immár ötvenkilencedik alkalommal rendezi meg az "Információvédelem menedzselése" szakmai fórumot, ami ingyenes, de a Hétpecsét honlapján való előzetes online regisztrációhoz kötött.

A fórumon az online pénztárgépek biztonsági megoldásain kívül Dobay Róberttől, a Menedzsmentor ügyvezetőjétől megtudhatja, hogy „Hogyan győzze meg a vezetőIT?”, szó lesz a mobil eszközök használatának logelemzéséről a Balabit tolmácsolásában, valamint Móricz Pál, a Szenzor Gazdaságmérnöki Kft. ügyvezető igazgatója az ISO 27014:2013-as szabványról tart előadást. 

A Hétpecsét Egyesület „Információvédelem menedzselése” fórumát évente öt alkalommal szervezi meg, melyeket átlagosan 100-200 fő látogat. A résztvevőknek lehetőségük van ISACA CPE pont szerzésére, amit az online regisztrációkor kérhetnek! Az Egyesület munkáját a LinkedIn Hétpecsét csoportjához csatlakozva is követheti!

Bővebb információk:
http://www.hetpecset.hu/szakmaiforum.php
http://www.linkedin.com/groups?gid=6541683&trk=my_groups-b-grp-v

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05