A PlayStation4 megérkezett Magyarországra

forrás: Prím Online, 2013. december 14. 10:38

A Sony 2013. december 13. 0:00 órától Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is megkezdte a játékfejlesztők igényei által inspirált, a szenvedélyes játékosok számára kifejlesztett PlayStation4 (PS4) platform forgalmazását. 

A PS4 platform jelenleg Ausztriában, Ausztráliában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Írországban, Lengyelországban, Luxemburgban, Nagy-Britanniában, Németországban, Norvégiában, Oroszországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban és Új-Zélandon érhető el, ahol 2013. november 29-én jelent meg a piacon.

 

A vevők számára a PS4 platform az ajánlott 127 900 forintos kiskereskedelmi áron érhető el.  Az új konzolok több mint 20 játékból álló kínálattal várják új tulajdonosaikat, köztük olyan exkluzív játékokkal, mint a Knack és a Killzone: Shadow Fall. A 2014 év végére a PS4 platformon elérhető játékok száma eléri a harmincat.

 


  
A PS4 platform lehetővé teszi, hogy a fejlesztők megvalósítsák elképzeléseiket, és fantasztikus interaktív világokat alkossanak, akár 1080p HD minőségben is. A továbbfejlesztett grafikus processzor (GPU) és az egységesített, 8 GB kapacitású GDDR5 rendszermemóriát tartalmazó, tökéletesített PC architektúra a játékfejlesztés megkönnyítése érdekében készült; ez a rendszer radikálisan növeli a platformon elérhető tartalom változatosságát. A játékosok így teljes mértékben kihasználhatják a szoftvertár előnyeit, illetve további meglepetésekkel is számolhatnak, mivel jelenleg több, mint 180 játék áll fejlesztés alatt.

 

A PS4 egy új generációs platform, amely a közösségi interakció gazdag lehetőségeit kínálja, és a játékosok számára lehetővé teszi, hogy a játékmenet jelentős pillanatait azonnal megosszák ismerőseikkel. A játékosok az új DualShock4 vezeték nélküli vezérlőn elhelyezett "SHARE" gomb megnyomásával a Dynamic Menu nevű menüben vagy a közösségi hálókon, pl. a Facebook-on is megoszthatják a játék során készített álló- vagy mozgóképeket. Hasonlóképpen, online is megoszthatják ezeket ismerőseikkel. Ezen túlmenően a Ustream és a Twitch szolgáltatások segítségével valós időben közvetíthető a játékmenet, miközben a többi játékos hozzászólhat a látottakhoz.

 

A PS4 platform lehetővé teszi egy második képernyő alkalmazását is, mint amilyenek a PlayStationVita (PS Vita), az okostelefonok vagy táblagépek képernyői. A játékosok így bárhol és bármikor csatlakozhatnak a PlayStation ökoszisztémához. A Remote Play távoli játéküzemmód segítségével a játékosok a PS4 platformra írt játékok többségét a PS Vita platformon is játszhatják, az otthoni számítógépházólat Wi-Fi csatlakozási pontjain keresztül, így a tévékészüléket a család többi tagja használhatja.

 

A „PlayStationApp” alkalmazás lehetővé teszi, hogy a játékosok az iPhone, iPad és Android rendszerű táblagépeiket és okostelefonjaikat második képernyőként alkalmazzák. A telepítés után a játékosok a PS4 kalandjátékok játszása során a második képernyőn térképeket jeleníthetnek meg, PS4 játékokat vásárolhatnak akkor is, ha házon kívül vannak, letölthetik azokat saját rendszerükre, és a megosztott játékokat a PS4 rendszerben játszhatják. A PlayStation App alkalmazás jelenleg ingyenesen érhető el az iOS App Store és a Google Play alkalmazásboltokban.   

 



A PS4 támogatja a PlayStationPlus (PS Plus) tagsági rendszert, amelynek segítségével a játékosok számos, rendszeresen frissített ingyenes játékhoz férhetnek hozzá. Kiadásuk után a tagok többek között ingyenesen elérhetik az SCE Worldwide Studios (SCE WWS) Resogun™ és a Compulsion Games stúdió Contrast című játékait. Ezek a játékok a boltokba 2014 elején kerülő DRIVECLUB PS Plus Editionnal az SCE WWS Instant Game Collection gyűjteményének részét képezik. A PS Plus segítségével a PS4 felhasználók több játékos által egyidejűleg játszató online játékokhoz is hozzájutnak, valamint 1 GB tárhelyhez, ahol elmenthetik játékaikat és frissítéseiket.

 

A külső fejlesztőcégek masszív támogatásának köszönhetően a PS4 platformon olyan kitűnő játékok is megjelennek, mint az Assassin’s Creed IV: Black Flag az Ubisoft Entertainmenttől, az NBA 2K14 a 2K stúdiótól, vagy a Battlefield 4, a FIFA 14, a Need for Speed Rivals és az NBA LIVE 14 az Electronic Arts kiadótól. A PS4 platformon a független fejlesztők játékai is megjelennek, például a Warframe a Digital Extremes stúdiótól vagy az XGen Studios által készített Super Motherload.

 

A PS4-re elérhető játékok palettáján 2014-ben az olyan, sokak által várt játékok is megjelennek, mint az inFAMOUS: Second Son az SCE WWS kiadótól, valamint teljesen új IP játékok is, többek között a The Order 1886 az SCE WWS-től, a Watch_Dogs az Ubisoft Entertainment kiadótól vagy a #DRIVECLUB az SCE WWS-től. Ezen játékok kihangsúlyozzák a PS4 páratlan teljesítményét, tökéletes grafikáját, valamint a nem mindennapi játékélményt.

 

A PS4 platformon elérhetővé válnak a Gaikai Inc. felhőrendszerű technológiái is, amelyek segítségével a játékosok hozzáférhetnek a  PlayStation3 (PS3) platformra írt legjobb játékokhoz is - a PS4, PS3 és később a PS Vita platformokon is. 

 

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a PS4 forgalmazásának megkezdésével elindította játékosközpontú kampányát is. A „This is for the Players” kampány a játékélmények jövőjét mutatja be, valamint azt, hogyan irányíthatják a játékosok a PS4 segítségével a játékok minden egyes részletét.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05