A Google elszántan küzd a gyermekpornográfia ellen

Czipperer Dia, 2013. november 18. 16:06

A Google bejelentette, hogy az elmúlt három hónapban több mint kétszáz ember dolgozott azon, hogy új technológiát fejlesszenek ki annak érdekében, hogy blokkolják a gyermekpornóhoz kapcsolódó internetes keresési eredményeket.

David Cameron, brit miniszterelnök júniusban azt követelte a Google-től és más internetes óriásoktól, hogy távolítsák el a gyermekek bántalmazását ábrázoló képeket az internetről. Ezután a Google nagy munkába kezdett. Finomhangolta algoritmusát, hogy megtisztítsa keresési eredményeket több mint 100 ezer lekérdezés esetében, amelyek összefüggésbe hozhatók gyermekek szexuális zaklatásával.

 

A változások több mint 150 nyelven lépnek majd életbe, vagyis valóban globális hatású lesz. Most azonban egyelőre csak az angol nyelvű oldalaknál tapasztalható a változás.

 

A Microsoft is hasonló korlátozásokat vezet majd be a Bing és a Yahoo kapcsán. A Bing és a Google kereső együtt szinte lefedik az internetes kereséseket 95%), így megkerülhetetlen volt számukra, hogy Cameron nyári felhívásának eleget tegyenek.

 

A Google a jövőben a YouTube-on is hasonló technológiák kívánnak bevezetni, amely képes azonosítani az ilyen jellegű videókat.

 

A vállalat már azon is dolgozik – többek között gyermekvédelmi szervezetekkel együttműködve – , hogy egyre több figyelmeztetés jelenjen meg az interneten, amelyek arról tájékoztatják az embereket, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések illegálisak, és elmagyarázza nekik, ha gondjuk van, hol kaphatnak segítséget.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59