Az európai repülőkön is lesz a 3G, LTE hálózat

Czipperer Dia, 2013. november 15. 14:36

Az Európai Bizottság tegnap bejelentette, hogy okostelefonok, táblagépek és e-book olvasók is használhatók lesznek a repülőutakon felszállás és leszállás közben. Ma pedig arra is engedélyt adtak, hogy a repülőgépekre 3G és LTE hálózatokat telepítsenek.

Az Európai Bizottság már korábban engedélyezte, hogy az utasok 2G hálózatot használjanak hívásait és üzeneteik lebonyolításához, ám internet használata ezzel a szolgáltatással szinte lehetetlen volt.

 

Mostantól viszont az utasok nemcsak készülékeiket használhatják fel-és leszállás közben, 3G és LTE hálózatokat építenek majd ki a járatokon. Ám sajnos hiába képesek ezek a fejlett hálózatok nagy sebességű adat átvitelére, nem valószínű, hogy az utasok ennek minden előnyét kiélvezhetik majd, ugyanis a repülés közbeni adat- és Wi-Fi szolgáltatás az adott műholdtól függ, amelyhez csatlakozik. Ez általánosságban lassabb, mint földi kapcsolat.

 

Sajnos a műholdak megkerülése (direkt kapcsolódás LTE hálózatokra) nagyon drága, a felhasználóknak 8a világ többi részén) roaming díjakat kell fizetniük. Feltehetően ez a szolgáltatás nem mindenhol lesz ingyenes, valahol plusz költséget számolhatnak fel érte. Az is elképzelhető, hogy bizonyos járatokon be sem vezetik a megoldást.

 

Forrás: TheVerge.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05