Itthon is kaphatók az Asus R9 290X/290 grafikus kártyái

forrás: Prím Online, 2013. november 5. 11:11

Az ASUS új grafikus kártyák hazai megjelenését jelentette be: az R9 290X/290 nevű modellek, amiknek lelke az AMD legújabb „Hawaii” kódnév alatt futó Radeon grafikus feldolgozóegysége (GPU).

Az új kártyák előnyeit felsorolni is nehéz: a kényelmesen használható ASUS GPU Tweak hangolási segédprogrammal azonnali teljesítménynövekedés érhető el, a 4 GB szupergyors GDDR5 memória fantasztikus játékélményt nyújt a legmagasabb felbontással, az AMD Eyefinity technológia a többképernyős rendszerek lehetőségeit bővíti, a TrueAudio pedig precízebb környezeti hangokkal kelti életre a játékokat.

 

Az R9 290-es kártyák a DirectX 11.2 szabványt és az AMD új Mantle alkalmazásprogramozási felületét (API) is támogatja, így remekül kezelik a legnagyobb kihívást jelentő PC-s játékot is, ráadásul az R9 290X-hez ingyen jár egy teljes játék: az EA Digital Illusions Creative Entertainment (DICE) fantasztikus Battlefield 4 terméke.



R9 290-es család exkluzív túlhajtás-vezérléssel – csak az ASUS-tól

 

Az új ASUS R9 290X/290 vásárlóinak különleges előnyöket kínál a GPU Tweak: egy exkluzív ASUS segédprogramról van szó, amellyel a felhasználók a teljesítmény utolsó cseppjeit is kipréselhetik az új Radeon GPU-ból. Ezzel az eszközzel finoman szabályozhatók a GPU és a videomemória órajelsebességei és feszültségértékei is, a hűtőventilátorok sebessége és a fogyasztási küszöbértékek – vagyis a túlhajtás nem csak könnyűvé válik, hanem magabiztosan nyúlhat hozzá bárki.

 

A kártyákhoz a GPU Tweak Streaming nevű eszköz is jár. Ezzel a felhasználók valós időben oszthatják meg a képernyő tartalmát az interneten – így mások is nézhetik, mit és hogy játszanak éppen. Még arra is van lehetőség, hogy a lejátszó ablakhoz címet, görgetett szöveget, képet és webkamerás képet rendeljenek.



Több képernyő, több részlet, még magával ragadóbb hang

 

Az R9 290X/290-en 4 GB nagy sebességű GDDR5 memória található, hogy a játékosok a felbontás maximális értékre tolásával még tovább srófolhassák kedvenc játékaikban a vizuális megjelenítést. Az új kártyákon az AMD Eyefinity technológiája gondoskodik a játékosok horizontjának kiszélesítéséről, így a játékmező akár hat független képernyőn át húzódhat (DisplayPort vagy DVI kapcsolattal).

 

Az R9 290X/290 páros természetesen a legfrissebb DirectX 11.2 szabványt is támogatja, amely lehetővé teszi a GPU alapú tesszellációt (vagyis hogy az ismétlődő mintázatokat a grafikus feldolgozóegység számolja ki), hogy a játékjelenetekben több geometriai elem legyen látható, és ezek még részletesebben jelenhessenek meg – és ezzel a karakterek szinte moziminőségű részletességgel keljenek életre. A kártyák az AMD vadonatúj Mantle API-jával közvetlenül elérhetővé teszi a fejlesztők számára a GPU-t, nagymértékben egyszerűsítve a dolgukat és lehetőséget adva a játékkódok hatékonyabb futtatására – az eredmény gyorsabb, simább grafika és játékmenet.

 

Az új Radeonok másik kiemelt tulajdonsága az AMD TrueAudio technológiája, egy GPU-ba épített dedikált digitális jelfeldolgozó processzor (DSP). A DSP kifejezetten az audiojelek feldolgozására fenntartott feldolgozási teljesítményt kínál a fejlesztők számára – ennek az eredménye az R9 290X/290 életszerűbb hangképe, amely teljesen magával ragadja a játékosokat akció közben.

 

Fantasztikus grafikus kártya mellé fantasztikus ingyenes játék

 

Hogy az R9 290X vásárlói mindenből a legjobbat kapják, az ASUS egy ingyenes játékot is csomagolt a grafikus kártya mellé, a Battlefield 4-et. Az EA Digital Illusions Creative Entertainment által kifejlesztett remek FPS-játékban egy különleges egység irányítása a feladat a világ különféle pontjain végrehajtott fedett műveletek során.

 

Elérhetőség és árak


Az ASUS R9 290X/290 grafikus kártyák elérhetők a hazai felhasználók számára, az alábbi ajánlott bruttó végfelhasználói árak mellett:

- ASUS R9290X-G-4GD5: 165 490 Ft
- ASUS R9290X-4GD5: 157 900 Ft
- ASUS R9290-4GD5: 115 900 Ft
 

Kulcsszavak: ASUS GPU grafikus kártya

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50