AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektív a Nikontól

forrás: Prím Online, 2013. október 18. 10:26

A Nikon ma bejelentette az új AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektívet. A kiemelkedő minőségű, FX-formátumú eszköz kitágítja a képminőség határait.

Az új, páratlan minőségű fix objektív alapos tervezése minden részletében a kivételes képalkotási teljesítményt szolgálja.

 

A design koncepciója a legendás Nikon Noct-NIKKOR objektív előtt tiszteleg, míg a vadonatúj optikai felépítés döbbenetes képélességet, kontrasztot és felbontást eredményez. Kiemelkedő felbontása, csodálatos elmosódása (bokeh) és verhetetlen széles rekeszes teljesítménye révén ez az objektív a megfelelő eszköz azok számára, akik a gyenge fényes fotózás nagy kihívásokat jelentő területén szeretnének sikereket elérni, vagy akik egy igazán egyedi karakterisztikájú objektívet keresnek.

 

Modern legenda

 

Az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G a Nikon híres Noct-NIKKOR objektívjének előnyeit ülteti át a mai nagy felbontású fényképezésbe. Az objektív fejlesztése során, a Nikon közreműködő tervezőinek összehangolt erőfeszítésével sikerült jelentősen javítani az élességet, a kontrasztot és a felbontást, emellett csökkent a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás és csodálatosan sima lett az elmosódás. Az eredmény: egy egyedi objektív, amely kivételes esztétikai vezérlést tesz lehetővé. Használatával a fotósok a kreatív kifejezés széles tárházából válogatva, igazán egyedi képeket hozhatnak létre.

 

Rajzolás fénnyel

 

Az igényes fotósok elvárásainak megfelelően tervezett AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G kivételes felbontásának köszönhetően a felvétel minden részlete élethűen, nagy felbontásban kerül

 

rögzítésre. A téma a legszélesebb, f/1,4 rekesszel készült fényképeken is éles lesz. Még a távoli témákról, illetve gyenge fényben készített képek esetében is a rekesz szűkítése nélkül érhető el nagy kontraszt. A pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás minimális. Ennek köszönhetően az ilyen fényforrások, például utcai lámpák, szép, kerek fénypontokként látszanak a felvételen, még a kép szélén is, ami páratlan minőségű éjszakai látképek készítését teszi lehetővé. Annak ellenére, hogy az objektív nagy rekeszű, a kép szélein jelentkező fényveszteség hatékony szabályozásával sikerült elérni, hogy a fényerő a teljes képterületen megmarad, még maximális rekesz és végtelenre állított élesség használatakor is.

 

Lenyűgöző elmosódás

 

Az egyedi optikai kialakításnak köszönhetően az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G csodálatos elmosódással és még jobb mélységérzettel rendelkező képeket rögzít. Mivel az elmosódás intenzitása a kiemelt élességponttól való távolság növekedtével egyenletesen változik, nem jelentkeznek a felvételen durva élek. Ezenfelül az elmosódás finom átmenete az élességponttól a háttér felé lenyűgöző mélységérzetet ad a képnek.

 

Azzal, hogy a felbontást és az elmosódást a kép különböző síkjai (az előtér, a fókuszsík és a háttér) között egyaránt megmérték, a Nikon mérnökeinek sikerült létrehozni a felbontás és az objektív-torzítás tökéletes egyensúlyát; ennek köszönhető az a „háromdimenziós” megjelenés, ami a hagyományos MTF-görbékkel nem mérhető. Mindezek az előnyök videók esetében is érvényesíthetők: az élesség mozgatásakor az elmosódás rendkívül simán alakul át, így egyedi hangulatú jelenetek rögzíthetők.

  

A híres NIKKOR minőség

 

A Nikon Nanokristály bevonatának erős tükröződésgátló hatása van a teljes látható fénytartományban, amivel hatékonyan csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket, egyúttal növeli a képek tisztaságát és kontrasztját. A három lencsetag egymáshoz rögzítését alkalmazó technológia egyszerre kínál optikai tisztaságot és kevesebb tükröződést, az elülső objektívelem pedig mélyen az objektív vázában található, ami még tovább csökkenti a szellemképeket és a tükröződéseket ellenfényes helyzetekben. A Nikon Silent Wave Motor (SWM) sima, csendes és gyors automatikus élességállítást biztosít.

  

Az objektívhez saját objektív fényellenző és puha objektívtok is tartozik.

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09