LG G2 – új távlatok az okostelefonok világában

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 8. 11:02

Az LG leleplezte csúcskategóriás LG G2 okostelefonját, amely a vállalat prémiumkategóriás mobilkészülékeit felvonultató, új „G” termékcsalád első tagja. A készülék világpremierjén közel 700 meghívott vendég vett részt, több mint 30 országból. 

Az eseményt a New York-i Lincoln Center dzsesszelőadásokról ismert termében, a Frederick P. Rose Hallban rendezték meg. Az LG G2 okostelefon újabb kiváló példája a vállalat felhasználó-központú innovációinak. A felhasználók életmódját és preferenciáit vizsgáló kutatások alapján az LG tervezői olyan okostelefont alkottak, amely ergonomikus kialakításával, könnyű kezelhetőségével és különféle praktikus funkcióival előnyös tulajdonságokat kínál a mindennapi használathoz.

 

"Meggyőződésünk, hogy napjaink legfontosabb újításai a technológia legfrissebb fejlesztéseinek és a felhasználók elvárásainak ötvözeteként jönnek létre" kezdte köszöntő beszédét Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. — "Telefonjaink tervezése során mindig figyelembe vettük a felhasználók észrevételeit és tanultunk is belőlük. Büszkén mutatjuk be fejlesztéseink eredményét, az LG G2 okostelefont, amely az eddigi legizgalmasabb és legsokoldalúbb telefon vállalatunk történetében.” 

 

Új távlatok az okostelefonok tervezésében

 

Az LG G2 mindent egy készülékben ötvöz: a felhasználók kényelmét szolgáló, hasznos és szórakoztató funkciókat rejt. Ellentétben az eddigi gyakorlattal, az LG G2-ben az összes gomb a hátlapon kapott helyet, így ez az első okostelefon, amelynek oldalain egyáltalán nem találunk gombokat. A hátlapgomb (Rear Key) ötlete annak kapcsán merült fel, hogy a telefonok méretének növekedésével a felhasználók egyre nehezebben férnek hozzá a készülék oldalain elhelyezett kezelőelemekhez. Mivel a telefon használata közben a felhasználók mutatóujja eleve a telefon hátlapján van, az ott elhelyezett gombokkal a készülék irányítása sokkal kényelmesebbé válik. A kutatások azt is megmutatták, hogy ezzel a megoldással ritkábban csúszik ki a felhasználók kezéből a telefon, amikor a hangerőt szabályozzák telefonálás közben.

 

A hátlapon elhelyezett hangerő-szabályozó gombok hosszabb lenyomásával elindítható a QuickMemo alkalmazás és bekapcsolható a kamera, így a jegyzetkészítés és fotózás minden eddiginél egyszerűbbé válik. Egy további funkciónak köszönhetően a képernyővel felfelé elhelyezett telefont nem kell felemelni a hátoldalon található ki-/bekapcsoló gomb megnyomásához, mindössze kétszer a kijelzőre kell koppintani, és a KnockON aktiválja a készüléket.  

 

Maximális szélességű kijelző és verhetetlen teljesítmény

 

Az LG jelentős újítást valósított meg az 5,2 hüvelykes Full HD kijelző beépítésével, amely a jelenleg kapható legnagyobb, egykezes használatra szánt kijelző a manapság népszerű 2,7 hüvelyk szélességű okostelefonok között. A nagy képernyő nyújtotta vizuális élményt tovább fokozza a kijelző oldalsó részein 2,65 mm-re csökkentett keret, amelyet az LG a Dual Routing technológiájával valósított meg. Mindehhez kiemelkedő grafikai megjelenítést, pontos színeket és tiszta, torzulásmentes képélményt biztosít az IPS technológia.  

 

Az energiafelhasználás hatékonyságáról a Graphic RAM (GRAM) memória gondoskodik, amellyel állóképek megtekintésekor akár 26 százaléknyi energia takarítható meg, és összességében körülbelül 10 százalékkal növelhető a készülék teljes használati ideje. A telefonban rendelkezésre álló helyet maximálisan kihasználó, nagy teljesítményű 3000 mAh akkumulátornak köszönhetően az LG G2 készen áll az egész napos használatra.

 

Optikai képstabilizátor (OIS) és nagy felbontás a kiváló fényképekért

 

Az LG G2 okostelefonba épített optikai képstabilizátorral (Optical Image Stabilizer; OIS) a kép nem mosódik el, és tisztább, fényesebb valamint élesebb fotók készítését teszi lehetővé, mozgás közben vagy alacsony fényviszonyok között. Az OIS technológiát alkalmazó, okostelefonba szerelt kamerák nagy része jelenleg 4 és 8 MP közötti képfelbontást kínál. A G2 ezen a téren is élen jár, hiszen a vázból kiemelkedő objektív nélkül, keskeny kivitelben, 13 MP felbontásban teszi elérhetővé az OIS technológiát, továbbá Super Resolution, valamint többpontos AF szolgáltatásaival megőrzi a beállított fókuszt, pontosan úgy, ahogy egy kimondottan erre a célra készült digitális fényképezőgép. 

 

Hifi hangzás stúdióminőségben

 

Az utóbbi években megnőtt a kiváló hangminőséget produkáló okostelefonok iránti igény, hiszen a magas minőségű multimédiás tartalmak már számos forrásból elérhetőek mindenki számára. Mivel az okostelefonok sokoldalú szórakozási lehetőségeket kínálnak, a felhasználók ha játszanak vagy filmet néznek telefonjukon , mind a hang, mind a kép terén kiváló minőséget várnak el. Az LG G2 az első okostelefon a piacon, amely 24 bit/192 kHz hifi lejátszást tesz lehetővé, reprodukálva a stúdióminőségű hangzást, magasan felülmúlva ezzel a CD-k minőségét. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően az LG G2 olyan valósághű hangélményt nyújt, amire okostelefon korábban nem volt képes.  

Praktikus felhasználói élmény

 

Kutatások alapján megállapítható, hogy a felhasználók az okostelefonok alapvető szolgáltatásait használják a legtöbbször, így az üzenetküldést, a közösségi oldalakat, az útvonaltervezést és természetesen a telefonálást. Az LG G2 számos szolgáltatást kínál, melyek hozzájárulnak a legnépszerűbb, leghasznosabb feladatok elvégzéséhez, fokozva ezzel a felhasználói élményt:

 

  • Answer Me Automatikusan csökkenti a hívás hangerejét és kapcsolja a vonalat, amikor a felhasználó a füléhez emeli a telefont
  • Plug & Pop Opciókat és hasznos szolgáltatásokat javasol fülhallgató vagy USB kábel csatlakoztatásakor
  • Text Link A szöveges üzenetekben található adatok kijelölhetők és könnyedén a naptárba vagy az emlékeztetőbe menthetők, illetve interaktív térképen megjeleníthetők vagy az interneten kereshetők
  • QuickRemote Az LG G2 nem csak a népszerű szórakoztatóelektronikai készülékeket képes vezérelni, hanem a hagyományos távirányítókat helyettesítve, több eszköz irányítására képes, mindezt személyre szabható felülettel és billentyűzettel
  • Slide Aside Húzzon végig három ujjával a megnyitott alkalmazásokon, és azok máris a kijelző oldalához csúsznak, zökkenőmentes megoldást kínálva a párhuzamos feladatkezelésre (multitasking)
  • Guest Mode Lehetővé teszi, hogy hozzárendeljünk egy második jelszót a készülékhez azért, hogy más felhasználó csak azokat a tartalmakat érje el, melyeket ő hoz létre, vagy amire jogosultságot kap 

 

Páratlan teljesítmény az újgenerációs LTE szolgáltatással

 

Az iparág legfejlettebb mobil lapkakészletével, a Qualcomm Snapdragon 800 processzorral ellátott LG G2 lenyűgöző teljesítménye, részletgazdag grafikája és kiváló hatékonyságú akkumulátora új magasságokba emeli az okostelefon által nyújtott felhasználói élményt. A Qualcomm és az LG között hosszú ideje tartó sikeres együttműködésnek köszönhetően a lapkakészletet sikerült tökéletesen integrálni a hardverrel, maximális teljesítményt és megbízhatóságot biztosítva.

 

A New York-i, augusztus 7-i világszintű termékbejelentést követően az LG G2 több mint 130 szolgáltató kínálatában válik elérhetővé szerte a világon, az elkövetkező nyolc hétben. A készülék elsőként Dél-Koreában lesz elérhető, majd Észak-Amerikában, Európában és további kulcsfontosságú piacokon. Az okostelefon piacra kerülésének időpontja régiótól és szolgáltatótól függően változik.

 

Főbb jellemzők:

 

  • Processzor: 2,26 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor
  • Kijelző: 5,2 hüvelykes Full HD IPS (1080 x 1920 pixel / 423 ppi)
  • Memória: 32 GB / 16 GB
  • RAM: 2 GB LPDDR3 800 MHz
  • Kamera: hátoldali: 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral (OIS) / előlapi: 2,1 megapixeles
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.2.2
  • Méret: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
  • Színek: Fekete / fehér

 

Nézd meg a G2 kedvcsináló videóját!

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05