Hasznos tippek online vásárláshoz

forrás: Prím Online, 2013. július 22. 17:15

Pénzt és időt spórolhatunk meg azzal, ha az online apróhirdetések között böngészve vásárolunk, de néhány aranyszabályt érdemes fejben tartani, hogy a megkötött üzlettel mindenki elégedett legyen. Dobra Péter, az Apród.hu apróhirdetési üzletág igazgatója elárulja, mire kell mindenképpen figyelnünk, ha az interneten szerezzük be az óhajtott tárgyakat, szolgáltatásokat. 

Böngésszen online, vegye át személyesen! –  Az apróhirdetési oldalon lehetőség nyílik arra, hogy lakóhelyünk szerint keressünk rá a termékekre. Érdemes kiválasztani a legközelebbi eladókat, mert így csak a „szomszédba” kell átugranunk, hogy szemrevételezzük a kiválasztott tárgyat. Fontos tanács, hogy találkozzunk személyesen az eladóval, mert így meggyőződhetünk arról, hogy a termék nem sérült, szépséghibás, vagy hiányos. A vásárlásnak ez a leggyorsabb, legkényelmesebb és egyben legbiztonságosabb módja.

 

 

Ne utaljon előre! –  Bizonyos eladók rosszhiszeműek, és arra bíztatják a vásárlókat, hogy utalják át a vételárat, cserébe azonban semmit sem küldenek. Ne utaljunk előre! Ha mégis elutaltuk az összeget, a megvásárolt terméket azonban nem kaptuk meg és az eladóval sem sikerül rendezni az ügyet, jelezzük ezt az ügyfélszolgálaton, valamint az illetékes rendőrkapitányságon. A portál minden segítséget megad a bűnüldöző szervek munkájához.

 

Jelentse, ami gyanús! –  Bár az ügyfélszolgálat hivatalból átnéz minden hirdetést, ami megjelenik az oldalon, felügyelni csak a formai szabályok betartását tudják, az apróhirdetés valóságtartalmának ellenőrzésére nincs lehetőség. Az oldal felhasználói a „Jelentés” ikonra kattintva jelezhetik az ügyfélszolgálatnak, ha valamelyik hirdetést gyanúsnak találják. Érdemes megindokolni, hogy miért feltételezünk visszaélést. Fontos, hogy minden esetben az ügyfélszolgálatot tájékoztassuk, ne a portál közösségi oldalán „panaszkodjunk”, mert ha az illető mégsem csaló, akkor egy ártatlan embert rágalmazunk meg. Ha azonban beigazolódik a gyanúnk, és eljárás indul ellene, egy ilyen poszt hátráltathatja a hatóságok munkáját.

 

Ne adjon pénzt az információkért! – Alapvető szabály, hogy a munkaszervezőknek tilos regisztrációs díjat kérni az álláskeresőktől. Azaz, ha internetes álláshirdetésre jelentkezünk, és a feladó közli, hogy további információt csak pénzért oszthat meg, azonnal jelezzük ezt az ügyfélszolgálatnak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14