Recon Jet – Jobb, mint a Google Glass? [Videó]

Farkas Norman, 2013. július 15. 16:20

Minden földi jóval felvértezett, ám viszonylag kedvező árú okosszemüveggel rukkolt elő a Recon Instruments, s ezzel komoly versenytársat állított az eddig teljesen egyedülálló megoldásként ismert Google Glass mellé. 

A Google nagyot villantott, amikor tavaly lerántotta a leplet okosszemüvegéről, melyet Project Glass néven ismert meg a világ. A kijelzővel kombinált lencsével, hangvezérléssel, kamerával és okos funkciók garmadájával felvértezett kütyü mérföldkövet jelöl az egyre népszerűbb hordható készülékek hódító útján, aminek java még előttünk áll. A keresőóriás szemüvege még nem került piaci forgalomba, de ha majd sor kerül erre, valószínűleg akkor sem találkozhatunk vele minden második ember fején, ugyanis igen magas áron, cirka 1000 dollárért lehet majd beszerezni.

 

Szerencsére lankadatlan a piaci verseny, így idejekorán felbukkant a Google Glass első konkurense is. A Recon Instruments műhelyéből érkező Recon Jet sportos külsővel ötvözi az okosszemüveg tudását, s ami a legérdekesebb, hogy már 499 dollárért szert tehetünk rá. Persze ez az összeg sem piskóta, de egy ilyen innovatív masina esetében aligha várhatunk filléres árcédulát.

A Recon Jet lelke egy 1GHz-es, kétmagos Cortex-A9 processzor, amit 1GB RAM és 8GB tárhely egészít ki. A 60 grammos szemüveg lencséjében egy 16:9 képarányú WQVGA kijelző bújik meg, melynek képét úgy érzékeljük, mintha egy 7 lábra (kb. 2,2 méter) lévő, 30 hüvelykes HD panelt látnánk. Adott a beépített kamera, a WiFi, a Bluetooth és a GPS modul. Integrált hangszóró, illetve mikrofon is rendelkezésünkre áll, továbbá egy sor szenzor is került a gépezetbe, melyek gondoskodnak arról, hogy a sportolásra, testmozgásra specializált alkalmazások eredményesen nyomon követhessék teljesítményünket.

 

A Recon Jet július 21-ig a Google Glass árának mintegy feléért, azaz 499 dollárért rendelhető elő, később száz dollárral drágábban lehet megvásárolni. A gyártó decemberre ígéri a rendelések teljesítését.

 

 

 

[Forrás: Recon Instruments]

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52