Az ASUS bemutatta a GeForce GTX 780 DirectCU II grafikus kártyákat

forrás: Prím Online, 2013. június 17. 11:07

Az ASUS két új GeForce GTX 780 DirectCU II kártyát jelentett be, amelyek az NVIDIA-alapú grafikuskártya-választék csúcsát jelentik. A kártyák nyomtatott áramköri lapját is az ASUS tervezte. A DirectCU II hűtő vadonatúj kinézetet kapott, a DIGI+ VRM digitális tápellátás mellé robusztus Super Alloy Power alkatrészek társulnak.

 

A GeForce GTX 780 DirectCU II kártya az NVIDIA GK110-300 grafikus feldolgozóegységét kapta, amelyben 2304 CUDA mag található. Az eszköz 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, amelyet 384 bites csatolón keresztül ér el. A mohó, extrém részletességre és a full HD 1080p-nél nagyobb felbontások kezelésének képességére vágyó PC-s játokosokat a GeForce GTX 780 DirectCU II kártyák különleges hűtéssel, stabilitással és állóképességgel kényeztetik, a referenciakártyákét messze meghaladó eredményekkel.

 

Az ASUS a GeForce GTX 780 DirectCU II-t szabványos (standard) és túlhajtott („overclocked”, OC) változatban is kínálja.

 

DirectCU II: 30 százalékkal hűvösebb, háromszor halkabb

 

A kártyákhoz az ASUS mérnökei egy olyan új hűtést terveztek, amelynek sarokköve egy, a GPU-ra közvetlenül tapadó 10 mm-es réz hővezető cső (a szokásos hővezető csövek 8 mm-esek). Ez az egy változás önmagában 40%-kal jobb hővezetési hatékonyságot nyújt. A hűtő kanyargós hűtőbordái nagyobb hőleadó felületet eredményeznek.

 

Kiterjedt tesztelés garantálja, hogy az áttervezett DirectCU II hűtő megfelel az ASUS szabványainak – beleértve a 30%-kal alacsonyabb átlagos hőmérsékletet és az akár háromszor alacsonyabb zajszintet még durva terhelés mellett is, a referencia GTX 780 kártyához viszonyítva. A vásárlók számára mindez stabilabb játékélményként, csendesebb környezetként, nagyobb túlhajthatóságként és hosszabb élettartamként fordítható le.

 

CoolTech ventilátor: kiterjedtebb légáramlás a kritikus alkatrészek hűvösen tartásához

 

A kártyák szabadalomvédett CoolTech ventilátora 360 fokos légáramlást biztosít, ami jóval hatékonyabb, mint a hagyományos fordulatszámú normál ventilátorok keltette áramlás. Ennek része egy hibrid lapát- és csapágykialakítás, ahol egy belső radiális ventilátort külső virágsziromszerű lapátok vesznek körül. A kétféle levegőmozgató rész többirányú légáramlást indít el, ami gyorsabban vezeti el a hőt és állandó, stabil teljestményt tesz elérhetővé.

 

DIGI+ VRM és Super Alloy Power: tisztább teljesítmény és nagyobb tartósság

 

Az ASUS az exkluzív DIGI+ VRM digitális feszültségszabályozást is beépítette a GeForce GTX 780 DirectCU II modellekbe. A precíz energiaellátás azt jelenti, hogy a kártya 30%-kal halkabban tud működni a referenciaértéknél, és ezzel azonnal növekszik a stabilitás is. A másik következménye a pontosabb túlhajthatóság.

 

A Super Alloy Power szilárdtest-kondenzátorok, tekercsek és MOSFET-ek egyedi fémötvözetből és szilárd magokból készültek a zümmögés csökkentésére, illetve hogy jobban bírják az intenzív játék vagy a túlhajtás jelentette komoly terhelést. A referenciakártyához viszonyítva a GeForce GTX 780 DirectCU II két és félszer hosszabb élettartamot kínál.

 

GPU Tweak és NVIDIA GPU Boost 2.0 technológia

 

Az exkluzív ASUS GPU Tweak egy olyan felhasználóbarát segédprogram, amellyel kényelmesen szabályozható a GPU és a videomemória sebessége, feszültsége és a ventilátor teljesítménye. A vásárlók saját profilokat is készíthetnek a különféle játékokhoz és megadhatják a grafikus kártyához tartozó energiafogyasztási célértékeket.

 

A folyamatosan frissített GPU Tweak remekül működik az NVIDIA GPU Boost 2.0 technológiával. A GPU Boost 2.0 automatikusan vált a GPU alap órajelsebessége és a megnövelt sebesség között, ha érzékeli, hogy egy alkalmazásnak (például egy játéknak) nagyobb teljesítményre van szüksége. A GPU Boost 2.0 hőmérséklet-érzékeléssel bővült az intelligensebb automatikus túlhajtás érdekében.

 

Elérhetőség és árak

 

Az ASUS GeForce GTX 780 DirectCU II grafikus kártyák hazai megjelenése június végétől várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09