Jönnek az Intel alapú 2-in-1 eszközök

forrás: Prím Online, 2013. június 4. 16:40

Az Intel bemutatta a Computex Taipei 2013 kiállításon az áttörő jelentőségű negyedik generációs Intel Core processzorcsaládot, az új Ultrabookokat, valamint a PC-k és a táblagépek előnyeit ötvöző 2-in-1 készülékeket.

Tom Kilroy, ügyvezető igazgatóhelyettes a Computex Taipei 2013 kiállításon beszédében elmondta, hogy több mint ötven 2-in-1 kialakítású modell van érkezőben, számos árkategóriában, köztük az új Intel Core processzorokon alapuló prémium kategóriás Ultrabook 2-in-1 gépek, illetve egyéb készüléktípusok, melyekben az új 22 nanométeres csíkszélességű Silvermont mikroarchitektúrájára épülő processzorok teljesítenek szolgálatot.

 

„Minden idők egyik legnagyobb változtatásait hajtottuk végre ütemtervünkben annak érdekében, hogy megépíthessük az új Core processzorokat, melyek a PC elképesztő teljesítményét egy táblagép hordozhatóságával ötvözik egy készüléken belül. Ezek az új processzorok működnek a minden eddiginél izgalmasabb 2-in-1 kialakítású gépekben.” – mondta Kilroy.

 

Kilroy beszélt az Intel az ultrahordozható kategóriában való aktivitásáról is, kiemelve az karácsonykor táblagépekben érkező, az Intel következő generációs 22 nanométeres, négymagos, a Bay Trail-T kódnéven ismert legerősebb Intel Atom rendszerchipjét, a vállalat megjelenés előtt álló 4G LTE multimód megoldását, valamint az okostelefonokba szánt következő generációs, 22 nanométeres gyártástechnológiájú Merrifield kódnevű Atom rendszerchipet.

 

Az új Intel Core processzorok szerepe a 2-in-1 gépekben

 

A Haswell mikroarchitektúrán alapuló és az Ultrabookokra kihegyezetten tervezett negyedik generációs Intel Core processzorok az előző generációnál 50 százalékkal jobb akkumulátoridőt produkálnak aktív munkaterhelés esetén.  Ez a vállalat történelmében eddigi legnagyobb erősödés, amit két egymást követő generáció közt sikerült elérni. Ez néhány Ultrabook esetében, a processzortól függően akár több mint 9 órás akkumulátoridőt is jelenthet aktív használat mellett.

Az Intel legújabb Core processzorai az első PC-kbe szánt rendszerchipek, amelyek ilyen elképesztő teljesítménnyel bírnak, és egy sor olyan innovatív készülékben működnek, mint a például az Ultrabook, a 2-in-1 és a hordozható AiO rendszerek. Az új Core processzorokra épülő négymagos rendszerek már elérhetők, és további verziók érkezése várható a következő hónapokban.

 

A negyedik generációs Intel Core processzorok beépített grafikai egységgel is rendelkeznek. Ez akár kétszeres növekedést is jelenthet az Intel korábbi generációjához képest. Az Intel Core processzorok egyes változataiban elérhető Intel Iris grafikus megoldás a megdöbbentő beépített, szemet gyönyörködtető vizuális élményeivel életre kelti az ultrabookokat és a mobil PC-ket.  

 

Az egyes negyedik generációs Intel Core processzorokkal működő Ultrabook modellek a felhasználók által elvárt Intel-teljesítményt és a táblagépek reszponzivitását és hordozhatóságát egyszerre biztosítják, aminek köszönhetően sokoldalú 2-in-1 eszközökké válnak. Az érintőkijelző és a billentyűzet egyidejű meglétével a rendszer alkalmazkodik a felhasználójához, miközben az alkalmazásokkal teljes kompatibilitást kínál. Munkavégzéshez előre, míg a pihenéshez elég csak kényelmesen hátradőlni, miközben ugyanaz az eszköz marad a kézben.

 

Kilroy szintén bemutatta, hogy áll a 2-in-1 illetve más Intel alapú gépek emberi érzékekkel, mint pl. érintés-, hang-, arcfelismerés és más technológiákkal felruházó projekt. Az együttesen perceptuális számítástechnikának nevezett technológiák az Intel által biztosított számítási teljesítményt kihasználva teszik az eszközökkel való kommunikációt természetesebbé, intuitívabbá és immerzívebbé. 

 

Bemutatott egy immerzív, kistávolságú gesztusokon és hangfelismerésen alapuló interakciót, úgy, hogy az Intel Core alapú Ultrabook 2-in-1 eszközök egy következő negyedévtől elérhető eszköz, a Creative Senz3D külső kamera formájában kaptak szemeket. A jövővel kapcsolatban elmondta, hogy az Intel egy olyan megoldáson dolgozik, aminek segítségével 2014 második felében az Intel processzorokon alapuló rendszerekbe közvetlenül beépíthető lehet a „3D depth” kamera technológia.

 

Gyorsulás: táblagépek, okostelefonok és az LTE

 

Az Intel 22 nanométeres alacsonyfogyasztású, nagyteljesítményű Silvermont microarchitektúrája lehetővé teszi, hogy a vállalat gyorsítson, és jelentős mértékben megerősítse a táblagép és okostelefon kínálatát.

 

A táblagépek számára kitűnő grafikus képességeket és az előző generációhoz képest akár kétszeres teljesítménynövekedést biztosító 22 nanométeres négymagos Atom SoC („Bay Trail-T”) már idén karácsonykor elérhető lesz. Az új készülékek minimum nyolc órás üzemidőt és akár hetekig tartó készenléti időt, de Android és Windows 8.1 támogatást is nyújtanak majd.

 

A világon először, Kilroy demonstrálta az Intel 4G LTE multimode megoldását a következő generációs 22 nanométeres négymagos, táblagépekbe szánt Atom rendszerchippel. Az Intel XMM 7160 a világ egyik legkisebb és legalacsonyabb energiafelhasználású multimode-multiband LTE megoldása és a globális LTE roamingot is támogatni fogja.

 

A világ harminc országában már számos készülékben Intel chip dolgozik, Kilroy pedig újabb betekintést engedett a jövőbe. Bemutatott egy „Merrifield” platformra épülő referenciaplatformot, az Intel következő generációs, okostelefonokhoz tervezett 22 nanométeres csíkszélességű Atom rendszerchipjét, ami megnövekedett teljesítményt és jobb akkumulátoridőt is biztosít.  A platform része egy integrált sensor hub illetve az több az adat-, eszköz- és személyi adatok védelmét elősegítő képesség.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05