Két GPU-s ASUS Radeon HD 7990 grafikus kártya

forrás: Prím Online, 2013. április 24. 10:53

Az ASUS ma bejentette új grafikus kártyáját: a Radeon HD 7990-t két 28 nanométeres technológiájú AMD Radeon Tahiti XT grafikus processzorral szerelték fel, melyek révén a világ leggyorsabb grafikus kártyájának számít. A két, az AMD Graphics Core Next architektúráját használó GPU mellett a kártyán 6 GB GDDR5 videomemória is található, így az ASUS Radeon HD 7990 könnyedén képes a DirectX 11.1-es PC-s játékok kezelésére is ultrafinom beállítások és 1920 x 1080 fölötti felbontások esetén is.

Az újdonság megbirkózik a nagy feladatot jelentő HD 4K videókkal is, így szabványos, 2 kártyahelyes méretben, kényelmesen kínálja a legkiválóbb grafikus teljesítményt. Az egy kártyára szerelt, gyárilag párosított két GPU-val a vásárlóknak csak egy szabad PCI Express 3.0 helyet kell biztosítaniuk, és nincs szükség a több GPU-t összekapcsoló AMD CrossFireX használatára.



Intuitív GPU Tweak grafikuskártya-hangolás


Az ASUS Radeon HD 7990 két HD 7970 GPU, összesen 4096 stream processzor és 256 textúraegység teljesítményét kínálja. A felhasználók a GPU Tweak segítségével egy igen könnyedén használható felületen hangolhatják a kártya teljesítményét.

Másodpercek alatt átállíthatják a GPU magok és a videomemória sebességét és feszültségértékeit, a grafikus kártya ventilátorának sebességét, vagy megadhatnak energiafogyasztási célokat (vagy küszöbértékeket). A különféle játékokhoz eltérő profilok hozhatók létre, azonnal és könnyedén, speciális előképzettség nélkül is.

 

Nagy, 6 gigabájtos GDDR5 videomemória és DirectX 11.1 optimalizálás


Ideális választás a játékok megszállottai számára: kimondottan erős platformot kínál nekik. A 6 gigabájtnyi gyors GDDR5 memória még a legmagasabb felbontású textúrák megjelenítésére is képes, és páratlanul valósághűen adja vissza a látnivalókat. A vásárlók számára nagyobb élvezetet kínál a magával ragadó játékélmény, amellyel a PC-s játékok minden előnye kiaknázható és a játékok az eredeti elképzelésnek megfelelően, kompromisszumok nélkül futtathatók.

A kártya támogatja a Windows 8 alapú DirectX 11.1, a legújabb változatú Microsoft API használatát. A kártya teljesítménye és kompatibilitása miatt képes a legfrissebb effektusok és technológiák alkalmazására is, így a tesszelációszámításra vagy a vetett árnyékok legenerálására, és ezzel a ma lehetséges legrealisztikusabb játékvilág megteremtésére.

 

 

Nyolc népszerű játékkal

Az ASUS Radeon HD 7990 tökéletesen fel van készülve a holnap játékainak működtetésére, de addig is nyolc jelenlegi csúcsjátékkal érkezik. A dobozban a következők találhatók:

 

  • Tomb Raider (Crystal Dynamics/Square Enix)
  • Hitman: Absolution (IO Interactive/Square Enix)
  • Sleeping Dogs (Square Enix)
  • Deus Ex: Human Revolution (Eidos/Square Enix)
  • Crysis 3 (Crytek/EA)
  • Far Cry 3 (Ubisoft)
  • Far Cry: Blood Dragon (Ubisoft)
  • BioShock Infinite (Irrational Games/2K)

 

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK

Az ASUS Radeon HD 7990 grafikus kártya az egész világon május vége felé kerül a boltokba. A hazai ajánlott bruttó végfelhasználói ár egyelőre nem ismert. 

Kulcsszavak: Asus grafikus kártya

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05