Mobilitás a legkorszerűbb technológiával

forrás: Prím Online, 2013. április 16. 16:15

Az idei HOUG Konferencián először jelent meg támogatóként az AFF Group. Az időzítés nem lehet véletlen. Jelzés értékű az, hogy az Oracle konferencia témái között is megjelent a mobilitás támogatása.

Április 8-10. között tartották a HOUG 2013 Konferenciát Siófokon. A három napos rendezvényen, a nevén nevezett mobil témákon túl, a fő üzenetek is a mobilitás lehetőségét erősítik, túlmenően az egyszerű mobil alkalmazás fejlesztésen.  Az AFF Group által képviselt professzionális vállalati folyamat mobilizálással összecsengenek a HOUG Konferencián felvetett témák.

 

Számos előadás foglalkozott az alkalmazások minőségének biztosításával, megfelelő fejlesztői környezet, csoportmunka támogató megoldások alternatíváival, korszerű tesztelési eszközökkel, eljárásokkal. Az SOA (Service Oriented Architecture – szolgáltatásorientált architektúra) alapú rendszer megközelítése, projekt módszere szintén fontos alapot ad üzletmenet mobilizálásához is, hiszen fel kell mérni az ügyfél érintett rendszereit. Ismerni kell, hogy a vállalat menyire készült fel az új rendszerekkel való együttműködésre, mennyire tisztázottak és dokumentáltak az érintett üzleti folyamatai.

 

Kiemelt témakörként a résztvevők hallhattak a felhő alapú szolgáltatások tervezésének aspektusairól, arról is, hogy miként lehet felhőben mobil alkalmazást fejleszteni. Számos előadásban esett szó a biztonságról, ami a mobil megoldások esetén kifejezetten fókuszban áll.  Erős hangsúlyt kapott az, hogy új technológiák esetében az erőforrás takarékosság piaci elvárás. Ennek alternatíváiról szól a hardware és szoftver infrastruktúra kialakítása, modernizálása, az új termék irányok.

 

 
Az AFF Group megjelenésével hangsúlyozta, hogy számos piaci szegmensben vezetnek be mobil megoldásokat. Ezt bizonyította a megjelent vállalatok előadóinak véleménye is.  A cégcsoport részt vett a kerekasztal beszélgetésben is, ahol a szokványos és mobil fejlesztések közötti különbségre hívta fel a figyelmet a teljes alkalmazás életciklusát figyelemmel kísérve. 
 
 
Az AFF Group célja, hogy ügyfeleinek folyamatát pontosan megismerve, a legjobb technológiát válassza ki a cél folyamatok mobillá tételéhez. Ez nem csupán mobil alkalmazás fejlesztést jelent, de leginkább szervezői, tervezői munkát, folyamatos egyeztetést az ügyféllel .  Kliens és szerver oldalon gondosan kivitelezett és tesztelt fejlesztésekről van szó, számos szabvány és technológia összefogásával, messze túlmenően a natív mobil fejlesztési ismereteken.
 
Az Oracle megközelítéséből is tanulva, a HOUG konferencián kapott ismeretekkel az AFF Group és ügyfeleik is magasabb színvonalú megoldásokra törekedhetnek, a hatékonyság jelentős javításával együtt. Az Oracle új termékeit mobilizálás iránt érdeklődő vállalatoknak érdemes nyomon követni. 
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05