A Toshiba bejelentette 2013-as LED tévéit

forrás: Prím Online, 2013. március 19. 12:31

Az L1 és W1 kis képátlójú, nagy felbontású, kiváló képminőségű modellek fekete vagy fehér színben is kaphatók lesznek. A számos különböző méretben kapható új, kedvező árú, kiváló képminőségű, L2 és W2 sorozatú HD tévéket a mobiltelefonok tartalmának megjelenítése érdekében MHL funkcióval is ellátták.

A vállalat az idei év újdonságai közül elsőként az L1 és W1 sorozatú tévéket mutatja be. A készülékek már az új termékdizájn koncepció alapján készültek és két színben, vonzó áron lesznek kaphatók. Az új sorozatú tévék gyerekszobák, konyhák, hálószobák remek kiegészítői. A Toshiba L1 és W1 sorozatú készülékek legkisebbjének képátlója 22" (55 cm), a legnagyobb 32" (81 cm), mindegyik képes az analóg és a digitális földfelszíni műsorsugárzás vételére is. A fehér modellek, melyek manapság egyre keresettebbek, a legújabb lakberendezési trendeknek is megfelelnek.


A Toshiba L1 sorozat 22"-es (55 cm) átlójú képernyői Full HD felbontásúak. A W1 HD Ready kijelzőinek átlója 24 hüvelyk (61 cm), illetve 32 hüvelyk (81 cm). A Toshiba W1 és L1 sorozatú tévéiben az analóg mellett a DVB-T (földfelszíni digitális műsorsugárzás) és a DVB-C (digitális kábeles műsorsugárzás) vételére alkalmas kombinált vevőegység található. A HDMI portra számos külső eszköz (lejátszó, felvevő, vagy játékkonzol), a beépített USB-hez pedig külső háttértár is csatlakoztatható, ahonnan filmeket játszhatunk le vagy fényképalbumunkat is megjeleníthetjük. Mindegyik modellt kiváló, Dolby Digital Plus technológiát támogató hangszerrel látták el, mely a hangfájlok tömörítéséből adódó interferenciát is csökkenti.



Kiváló képminőség kompromisszumok nélkül


A Toshiba belépő szintű modelljeit is továbbfejlesztett AMR (Active Motion & Resolution) grafikus feldolgozóegységgel látta el, mely optimalizálja a képminőséget olyan esetekben is, amikor a gyors mozgások (például sportközvetítések) elmosódást okoznának. Ez az alkalmazott LED LCD TV technológia egyik legnagyobb problémát okozó tulajdonsága volt. Az AMR csökkenti a kép elmosódását és nagy képfrissítési sebességet eredményez.

L2 és W2

Az L2 és W2 sorozatú, HD felbontású modellek keskeny kialakításúak, közepestől nagy méretig kaphatók, áruk rendkívül kedvező. Az alapvető csatlakozási lehetőségeken túl mindkét sorozatot MHL funkcióval is ellátták, melynek segítségével a technológiát támogató mobiltelefonokon tárolt fényképek és videók a tévékészüléken egyszerűen jeleníthetők meg, mindössze egyetlen kábelt kell csatlakoztatni.


A Toshiba L2 és W2 sorozatú készülékek legkisebbjének képátlója 32" (81 cm), a legnagyobb 50" (127 cm), mindegyik alkalmas az analóg és a digitális földfelszíni műsorsugárzás vételére is. Kialakításuk a kisebb méretű L1 és W1, matt fekete színű alapmodellekre épül.


A Toshiba L2 sorozat modelljei Full HD (1080p) felbontású, 32"-es (81 cm), 39"-es (99 cm) és 50"-es (127 cm) kijelzővel kerülnek forgalomba. A W2 sorozatot egyetlen modell képviseli, mérete 32" (81 cm), felbontása pedig HD Ready (720p). Minden készüléket beépített kettős tunerrel szereltek fel, mely analóg, digitális földfelszíni és digitális kábeles adások vételére is alkalmas. A leggyakrabban használt eszközök (lejátszók, felvevők, játékonzolok) csatlakoztatását a két HDMI port teszi lehetővé. Ezek közül az egyik az MHL szabványt is támogatja, aminek segítségével a készülékhez egyszerűen csatlakoztathatunk a szabványnak megfelelő mobiltelefonokat. A tévé oldalán található USB porthoz külső meghajtót csatlakoztatva az azon tárolt filmeket és képeket tudjuk a televízión megtekinteni. A Toshiba L2 és W2 sorozatú tévéket Dolby Digital Plus hangrendszerrel látták el, mely csökkenti a tömörített formátumú hangfájlok interferenciáját.


MHL – mobiltelefonok egyszerű csatlakoztatása a tévéhez


A telefonokba épített kamerák minőségének emelkedésével, valamint a microSD memóriakártyák kapacitásának növekedésével egyre többen használják mobiljukat elsődleges videokameraként vagy fényképezőként. Gyakran gondot okoz ezen videók és fényképek széles körben történő bemutatása. A probléma megoldását az MHL technológia kínálja. A telefon egyetlen kábellel közvetlenül a tévékészülékhez csatlakoztatható. Az L2 és W2 sorozat minden tagja támogatja az MHL szabványt.


Éles képek még sportközvetítésekben vagy akciójelenetekben is


A Toshiba tévé modelljeit továbbfejlesztett AMR (Active Motion & Resolution) grafikus feldolgozóegységgel látta el, mely optimalizálja a képminőséget olyan esetekben is, amikor a gyors mozgások (például sportközvetítések) elmosódást okoznának. Ez az alkalmazott LED LCD TV technológia egyik legnagyobb problémát okozó tulajdonsága volt. Az AMR emeli a kép minőségét és nagy képfrissítési sebességet eredményez.

A Toshiba L1 és W1, valamint L2 és W2 sorozatú modelljei az európai boltokban 2013 március végétől kaphatók.



 

Kulcsszavak: Toshiba TV LED LED TV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05