Példa nélküli visszalépés az Egységes segélyhívó rendszer (112) tenderén

forrás: Prím Online, 2013. február 21. 08:38

A társadalmi hasznosság, az Európai Uniós források időben történő lehívása, valamint a projekt határidőre történő megvalósítása érdekében az Enterprise Group a mai napon bejelentette, hogy visszalép a Közbeszerzési Döntőbizottságnál kezdeményezett jogorvoslati eljárástól a 112-es tenderben.

A közbeszerzési eljárásban második helyezett Enterprise Group azt követően jelentette be a hazai informatikai és közbeszerzési gyakorlatban példa nélküli döntését, miután olyan információk jutottak a birtokába, hogy a KDB meghallgatás után a Közbeszerzési Döntőbizottság új eljárás lefolytatására kötelezheti a kiírót. Ebben az esetben pedig a rendszer nem valósítható meg határidőre, és az ország nem hívhatja le az Európai Uniós támogatást.

"Vannak olyan helyzetek, amikor mi is tehetünk annak érdekében, hogy tudatosítsuk: a társadalmi érdek fontosabb, mint a gazdasági érdek. Ezért döntöttünk a visszalépés mellett, amellyel lehetőséget teremtünk a beruházás Európai Uniós forrásból történő megvalósítására, egyben példát mutatunk a hazai informatikai piac és a gazdasági élet többi szereplője számára" - mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.
 
"Gratulálunk a nyertesnek, és bízunk benne, hogy határidőre és megfelelő műszaki színvonalon valósul meg a társadalmi szempontból kiemelt jelentőségű rendszer" - tette hozzá Orbán.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05