70 millió eladott PlayStation3

forrás: Prím Online, 2012. november 16. 12:17

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a 2006 novemberében megjelent PlayStation3 (PS3)-ból már 70 millió készüléket, a PlayStation Move kontrollerből pedig 15 millió darabot értékesítettek világszerte.

A PS3 megjelenése óta folyamatos minőségi újításaival törekszik még nagyobb felhasználói élményt nyújtani a tulajdonosai számára. A 2012 szeptemberében bemutatott új PlayStation 3 modell már teljes belső átalakításon ment keresztül, bővült a HDD kapacitása, a gép súlya az első 60 GB-os PS3 modellhez képest a felével, a korábbi PS Slim modellhez képest pedig 20-25%-kal lett könnyebb.

2006 novemberében a PS3 mellett a PlayStation Network szolgáltatást is bemutatták, amely már 59 országban és régióban van jelen világszerte. A szolgáltatáson keresztül a PlayStation 3-tulajdonosok közel 170 000 letölthető digitális tartalmat tudnak elérni, amelyből pedig 57 000 játék közül böngészhetnek. Ezen felül 2012 októberében a PlayStation®Store egy vadonatúj dizájnt is kapott, gazdagodott a kezelőfelülete, az átalakított keresőfunkciónak köszönhetően pedig még egyszerűbben lehet böngészni a több ezer digitális tartalom között. A megújult digitális áruház már Európában, valamint Észak- és Latin Amerikában is elérhető.

2012 júliusa óta a PlayStation®Store-ban megvásárolható PlayStation®Plus szolgáltatással az előfizetők hozzáférhetnek az ingyenes játékokhoz, frissítésekhez, demókhoz, jelentős kedvezményeket kaphatnak bizonyos játékokhoz, és élvezhetik az összes kényelmi szolgáltatást, kezdve például az azonnal elérhető játékokkal. Az előfizetéssel azonnal érkező népszerű játékokat ugyanis ingyenesen élvezhetik a felhasználók. Az előfizetés Európában és Észak Amerikában, 2012 novemberétől pedig már Japánban is elérhető lesz.

2010 szeptemberében bemutatták a PlayStation®Move kontrollert, ami egy sokkal természetesebb játékélményt párosít a több mint 400 izgalmas játékhoz, mint például Sports Champions 2 vagy az Unfinished Swan. Novemberben pedig világszerte bevezették a Wonderbook™-ot, ami az új perifériának köszönhetően a történetmesélést és a játék élményét egy teljesen új szintre emeli. A Wonderbookhoz szükséges PlayStation®Eye kamerának és a kiterjesztett valóságnak köszönhetően a felhasználók egy teljesen új világot rajzolhatnak maguknak, vagy akár egy lapozással bekerülhetnek a játék világába.

A PS3 mindig hatalmas támogatást kapott a külső játékfejlesztőktől és kiadóktól, így a Sony Computer Entertainment mostanra már több mint 3590 szoftverrel és 595 millió eladott példánnyal büszkélkedhet. Ezen felül pedig a külsős játékfejlesztők segítségével számos új és izgalmas címmel kívánják meglepni a konzol tulajdonosait, mint például Assassin's Creed III (Ubisoft Entertainment), FIFA 13 (Electronic Arts Inc.) vagy a PlayStation All-Stars Battle Royale (Sony Computer Entertainment). Azonban tovább bővül a lista olyan új „cross platform” funkciót támogató játékokkal, mint a LittleBigPlanet 2: Cross Controller Pack és a Sly Cooper: Thieves in Time (Sony Computer Entertainment). Ezt a funkciót támogató játékok egy teljesen új élményt nyújtanak majd a felhasználók számára, kihasználva így mind a PS3®-ban, mind a PlayStation®Vitában rejlő lehetőségeket.

A Sony Computer Entertainment folyamatosan azon dolgozik, hogy egy olyan új digitális élményt nyújtson a felhasználók számára, amire csak a PlayStation képes. 
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05