Költségcsökkentés magyar módszerrel a világ körül

forrás Prim Online, 2012. május 8. 11:47

A magyar piacon született és edződött telekommunikációs költségoptimalizálási módszertan távoli kontinenseken is bevált.

Az INSEAD, Európa vezető posztgraduális nemzetközi iskolája a SciamuSt kérte fel tanácsadónak a telekommunikációs költségek optimalizálási projektjéhez. Az egyre nagyobb költséget jelentő telekommunikáció racionalizálása a legtöbb vállalat, vállalkozás esetében várat magára, noha tudjuk, hogy a megtakarítás nemzetközi viszonylatban is nagyon fontos.

A SciamuSnak, Magyarország piacvezető telekommunikációs tanácsadó cégének a felkéréssel lehetősége nyílt, hogy a hazai piac működésén kidolgozott módszertanának eredményeit az Európai Unión kívül is bizonyítsa. A SciamuS több, mint 80 sikeres projektet hajtott végre itthon és néhányat környező európai országokban. Módszertanát közel tíz éves telekommunikációs tapasztalata alapján fejlesztette ki, és finomítja folyamatosan a piac, a törvények és a szokások változásának tükrében.

A feladat a távoli kontinenseken található telephelyek megbízható vezetékes adathálózattal való összekötése, melyre a SciamuS nemzetközi pályázatot írt ki. Az újrapályáztatás lényege a teljesen redundáns hálózat kiépítése Fontainebleau, Abu Dzabi és Szingapúr között. A több fordulós tárgyalássorozaton, mely érintett műszaki, kereskedelmi, logisztikai kérdéseket egyaránt,  szoros versenyben a Cable and Wireless nyert. A pályáztatás eredményeképp az üzembiztonság megnőtt, a költségek azonban több mint 75%-kal csökkentek.

Ezt követte a mobil- és vezetékes hang pályáztatása és az ehhez kapcsolódó tanácsadás. A versenyeztetés során minden országban (Franciaország, Szingapúr, Egyesült Arab Emírségek) figyelembe kellett venni a helyi sajátosságokat, törvényeket, lehetőségeket, szokásokat és a piacok fejlettségét is. Az Arab Emírségekben például nehezítette a pályázati kiírást, hogy a szolgáltatók versenye csak most van kibontakozóban.


A SciamuS a vezetékes költségek esetében is jelentős megtakarítást ért el. Franciaországban és Szingapúrban több mint 50%-kal csökkentek a költségek, úgy, hogy az árcsökkenés mellett vonalracionalizálás is történt.
Mobil területen az összköltségek nem változtak, azonban ez nem jelenti, hogy a költségek racionalizálása elmaradt, hiszen a nyújtott szolgáltatás volumene az elmúlt egy évben jelentősen nőtt.  A francia felhasználók esetében az adatroaming mennyisége húszszorosára növekedett, Szingapúrban az előfizetők száma duplázódott, és az okostelefon-adatelőfizetők aránya négyszeresére nőtt. Az Egyesült Arab Emírségekben a verseny hiánya miatt csak kisebb költségmegtakarítás várható ezen a téren.

Az INSEAD projekt sikere bizonyítja, hogy a SciamuS által kidolgozott módszertan más kontinenseken is működik. Eredetileg Magyarországra dolgozták ki, sikere nem volt kétséges az EU-n belül sem az egységes szabályozásnak köszönhetően, most azonban a világ többi részén is bizonyítottak. Az INSEADnál elért eredmények igazolják a módszertan sikerességét.
 

Kulcsszavak: költségmenedzsment

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14